Ziraat Bankası 50 Avukat Alım Süreci
-
@av.ssualp var hocam o kesin. Dernek tuzüğünde olmasi gereken unsurlardan degildir diyordu. Şiklarda dernegin gelirleri, dernegin amacı falan vardı ben dernegin gelirleri dedim yanlış yaptım... defi sorusunun cevabı tam olarak neydi hocam yukarıda da sormustum gormediniz galiba
-
@pek12 zamanasimi sorusuydu hocam cevapladim onu aslinda yukarida zamanasimiyla ilgili dogruyj soruyordu itirazin ozellikleriyle ilgili seylwr vardi net hatirlamiyorum ama
-
@pek12 dernegin sona erme tarihi gibi birsey var miydi arkadas oyle birsey soruyor da
-
@pek12 hocam o zaman bende onu isaretlemisimdir
-
@av.ssualp yok hocam yok çok da zorlamayın
-
@av.ssualp hocam dediginiz soruda sıklarda hacizli mallar paraya cevrilmisse masaya dahil olur gibi bişey var mıydı ben bi soruda bunu işaretledim ama hangi soru halen bilmiyorum
-
@avukatım vallahi oyle birsey de hatirliyorum ama bu 2 si ayni mi bilemedimeskiden simavdan 1 saat sonra tv lerde sorularin cozumleri yayinlanirdi ya da 1 gun sonra gazetelerde sinav sorulari yayinlanirdi kosup alir bakardik bastan belli olurdu boyle insan strese giriyor valla
-
@av.ssualp @pek12 hakkımızda hayırlısı olsun artık hocam kaç gündür soru ve cevaplarla cebellesip durduk valla insallah 'mülakat ne zaman olur'un cevabını da beraber ararız
-
@av.ssualp @avukatım forumlarda bir önceki sınavin çok zor olduğu söyleniyor bir bilginiz var mı?
-
@pek12 valla ilk sayfalarda da yazmistim gecen yillarda da direkt kanun maddesi cikmis ing kay gk zorlayici denmisti hemen hemen ayni zaten kazanamayanlara da puan esasli olmak.uzere 1 yil icinde geri donuluyor siz rahat olun 70 cjvari puan izmirde kesin kazanir
-
@avukatım insallah mulakatta da tanismak nasip olur
-
@avukatım sağolun insallah. Zor bi süreç Allah hepimize sabır güç versin.
-
@av.ssualp inşallah hocam ben hep kötü tarafından bakarım kötüsü gelir bu sefer iyiden bakmak istiyorum artık.
-
@pek12 hahahahahha ya resmen elene elene kendimizi en kotuye hazirlamaya sartladik ben de herkes simavi cok iyi yapmis da ben becerememisim gibi dusunur beklerim engec 25 i diyorlar bakalim son 2 hafta
-
@av.ssualp zoruma giden sey bu sinavı kariyeri icin degil de hakimliğe yedek olan giren çantada keklikçiler yüzünden mülakata kalamama ihtimalimiz olması..Sınava giren herkes bizim gibi olsa mülakata kalma sıkıntısı yaşamayacağız. Önceki girdiğim sınavlarda böyleleri çoktu maalesef.
-
@pek12 cogu mulakata bile gitmez zaten hakimlikte yarisi 70 i gecemedi hocam girseler ne olur hakimlik sorulari muhakemeyle dahi cozulecek sorular bence dah kolay bu sinav gk ing ve tamamen ezber hukuk sorularindan olusan bir sinav cantada keklik gorseler ne olur benim korktugum su torpilli x kontenjana girmis gibi mulakata cagrilabilme ihtimali var sonucta ne soru cevaplr belli ne de ben bu puanla kontenjana nasil giremedim diyebilme hakkimiz kimsenin yorum yapmamasi da beni korkutuyor ben ik yi aradim birkac problem icin bana soylenen siz baraji gecin de onlar onemli seyler degildi baraj 60? Gecerim heralde dedim ama bilmiyorum aralara torpilli olup puan sisirilen olmaz ins
-
@av.ssualp Bu konuşmadan 60 barajını geçtikten sonra mülakata kalamasanız bile önceki alımdaki gibi 5-6 ay sonra hakimliğe gidenler olursa mülakata kalanlar arandıktan sonra barajı geçenlere de telefon edip gelip başlamak ister misin diye soracaklar şeklinde bir çıkarım elde edebilir miyiz? Ayrıca test sonuçları kesindir, kimsenin puanı şişirilemez. Haa mülakatta şişirilir mi, onu bilemem. Eğer Halkbank ve Vakıfbank gibi KPSS'siz sadece kurum çalışanlarının referansıyla alım yapan bir banka olsaydı neden Anadolu Üniversitesi'yle sınav protokolü yapıp böyle bir organizasyon düzenlesin ki? Onlar gibi olsaydı hiç sınav yapmayıp ilan da açmayıp banka çalışanı tanıdıklarının direkt başvurularını kabul ederdi.
