Kpss 2018 için hangi kaynaklar tercih edilmeli?
-
Arkadaşlar merhaba,
2017 kpss ye gireniniz oldu mu ?
Sizce bu sınav ve soru türlerine en yakın kaynaklar hangileri oldu?Gk-gy ile ilgili tavsiyelerde bulunur musunuz tek ders tek kitap olabilir ,soru bankası olabilir ,modüler set olabilir vs
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@antalyalıefe tarih banko tarihin pusulası derim ben.
-
Reklama girecek ama Data tarih sanırım her daim iş görür. Bu arada @antalyalıefe bu konu başlıklar içerisinde defalarca konuşuldu. Forum saylarını gezersen muhakkak bulabilirsiniz.
-
@burcuburcu ve @Antimülakat yanıtlarınız için teşekkür ederim ayrıca @Antimülakat Kpss b kategorisinde bu tarz bir başlık bulamadım toplam 8 sayfaya baktım
Türkçe ve matematik için tavsiye de bulunacak olan yok mu?
-
@antalyalıefe matematikte soruya ağırlık verin süre kaybetmemek için.
-
@antalyalıefe
-Türkçe için kaynağın çok bir önemi yok piyasadaki bilinen kaynaklar ve özellikle de ales kitapları çok işine yarar.Ama türkçeden ben 26 üstü yapmak istiyorum diyorsan Altın kural her gün ama her gün 10 tane türkçe sorusu çözmek.İlk çalışmaya başladığımda 15 yanlış yapıyordum kpss 4 yanlış yaptım ve yaptığım tek şey günde 10 tane türkçe sorusu çözmek sırası ile cümlede anlamdan başladım sözel mantığa kadar.
-Matematik için ilk 15 soru için bilinen yargı yediiklim tarzı kitaplar ama son 15 sorusu için kesinlikle ales kitapları.
-Tarih için sana tavsiyem 2014 ve öncesi yayınların kitaplarını çözmen.2014 kpss den sonra bir anda zorlaşan tarih yüzünden yayınevleri sırf soru tutturabilme hayali ile saçma sapan sorular üretmeye başladılar bu da konuya tamamen hakim olmanızı engeller.baktığınızda son 2 yıl tarih oldukça kolaydı ve önümüzdeki sene de zor olacağını sanmıyorum o yüzden yeni basımlardan uzak durun
umarım işinize yarar ama tabi bunlar sadece benim düşüncem kendiniz için en iyisini yine kendiniz bilirsiniz. -
Hocalar ben tarihe pegem ders izleme defterinden çalıştım 1y 26d geldi. Dönem başında kendime ezber yapmiycam diye kural koydum, hocamız da zaten o piyasa tarihçilerine uyuz oluyordu yok ilk gözlük takan padişah bilmem ne.. O videolardan da 1 dk bile izlemedim, zaten zamanım da yoktu. Neyse sonuç olarak ben güzel sonuç aldım darısı güzelce çalışanlara
-
@guyan-gelmiş tarih konusunda en optimal kaynak tarihin pusulası değil mi sizce de ?
-
@burcuburcu tarihin pusulası 2014 yılında bir çok soru tutturdu sebebi de ösym'nin soru hazırlama yoksunu komisyonu.Ondan sonraki sene de kpss arşiv diye bir kitaptan sorular çıktı.Ama son iki yıldır benim tahminimce komisyonda değişiklikler oldu ve sorular daha sadeleşti.O yüzden alan çalışan için ne kadar sade kitap olursa o kadar iyi ama tarihin pusulası bunlardan biri değil
-
Ben yargının 2015 gk gy setini almıştım baya iyiydi özellikle matematikten insanı baya geliştiriyor.Tavsiyem aynı zamanda çol farklı soru bankasıma bulaşmayın önce iki sorunbankası belirleyin onları bitirin sonra başka kaynaklar alıp çözün sonra zaman yetmiyor konuları yetiştirememe sıkıntısı ortaya çıkıyor.Ben beş farklı setten gidiyordum sınava kadar bazı konulara bakamadım bile konu bitirme önceliğiniz olmalı bence
-
Ramazan Yetgin'i önermiyo musunuz artık?
-
@matador güzel anlatan bir hoca ama o da mecburen çok fazla bilgi vermeye yönelmiş durumunda onun 2014 videoları vardır işinizi görecektir.
-
@guyan-gelmiş çok ayrıntı bilgi veriyodu o evet. Ama ösym'nin de ne yapcağı belli değil ki, belki seneye de 2014 kpss tarih gibi olur sorular
-
@matador eğer sadece b grubuna çalışacaksanız tabikide ayrıntı çalışın çünkü zamanınız bol olacak ama a grubu içinse getirisi/zaman oranı çok düşük olacaktır
-
Tarihin Pusulası kitabı 27 de 27 yaptırdı. Tabi tarihe meraklıysan olur
-
@antalyalıefe pegem soru bankası her türlü soru tipine yer vermiş önerilir
-
@burcuburcu @Fişek-MORGEN @guyan-gelmiş @davidricardo @matador ve adını yazamadığım fikirlerini belirten diğer arkadaşlarım hepinize teşekkür ederim.Allah razı olsun.
Bir konuda daha fikir belirtmenizi istihram edeceğim. Pegem 2017 setini alıp hemen başlamayı düşünüyorum . 2018 setinin eylül de çıkacağını düşünürsek eylüle kadar çok yol mar ederiz inşAllah. Çok fark eder mi 2018 set ile 2017 set? Ne dersiniz?
-
@antalyalıefe vatanşlık hariç diğerleri kesinlikle işine yarar pegem b grubundan işinizi görür
-
1 ağustos'ta ramazan yetgin'in benim hocam grubunun 2018 videoları başlayacak onlardan da yararlanabilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben bu sene gıda mühendisliğinden mezun oldum. 2018 KPSS'ye hazırlanacağım. Dershaneye gitmeyi de düşünmüyorum. Bana en yararlı olacak kaynakları önerebilir misiniz? Gıda mühendisliği atama puanları yüksek, kendim çalışarak da en az 88 alabilir miyim?