KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
Arkadaşlar hukuktaki taşınmaz rehni sona erir. Değil cevap o sorunun cevabı faiz talep hakkı sona ererdi. Şöyle açıklayayım alacak sona erdiğinde taşınmaz rehnide sona erir. Ancak tapu sicilinden terkin edilmesi ile karıştırmayalım terkin için talep gerekir. Asıl alacak sona erdiğinde faiz ödenmemişse nasıl talep hakkı sona erebilir. Talep hakkı devam eder isteyen notlarına açıp bakabilir.
-
@ceydarawls dur bee hocam sıkma canını ne olacağı hiç belli olmaz, sorular çok zordu bu yüzden geçen sene toplamda 120"de 60 nete 80 geliyorsa,( bnm geçen yıl netlerim çok kötüydü, iktisat 23, hukuk 9-10, maliye 13.5, muhasebe 7.5, gkgy 44 netti-->79 gelmişti) bu sene 160"da 73-74 nete 80 gelir. Üstelik şöyle düşün süre nedeniyle bi çok insanın muhasebedeki avantajıda kayboldu. Puanlarda aşağı yönlü dalgalanma olacak, ayrıca sadece 2017 puanlılar olacak 2016"nın puanlarıda kurum davetlerinde olmayacak oda bi avantaj olacak. Bi sorular açıklasın tahmini netlerimizi görelim
-
@paca08 Sana onerim sorularin aciklanmasini bekle ️
-
@paca08 Bende Tamamen senin gibi düşündüm hocam, bende öyle işaretledim.
Sınav çıkışı aklıma feri haklar sona erer diye bir şey geldi. Kitaplara açıp bakma fırsatım olmadı daha. Ama bu soru aklımda bakacağım -
@hobbes Heyt be Allah'ına kurban Kardeşim dünden beri o soru kafamda ben de 1 yıl diyorum
-
@ceydarawls hocam yaz en azından tepkini göstermiş olursun hatta ara ösym"yi yaşadıklarını anlat haa işe yarar mı? Tek sen arayıp anlatırsan büyük ihtimal yaramaz ama 500-1000 kişi ararsa o zmn yarar. Tepkisiz kalıp kendi kendine dövünmekten iyidir. Bu başka şehirlerde girenlere o kdr üzüldüm ki böyle bi adaletsizlik olamaz.
-
Maliye ve muhasebeyi de toplu halde tekrardan paylaşacak arkadaş varsa paylaşabilir mi acaba?
-
@Sucuklu_Oralet hocam sen paylaştıktan sonra internetten araştırdım alacak sona erdiğinde tabiki faiz ve yan haklarda sona ermiş olur. Ancak faiz talep hakkı çok farklı bir durum düşünsene 100 bin lira faiz alacağın var ama alacak sona erdi diye oda sona eriyor. Bari talep hakkı sona ermesin en azından o mantıktan gidelim. Rehin olayı çok basit aslında aklımız direk rehni terkin etme olayına gidiyor orada rehin sona eriyor diyor. Rehni terkin değil.
-
@gmsmustafa zaten mantığım böyle durumlarda yazmamak ama sorunun cevabı çok açık cevaplar açıklandığında ilk sana yazacağım bu arada bu benim ilk sınavım değil tecrübeliyim yani
-
Sorular ne zaman aciklanir bugun aciklarlar mi acaba?
-
@iyimser16 ararım hocam benim için ümit yok bakmayabilirim de netlere çünkü Otobüs yolculuğu bana gelmiyor baş ağrısıyla sınava girdim zaten şuan böyle sınavın nasıldı diye soranları boğasım var değişik duygular içerisindeyim ben baya melankoliye sardım galiba
-
Maliye(ALINTI)
1.dernek
2.süresiz borçlanma
3.ihbarname
4.maliye politikası etkinsin
5.gümrük vergisi
6.operasyonel 10
7.1,2 ve 4 merkezi
8.laffer gelir büyük ikame yanlış
9.hazine Orta vadeli plan yanlış
10.rawls en kötü
11.yedek ödenek
12.31.12.2020
13.hukuki
14.erdemli mal
15.genellik birlik
16.borç yükü
17.baumol
18.wagner savaş yok
19.konsolidasyon durgunluk yanlış
20.deflasyon kamu harcaması talebi düşürür
21.1/1-c
22.karşılıksız
23.bedavacılık marjinal dönüşüm oranı
24.prrsonel harcaması gerçek
25.yatırım harcaması etüt
26.mali sürüklenme iradi
27.vergi istisnalarının azaltılması
28.kambiyo denetimi
29.BÜMKo
30.ödeme zamanı
31.iç borç
32.işsizliksigırtası deflasyonda azalır.
33.kdv mal teslimi
34.devletin müdahalesi nedenleri değildir, işgücüne katılım azalması -
@atiba tecrübeliyimde ondan ha şunuda söyleyim diyelim dedimki p48 87 ne değişcek.Guy yine olcak ya maliye uzman yardımcılığı veya içişleri uzmanlığı sence gelir mi 87ye çok zor.Bu nedenle fazla takılmamak lazım puana.Hedef guysa 76 ile mğlakata kalanda var.
-
@zenginmemur peki 75 puana guy imkansiz midir
-
@mater33 sorular yayınlansa bile belirli bi oranı yayınlanır bildiğim kadar
-
@mater33 2000lik alımda imkansı değildir.Ama sistem bana göre kesin değişti.En son guya yetiştiremeişler birde mağduriyetler iyice arttı.Bu nedenle 75 ekadar dğşmeyebilir sistem değişirse
-
İktisat hukuk tamam muhasebe ile maliye kaldı
-
@zenginmemur hocam simdi benim pek bilgim yok. Bu sene bana muhtemelen 75 gelir. Yani guy tercihlerinde tek sehir mi tercih edebiliyoruz sadece. Mulakatta kpss puani onemli mi?
-
@ali27 osym sitesinde hepsi yayinlaniyor hocam. Gkgyte de oyle oldu
-
@RootofAllEvil maliye 34 soruyu bi yerden alıntı yapıp paylaştım biraz altta