Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı, Servis Görevlisi Alımı (2017)
-
Son Alımdaki Uzmanlık'ta sınav şu şekildeydi;
3 Ana Bölüm vardı.
1-Genel Kültür - Genel Yetenek(%25 Ağırlık, 40 Soru)
2-Yabancı Dil(%25 Ağırlık, 40 Soru)
3-Alan Bilgisi(%50 Ağırlık, 80 Soru)İİBF İçin ilk iki bölüm herkesle ortak iken: Alan Bilgisi Şu derslerden oluşmuştur:
Ekonomi:(35 Soru)
Mikro, Makro
Uluslararası İktisat
Para/Banka/Kredi
Maliye Politikası
İşletme İktisadı
Türkiye Ekonomisi
Güncel Ekonomik SorunlarHukuk: (25 Soru)
Medeni Hukuk
Borçlar Hukuku
Ticaret Hukuku
İcra/İflas Hukuku
İş Hukuku
Bankacılık Hukuku
Türk Ceza Kanunu
Ceza Muhakemesi Kanunu
Hukuk Muhakemeleri KanunuMuhasebe: (20 Soru)
Genel Muhasebe
Mali Tablolar Analizi.Her bir alanda YARISINI DOĞRU YAPMAK. Şartı vardı. Yine olur muhtemelen.
İlanın yine benzer olacağını varsayarak, nasıl hazırlanmalı noktasına biraz değinelim.
Sınava hazırlanırken bir kere asli belirleyicinin ALAN olduğuna dikkat edelim.
Alandan KPSS'ye hazırlık yapan arkadaşların kaynaklarına ek bir kaynak almalarına gerek yok. GUY sayfasındaki arkadaşlardan ek olarak İşletme İktisadı kaynağı sorabiliriz
Hukukta ise İş Hukuku için Çeko çalıştığınız kaynaklar olabilir Yoksa 4857 Sayılı İş Kanunu'nu özellikle tanımlamalar, süreler bazında okursanız epey faydası olacaktır.
CMK ve HMK Usûl kanunlarında, özellikle davaya bakma şartları, Hakimin, Katibin çekilmesi gibi temel konulara. Dİlekçe kabul üsullerine ağırlık vererek okursanız soru yakalama olasılığınız çok yüksektir.
İngilizce temeli olmayan arkadaşlar için kısa sürede yapılabileceklere dair bir öğüdüm yok malesef ama az da olsa temeli olan arkadaşlar, eski sorulara baksınlar ve ona göre bir kelime çalışması yapsınlar. Kelime çalışmalarına dair de özellikle AKIN'ın kelime testleri epey faydalı olacaktır.
Bol bol soru çözün vakit varken arkadaşlar. KPSS'den çıktığımız için zaten konular daha sıcak.
Kaynak olarak kısa vadede en net verimi sağlayacağını düşündüklerim şöyle:
Hukuk: Themis veya Konsensus.
İktisat: Themis.
Muhasebe: Abaküs soru Bankası.Ayrıca Bankanın çıkmış sorularını da çözmek çok önemli. Fazla soru üretmek yanlısı değil bankalar o yüzden çıkmışlar muhakkak fayda sağlayacaktır. Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo hocam, mesela diyelim girdik( servis görevlisi için söylüyorum ) halihazırda guy mülakatı bekliyorum onu kazanmam dahilinde nasıl olacak istifa edebiliyomuyum, edebiliyorsam bunun yaptirimi var mı hocam ?
-
Sayı çok az ya
-
Arkadaşlar bu alım sadece katılım olmalı 250 sadece uzman alınsa bile ziraate yetmezken servis görevlisininde aynı sayı içinde olması biraz az geldi halihazırda halk bu sayıyı total 1000 aldı ve her sene alıyor, ziraat alım yapmayalı neredeyse 2 yıl olacak
-
@totti Ben tam anlayamadım ya Bu şimdi ziraat katılım mı ziraat bankasımı yoksa ikiside mi? Sayı az çünkü ikisi olucaksa
-
70 tane katilim uzman yard aliyomus, 10kisi yatirim sanirim. 40 kiside servis gorevliligi ziraat sigortaya.
Bana bi sinav cikti oturup aglamayim en iyisi -
Sanirim ikisi de degil, ziraat finans grubu
-
Boş boş durmayalım iştirak edelim biz de madem:)
-
@paretowilfredo .........
