Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı, Servis Görevlisi Alımı (2017)
-
Atm den para yatırabilen var mı?
-
sistem telefon numaramı kabul etmiyor. bu sorunu yaşayan var mı
-
@smurf Aynı sorunun sadece bende olmadığına sevindim. 3 saattir sadece cep telefonumu kaydetmeye çalışıyorum. Fotoğraf ve diğer bilgileri girdim. Cep telefonumu yazınca hata vermese başvuru aşamasına geçebilirim. Çok şükür son günlere bırakmadık.
-
guya basvurduğum fotoyu beyimiz kabul etmio neymiş suratımızı tanıyamıyomuş töbe ya...
-
@gozgoz çok saolun hocam tam da ihtiyacımız olan şeydi..arkadaşların dier sorularına da cvp alabilirsek ne mutlu
-
irtibaat kurulucak kişiler referans oluyor değil mi?
-
@düsenberi Ben ailemden iki kisi yazdim.Daha once de girmistim o zaman da oyle yazdim.Referans simdi yazilmaz diye dusunuyorum.Devlet bankalarinda zaten referans numarasi isteyip sonra arayip sormuyolar benim bildigim bu
-
Arkadaşlar oraya yazdığınız kişiler yakınınız olabilir o kısmı çok dert etmeyin ya da akademik anlamda üniversiteden hocanız olabilir, piyasadan bi referans olabilir, yani o kısma yazacağınız kişiyi çok dert etmeyin, biliyorum ince düşünüyorsunuz ama çık önemsiz bi kısım
-
Maaş olayı sorulmuş, iştiraklerde tek çift olayı Yok bildiğim kadarıyla, ama katılım bize yakındır diye düşünüyorum , ziraatte 16 maaş alırsınız, ocak Nisa'n ekim temmuz çift maaş aylarıdır, yılda 1 kez temettü vardır 2 maas tutarında, 300-330 civarı aylık yemek kartı, dil tazminatı var, bunların hepsini gecelim Yen'i başlayan bi uzman yrd ortalama en kötü 3000-3500 arası kazanır
-
Bu arada biraz bankacılıktan bahsetmek istiyorum, yarın gitseniz bir banka şubesine, her ünvandan kişiyle konuşsanız yöneticilerde dahil buna...size kimse tavsiye etmeyecektir.. ve KPSS olmadı mı , git düz memur ol daha iyi cümleleri kuracaklardır.. ama şöyle de bir durum var ki gidip bu insanlara hadi memur olacaksınız deseniz yüzde 80-90 ı bankacılıktan vazgeçmeyecektir..çok tempolu bi iş hayatınız olacak, şuan ne kadar olabilir ki diye düşünebilirsiniz ancak emin olun o kadar olacak adrenalini bol sakinliği size yaşatmayacak bi mesleğiniz olacak, içinizden bazıları bi kaç yıl başka arayışlara gireceksiniz olacak ya da olmayacak 35 yaşından sonrada artık alışmışlık başlayacak ve işinizi kabulleneceksiniz
-
@gozgoz hocam merhaba. Bu gk gy kısmı için soruyorum. Önceki yazınızı okudum tabi ama daha net bilgi almak adına öğrenmek istiyorum. Gk gy de en çok dikkat etmemiz gereken yerler neresi? Tarih ve coğrafya ya ağırlık versem mi vermesem mi arada kaldım. Hangi noktalara ağırlık vermeliyiz? Bir de gk da bankacılık ile ilgili sorular geliyor, bu kısmı nasıl ve hangi kaynaklarla halledebiliriz? Kaynak olarak önerebileceğiniz kitap var mı ve piyasada ki denemelerden önerebileceğiniz yayın var mıdır? Uzun oldu biliyorum ama Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
-
@gozgoz hocam tempolu ama mesaisi nasil? Belli bir mesai saati var mi katilimda, yoksa fazla mesaiye birakiliyor mu? Şunun için soruyorum, bakanlık sinavlarina calisma durumum olursa ne yaparim diye soruyorum.
2-yukaridaki bahsettiğiniz maaslar net mi brut mu?