@pek12 Hocam, İstanbul'u tercih ettiğiniz için mülakat listesine girmede çok büyük sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum, müsterih olun. Nişanlım sınava girdi ve Gazi Hukuk'ta otururken birkaç veliyle tanışıp sohbet ettim. İçlerinde hakimlik mülakatına hak kazananlar olduğu gibi hakimliğe girmeyen ya da girip de geçemeyenler de vardı. Ankara dışında İzmir ve Gaziantep yazan birer kişiyle de tanıştım. Girme şansı daha yüksek olacağını forumdan okuyup İstanbul'u tercih etmediği için üzülenler vardı. Gaziantep'i tercih eden Adana'da yaşıyordu ve hem ailesine yakın hem de kimse tercih etmez diye orayı seçmişti. Hakimliğe girenler ne kadar referans bulsalar da hiçbir şeyin garantisi olmadığı için özelde çalışıp asgari ücret almak yerine bu sınava girmeyi tercih etti. Onların tercihine saygı duymak gerek. Bu devirde avukat enflasyonu yüzünden piyasa çok kızışmış vaziyette. İnsanlar iyi bir iş için mücadele ediyor. Malum avukatlıkta artık eskisi gibi iyi paralar yok. Velilerde de o endişeyi fark ettim. Ayrıca, sınava girecek bir kadını yanındaki erkek, "sakın heyecan yapma, önemli olan hakimlik mülakatın, buna işe girme şansını arttırmak için giriyorsun" diyerek sakinleştirmeye çalışıyordu. Gazi Hukuk'ta girenlerin çoğu hukuk mezunu olsa da bir miktar İİBF'li de vardı, yani İİBF'lilerin aksine hukukçular Ankara'da biden fazla binada değil tek bir binada sınava girdi ve o binanın tamamında onlar yoktu. Başvuru kaç bilmiyorum ama alım sayısına göre İİBF'deki rekabet hukuka göre daha fazla. Sırf bu nedenle avukatlığın hem İİBF'ye hitap eden genel kültür sorularının varlığından hem de İİBF'ye göre daha az sayıda girmelerinden dolayı daha düşük bir taban puanla kapatacağını düşünüyorum. Sınavdan erken çıkan ve şansını denemek için hiç hazırlanmadan giren, hayatında hiç hakimliğe ve KPSS'ye girmemiş özelde çalışan bir Ankara Hukuk mezunuyla da tanıştım. Çok farklı telden çalan insanlar da bu sınava girdi. Konuştuklarım da genelde Ankara, 9 Eylül ve İstanbul Hukuk mezunuydu...
-
@odtüsbky hocam hikaye gibi uzun uzun yazmışsınız tekrardan sağolun aydınlattığınız ve moral verdiğiniz için umarım sizin icin de hayırlı güzel bir sonuç olur.
Evet İstanbul tercih eden Ankarada çok azdı ancak sınava istanbulda giren yaklaşık 800 kişiden rahat 400 kişi istanbul yazmıştır onların arasından ilk 60a girmek de kolay değil. Benim netlerim çok matah da değil zaten ama bakacağız gerisi Allah'a tevekkül.
Sınav %100 kendi adamları için açılmamıştır tabii ki, Anadolu Üniversitesi de Vakıfbankın müfettiş yardımcılığı sınavında oldugu gibi güvenilir bir sekilde sinav sonuçlarını okuyup bankaya yolluyor ancak kafa karıştıran kısmı hangi şehir için ne kadar alım yapılacağının başvuru aşamasında belli olmaması ve başvuruda geçen 'gerektiği takdirde alımda 50 geçebilecekleri' noktasında. Yani tamamen olmasa da insana 'acaba kendi alacaklari adama göre mi?' diye düşündürüyor.
Bu noktada kökleşmiş bir kurum olarak Ziraat Bankasının ince düşünüp daha şeffaf ve akıllarda soru bırakmayacak şekilde hareket etmesi gerekir degil mi?
Ayrıca gözlem ve analitik yeteneğinize hayran kaldım. Sınavın nabzını baştan sona tutmuşsunuzGazi Hukukta erken çıkan çok var mıydı ben öyle gözlemledim?
-
@av.ssualp onlar geçenki sınav zor olduğu için barajı geçmenin yeterli olacağını düşünüyorlar bence. Bir de sinav 2 senede 1 yapılıyor illa ki mülakatta elenenlere sıra gelecektir. Benim konustuğum 2 kişi ziraatten başķa kurumlara geçmişler hatta biri tum bu bizim aşamaları geçip ankarada başlayıp 6 ay calışmış ayrılmış.
-
@odtüsbky aynen hocam ayrilan oldukca aranip cagriliyor dogrudur