-
Personele atilan mailin resmini yuklemisler facee de buraya yukleyemedim. Sayilar bu sekildeydi, servis gorevliligi icin dil yokmus. Uzman yard icin varmis Il secimi filan ne sekilde olcak belli degil. Bakalim Sonucta sinav cikti bi sevindim
-
@paretowilfredo hocam evet şimdi gördüm : ) size yazdıktan sonra gördüm
-
@kpssa hocam calisanlar kda yakinda gelir yazmislar ziraat icin
-
@kismetnasip Onu göremedim de alımı gördüm.Bu ziraat finans grubuna alınacaksa alan bilgisi veya İngilizce şartları aynı mı olur acaba?
-
ZİRAAT FİNANS GRUBU İŞE ALIM DUYURUSU!
Ziraat Finans Grubu bünyesinde yer alan şirketlerimizin personel ve Bankamızın Avukat ihtiyacını karşılamak amacıyla 06 Ağustos 2017 tarihinde 4 ayrı işe alım sınavı düzenlenecektir.
-
Ziraat Finans Grubu Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı (Ziraat Leasing A.Ş.(15 kişi), Ziraat Katılım Bankası A.Ş.(70 kişi), Ziraat Yatırım A.Ş.(10 kişi), Ziraat Portföy Yönetimi A.Ş.(10 kişi)) (Sınav Saati:10:00)
-
Ziraat Bankası Avukat İşe Alım Sınavı (50 kişi) (Sınav Saati:10:00)
-
Ziraat Teknoloji Uzman Yardımcısı İşe Alım Sınavı (60 kişi) (Sınav Saati:14:00)
-
Ziraat Sigorta/Ziraat Emeklilik Servis Görevlisi İşe Alım Sınavı (40 kişi) (Sınav Saati:14:00)
Sınav Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olup, sınav başvuru bedeli tahsilatları Kurumsal Tahsilat ekranı aracılığıyla şubelerimizden, internet şubesinden, ATM’lerden veya Ziraat Katılım Bankası şubelerinden gerçekleştirilecektir.
1.Sınava ilişkin duyuru 02 Haziran 2017 Cuma akşamı Bankamız internet sitesi İnsan Kaynakları ile ilgili duyurular kısmında, 04 Haziran 2017 Pazar günü ise gazetelerde ilan edilecektir.
2.Başvuru ücreti tahsilatları 05 Haziran 2017 Pazartesi günü başlayacak, 23 Haziran 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.
3.Sınav başvuru ücreti 85.-TL’dir.
4.Adaylar, Başvuru Koşullarında belirtilen şartları taşıması halinde, iki sınava birden başvurabilirler. (Başvuru yapılacak sınav saatlerinin çakışmaması gerekmektedir.)
5.Sınav tarihi itibarı ile 18 yaşını dolduranlar ve 01.01.1987 sonrası doğumlular sınav başvurusu yapabileceklerdir.
6.Sınav ücreti yatıran adaylar, başvurularını 06 Haziran 2017 Salı gününden itibaren 27 Haziran 2017 Salı saat 24.00’e kadar Anadolu Üniversitesi’nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresine üye olmak suretiyle gerçekleştireceklerdir.
-
-
Arkadaslar bankacilik kanunu calismak yeterli mi ya da bu konuda sadece cikmis sorular uzerinden mi bakmak lazim ne dersiniz?
-
@kpssa başvurular ne zaman başlıyor acaba
-
@dlkdr cikmis sorulara çok yüklenme bence en son ankara üniversitesi sınavı yapmıştı diye hatırlıyorum çok basitti yani yapan kurula göre sorularin kolaylığı değişiyor normalde ingilizce çok kolaydır ziraatte ama en son sınavda biraz zordu gerçi benim girdigim müfettişlikti eğer ingilizcen kötüyse ingilizce çalış derim çünkü müfettişlik açmadığı için ingilizcesi iyi olanlar uzmanliga yonelip barajı yükseltebilir genelde ingilizce fark attirir sınavda zaten alan kpss formatında çıkar genelde bankacılık alanı soruları kolaydır farklı çıkarsa muhasebe çıkar bi tek alandan tahminen..
-
Sınav her ilde yapılıyor mu? Yoksa sadece bir kaç merkezde mi?
-
Askerlikle ilgili bi durum belirtilmemiş sanırsam
-
@aliveli banko görevlisi alımı neden yok hocam