3-daha sonra ankara'ya gecis şansı olur mu? -
@gozgoz hocam sizce ziraat bankası uzmanlık veya mufettisligi kazananlar guya ,mhuya yada Sgk denwtmenligine başvurur mu? Yada başvurması mantıklı midir?
-
@ErtuğrulBEY kişisel tercihtir hocam. Banka müfettişlik maaşları taşra a kadroların iki katı. Artı prsstijleri bankada çok iyi. Ama ziraatte müfettiş olan bir kişi min. 6 ay teftişte geçirir, o ilden o ile. Buna değer mi bu kişiye göre değişir. Ama banka uzmanlığındansa devlette uzmanlık her halükarda tercih edilmelidir.
-
@gozgoz teknoloji uzman yardımcılıgı hakkında bilginiz var mı hocam? Bahsettiğiniz maaş ve iş yoğunluğu durumları teknoloji uzman yardımcıları içinde geçerli mi? Genel bilgi verirseniz sevinirim TUY hakkında.
-
@Antimülakat eyvallah hocam.
-
Arkadaslar acil yardim! Bir arkadasim hem uzman yardimciligina hem de servis gorevlisi sinavina basvuru yapmak istiyor. Ücreti yatirirken hangi secenekleri secmesi gerekiyor. Lutfen bilgisi olan yardim edebilir mi
-
Yukarda bazı arkadaşların sorularına cevap vereceğim..öncelikle gy-gk kısmının herhangi bir kitabı Yok, genel yetenek kısmında son derece kolay 3-4 Türkçe( dilbilgisi, noktalama, cümlede anlam tarzında olabilir) mat ise problem ve şekil yetenek soruları, bu kısımdan ortalama seviyedeki hiç kimse fire vermez, esas ayırt edici noktası gk kısmıdır , bi arkadaş tarih coğrafya deli ams hiç
Çıkmaz bu dersler 1-2 tane gelirse gelecektir...bankacılık finans anayasa vatandaşlık vs güncel konulara ağırlık verilmeli , tüik merkez bankası ekonomi bak gibi sitelerde son güncel makro rakamlara bakılması gerekli, bir de ziraat bankası ve ziraat katılım intnet siteleri incelenmeli (adamlar ziraat katılımın ilk şubesi nerede açıldı, ya da kaç yılında faaliyete geçti derse sınavda , soruya boş boş bakmayın:))) para kredi banka konulu kıtapçıklara bakın, bakın kitap demiyorum...özellikle kredi çeşitlerine bakın, nakit kredi gayrinakit kredi teminat mektubu açık kredi kefalet karşılığı kredi akreditif post finansman prefinansmsn garanti mektubu vssss bu tarz ürünleri bi kez okuyun bi yerlerden, ulusal ve uluslarası kuruluşları bilin(hazine , tcmb, BDDK,TMSF, tbb, dünya bankası , imf, wto, bunlar nedir ne iş yapar önemlidir, özellikle imf detaylarını bilmelisiniz -
Ziraate başlayan vmy guy SGK ya girer mi demiş bi arkadaş, tabiki girer ilk bikaç aydaki baskı ve tempoyu görünce, ancak 4-5 yıldan sonra vazgeçer bunlsrdan bi alışmışlık olur, mAAS farkından gitmek istemez, mesai olayı ise çok yıpratıcı değildir aksam 18-30-19.00 sonrası çok çok nadir dönemlerde çalışılır, bu kafaya takılmamalı bence, devlet memuru gibi 5 te işten çıkayım olayı çok sabit insan işi, onlar 8-5 ise sen de 9-18.00 ya da 9.18.30 şeklinde çalışacaksın, açıkcası iş saatleri cok yakın kamu ile, tek farkı sen Günbooyu çalışacaksın tempo ile
-
Bankaya girdikten sonra bakanlık vs bu tarz sınavlara çalışmanız biraz sizi zorlar, ilk 2 yılda bunu başarma olasılığınız yüksek sonraki yıllar düşer... ziraatte bütün gelirler brüttür, ama ortalama net gelir başlangıç için 3000-3500 tl arasıdır... ank ya geçiş için ise, oraları çok takma, geçişler çok zor olmuyor elbet bi açık pozisyonda şehir değişimi olur