Ziraat Bankası 50 Avukat Alım Süreci
-
@aliveli umarim öyle olur da bize de bir meslek sahibi olma hakkı dogar... öbür türlü cantada keklik olsun diye bu sinavlara giren hakim savcılar bir surü kişinin önünü kapatıyor... önceki ziraat sınavlarıyla ilgili bir bilginiz var mı hocam?
-
@pek12 genel yetenek turkce matematik sekil yetenegi sayisal sozel mantik genel kultur tarih cografya yurttaslik ve bankacilik bilgisi hocam kitabin uzerinde yazan ancak kitabin icimdeki cikmislara bakinca tarih ve cografyalarin hepsi halkbankin sorusu yani yok.genel olarak ziraat bankasi hakkinda bilgiler soruluyor ne zaman kuruldu kim kurdu gibi guncelde de yuksek mah baskanlari ve kpss guncel bilgilere benzer sorularla bddk yapisi enflasyon oranlari vs. Bizi zorlayacak kisim burasi olacaktir tahminim
-
Bunun disinda hakimlik simavina hazirlananlarin basarili olacagi kesin bir sinav olmadigini dusunuyorum ben de mulakattaki torpillerden dolayi yuksek puanli elenen biri olarak gececegime emin degilim mesela is kanunu bankacilik kanunu ingilizce ve banka bilgileri zorlayacak hepimizi bunun disinda hakimlik mulakati aciklanmadan bizim sinavlar aciklanmis olacak ve ziraatin mulakatinda sonuc bekleyenler elenecek banka surekli calisacak personel ariyor daha onceki yillardan ogrendigim bir sinav mulakatini bekleyen bir de doktora yapanlarin elendigi yonunde.yil icinde yedekte kalan arkadaslar da araniyormus buyuk ihtimal baslamak ister misiniz diye bari bu sinavda bilgiler yarissin torpiller degil insallah torpili var diye her ilana saldiranlar bu sinavda basari gosteremez ise ihtiyaci olan kisilerin bilgilerinin yaristigi bir sinav olmasi dilegiyle
-
@av.ssualp sağolun meslektaşım.bankacılık soruları alan bilgisinde diye biliyorum ama genel kültürde de olabilir diyorsanız dikkat etmek lazım:) memurlar daki geçmiş sinav forumlarındaki yorunlara bakıyorum yoruma dayalıymış alan hukuk sorulari bu sefer nasil olur acaba..
-
@pek12 alandaki bankacilik bilgileri degil hocam bankacilik kanunu ziraatin ozellikleri banka bilgileri ilk bolumde gecen yil giren bir meslektas yoruma dayali olmadigini direkt kanun maddesi soruldugunu soyledi
-
@av.ssualp bankacılık kanunuyla ilgili ne sormuşlar bir de giren sayisı ne kadarmış söyledi mi arkadaşınız?
-
@pek12 arkadasim degil maalesef bir arkadasim vasitasiyla sordurmaya calistim alan direkt kanun maddesi demis ama kanunu okumak lazim 3 4 kez o sorular sans biraz
-
@av.ssualp çok soru sordum tesekkürler:) insallah aynı bankaya hizmet etme sansı buluruz gercekten isteyen ve hak edenler olarak. Kolayliklar dilerim çalışmalarınızda
-
@pek12 ne demek hocam est.yardimci olabildiysem ne mutlu insallah hak edenlerin emek veren herkesin kazandigi bir sinav olur egitimde tanismak nasip olur size de kolay gelsin
-
Arkadaslar sinava giris belgeleri neden yayinlanmadi
-
Yayinlandi giris belgeleri
-
@av.ssualp Gaziantep secmistim hocam ben
-
@av.ssualp gaziantep 1 miiiii ordan cok kimse basvuru yapmamis olsun diye dua edeyim onzaman
-
@Masmvi ben antep cok istedim hocam harika insanlar antepliler arkadaslarim da cok 1 i duyunca korktum ama basvuru yoktur cok herkes ankaraya yuklendi cunku iciniz rahat olsun mulakata kalmaya bakin yil icinde yedege kalanlar da araniyor ziraatte cunku
-
@av.ssualp tesekkur ederimm insallah kalirz da sevinerek doneriz su sinavdan ️
-
Arkadaslar sinaviniz nasildi hukuk sorulari hayatimda gordugum en kalitesiz sorulardi hazirlayan uyuklarken hazirladi galiba odeme emrine itiraz suresi demis hangi takip oldgu soylenmemis kambiyo senedimi genel haciz yolu mu bell degil cezadaki sorunun icinde parantezle agirlastirilmis muebbetse muebbet verilir vs gibi seyler yazan soru anlamsiz is kanununa tabi calisacagimiz kurumda is kanununda 4 soru vardi muhakeme aranmadigi su nedir su kactir sorularin oldugu garip sinavdi bence yeni mezunlar sansli genel kultur desen yok artik dedirtti genel yetenek ing kolaydi hatirladiginiz alan sorularini paylasirsaniz en azindan fikrimiz olur ben de yazacagim ama borclar hmk medenide soru hatirlamiyorm
-
@av.ssualp hukuk soruları gercekten çok kolay gibi gozüken ezber nokta atışı bilgi isteyen çok soru içeriyordu. Çok basitleri zaten herkes yapar geri kalanını da şansı yaver giden yapabilirdi ancak. Tahminen yarısınıdoğru yapabildim yetmeyecek gibi duruyor.
-
@av.ssualp
evlendirme memuru olmadan yapılan evlendirme islemi (yokluk)
Mahkemece ergin kılınma diye bi soru hatırlıyorum ama emin değilim
Yasal temsilcinin izni olsa dahi yapılmayacak işlemler
Ticaret kanununda hangisi öncelikle duzenlenmistir (acente sanirim)
Carı hesap sözleşmesiyle ilgili hangisi yanlıştır
Bankacılık kanunuyla ilgili faaliyet izni (9 ay sanırım)
Yıne bankacılık kanunuyla ilgili mevduat bankalarıyla ilgili bi soru vardı
Banka yönetim kuruluyla ilgili şıklarda asliye tic mahk. Önünde yemin etme gibi bişey vardı
Cevabı nitelikli pay olan bi soru vardı
Kredi sınırlarıyla ilgili bi soru vardı (özkaynaklarının %25 ini aşamaz )
İlk aklıma gelenler bunlar oldu hatırladıkca yazarım -
@avukatım hocam sizin tercih ettiğiniz şehir neresi
-
@pek12 izmir