Ziraat Bankası 50 Avukat Alım Süreci
-
@av.ssualp aval sorusunda hangisi doğrudur şeklinde miydi? ben bir şıkta aval alonj üzerine yazılır şeklinde bir şey hatırlıyorum belki odur size hatırlattı mı bir şeyler.
ayrıca 51e müteselsil borçluluk 52ye alacaklının haklarına halef olma şeklinde iki basit soru ekleyelim -
@pek12 harikasiniz 3 umuz 53 soruyu tamamladik mulakatta umarim tanismak hatta egitimde zaman gecrmek nasip olur
-
@av.ssualp biz 3 kişi whatsapp grubundayız gibi hissettim ahaha:D inşallah hocam. yalnız aval sorusunu benim yazdığım şekliyle hatırladınız mı?
-
@pek12 hahahahahaha valla dogru gizlilik herkese acik ama baslik 3 umuze ait resmenen azindan ilerde girenler icin sorular da hazir oldu ben de alonjla ilgili birsey hatirliyorum odur muhtemelen sadece alonja yapilir gibi birsey miydi acaba
-
@av.ssualp 54, kıdem tazminatı zamanaşımı 10 yıl , 55: süreli fesihle ilgili bir soru vardı kolaydı 56: hangisi kıdem tazminatıyla ilgili yanlıştır şeklindeydi cevap çeldiriciydi evlilik nedeniyle 1 sene çalışmadan ayrılırsa kıdem tazminatına hak kazanır olacaktı, çelişkili şık taraflar anlaşarak kanundan başka koşullarda kıdem tazminatı ödenmesini kararlaştırabilirler şıkkı vardı cevap bu değildi.
-
@pek12 sureli fesihi hatirlamiyorum 10 yil dogru ucret alacagi disinda tum alacaklarda zamanasimi 10 yi ancak diger soru yanlisi soruyordu ve Kadin isci evlendikten sonra 1 yil 9cinde isyerinden ayrilsa dahi kidem tazminati alir almaz diye soruyordu anlasma olacak hocam o calistigim kadariyla tabi iddia etmeyeyim sureli fesih nasildi ki
-
@pek12 bir de 53 te kalmistik
-
@av.ssualp ben şıkkı işe başladıktan 1 yıl içinde evlenirse kıdem tazminatına hak kazanır olarak hatırlıyorum. tabii ki evlendikten sonra 1 sene içerisinde feshedebilir ama o durumda bile en az 1 sene çalışmış olması gerekir. öbür türlü hakkın kötüye kullanımı söz konusu olacaktır... kanundan başka sebeplerle kıdem tazminatı ödenmesi sözleşmeyle de kararlaştırılabilir işçi lehine olacağından ötürü hakim de dikkate alacaktır diye düşünüyorum.
-
@av.ssualp 53 aval sorusu saydım ondan
-
@pek12 is kanunu zaten isci lehine olan herseye olumlu bakmakta o soruda evlenme istisnasinin bilinip bilinmedigi soruluyor bence 1 yil zaten genel kural ama dedigim gibi iddia etmiyorum ama kelime oyunu yapabilecek kadar kaliteli soru yoktu hakimlik gibi
-
@av.ssualp yani taraflar kendi aralarında belirli süreli iş sözleşmelerinde kıdem tazminatı kararlaştırabiliyorlar. bu soruyu bi itiraz yoluyla öne sürmek lazım.
-
@pek12 soyle birsey htirldim onun cevabi galiba isci olurse mirascilar kidrm tazminatini alamaz sikkiydi ynlisi soruyordu
-
@pek12 sureli fesihte feshi ihbr sureleri mi sorulmustu hic htirlmiyorum ya
-
@av.ssualp ben bu soruyu kendim için yanlış sayıp itiraz ediyorum hocam:) bu arada miras hukuku ve eşya hukukuyla ilgili hiç soru yok muydu?
-
@pek12 vallahi esya yoktu hatta ben cok sasirdim mirasla ilgili el yazili vasiyetle ilgili birsey mi vardi yoksa ben oyle bir soru mu cozdum baska yerde
-
avukat kardeşlerime bir sorum olacak . Cezaların şahsiliği sorusu kesin olarak kanuni esasi mi 1909 da değil mi o değişiklik ilk kez : )
-
@AdemSimit KANUNİ ESASİ KESİN NET inanmazsan google dede var
-
@pek12 hocam link atar mısın bir türlü bulamadım cevabı ara tara hiçbir yerde yok
-
@AdemSimit cezaların şahsiliği değil hocam suç ve cezaların kanuniliği olacak o yüzden bulamamışsındır
-
@av.ssualp bende öyle birşey hatırlıyorum ama doğru mu emin degilim