KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
Hayırlısı olsun kardeşim.
-
"Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış
olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.
Yukarıdaki fıkrada belirtilen hâllerde, davacının kusuru daha ağır ise, davalının açılan davaya itiraz hakkı vardır.
Bununla beraber bu itiraz, hakkın kötüye kullanılması niteliğinde ise ve evlilik birliğinin devamında davalı ve çocuklar
bakımından korunmaya değer bir yarar kalmamışsa boşanmaya karar verilebilir.
Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde,
evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek
iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda
taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde
tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya
hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz."
Eşler mutlaka birlikte dava açmak zorunda değil kanun metninden anlaşılan yani 1 ve 2 olacak cevap -
Tcdd başabaş sorusu 6 mı 12 mi? Önce 12 buldum. Sonra yanlışlık yaptığımı farkettim 6 buldum. Sanki 21 sefer yapıyor bilgisi gereksizdi. Onu hiç kullanmadım fiyat, maliyet ve yolcu sayısı üstünden gittim. Benle aynı yoldan oldu mu ?
-
@gariban-guy onun cevabı altı 5. seferde başa baş noktası 1200/240=5 yani 6. seferden sonra kara geçiyor
-
@totti eski p35 yeni p48 en az 85 gelir..netleri 30luk sorulara oranlayip kpsspuan.netten hesaplayabilirsiniz.. örneğin 40da 20 net 30 da 15 net eder..tabi siz iktisatta coşmuşsunuz o yüzden standart sapma ile 85in cok üstünde geleceğini düşünüyorum ben..
-
@Asımın-nesli
A) Mal bölünebilir durumdaysa
B) Ticari taamüller izin veriyorsa
C)Malın tek seferde ifası imkansızsa
D)Dürüstlük kuralı gereği kısmi ifa kabul edilmesi gerekiyorsa
E) Hatırlayamadım diğer şıklardan da pek emin değilim -
@ali27 cevap A
-
@Lex-fori mal bölünebilir diye kısmi ifaya zorunlu olacak diye bir şey yok
-
@Lex-fori diğer şık neydi hatırlıyomusun
-
@ali27 hatırlamıyorum hocam senin yazdıkların kadar hatırlıuorum ben de
-
yalnız şöyle bir şey olabilri kanunen kısmi ifaya zorunlu olması gibi ama cevaptan eminim malın bölünebilir olması
-
Ben ticari teamüller yaptım.Soruda kısmi ifayla ilgili hangisi yanlıştır mı diyordu ?
-
@Asımın-nesli evet
-
@Asımın-nesli evet yalnışı soruyodu
-
Bende senin dediğin şık arasında kalıdım ama ticari tamüller tacirler arasında uygulandığı için kararsız kaldım
-
@Asımın-nesli bence o ticari taamüller doğru gibi kısmi ifaya izin veriyor diye hatırlıyorum
-
Benim hatırladığım şık şu mal bölünebilir nitelikte ise kısmi ifa yapılabilirr.
-
@Asımın-nesli mal bölünebilir olmalı zaten parça borcunu nasıl kısmi ifa yapacaksın
-
Ama soru şu şekildeyse alacaklı hangisnide kısmi ifayı red edemez.O zaman kesin bölünebilir olacak.
-
@Asımın-nesli ona bişey diyemem öyle diyorsa soru doğru dediğiniz