Ziraat Bankası 50 Avukat Alım Süreci
-
@AdemSimit ben 1876 yapmistim tho ler ilk defa duzenlendigi icin ama aynen soyle diyor
Anayasada 1909 yılında yapılan değişikliklerle ilk halde varolan pek çok eksiklik giderildi, anayasanın üstünlüğü,kuvvetler ayrılığı, basın özgürlüğü, suç ve cezaların kanuniliği, hukuki güvenlik gibi önemli ilkeler de benimsendi.
1909 yani cevap -
@pek12 sahsilik mi kanunilik mi moralim bozuldu bir an rahatladim geri
-
@av.ssualp “Nullum crimen, nulla poena sine lege” formülünün ilk defa maruf cezacı Feuerbach
tarafından ifade edildiği, prensibin kaynağının 18. asırdan ve Fransız
Devrimi’nden çok daha önceki zamanlar olduğu, bu prensibin mevzuatta ilk önce
1787 Avusturya kanununda, daha sonra Fransız Anayasası (1791 ve 1793) ve ceza
kanununda (1810) yer aldığı, ülkemizde bu prensibin ilk defa açık olarak 1293 Kanunu Esasi’de (m. 10) ifade edildiği belirtilmiştir. Taner, M. Tahir, s. 132-134.
rumi yılda 1293 yılı 1876ya tekabül eder arkadaşlar -
@avukatım sanki el yazili vasiyet sorusu vardi yanlisi soran sanki yetkili memur veya hakime vermek zorundadir diye bir sik vardi
-
@pek12 cezalarin sahsiligi diye aklimda kalmis oyuzden 1909 mus diyip uzulmustum kanunilikse 1876 dogrudur
-
@av.ssualp cezaların şahsiliği her zaman için var olan bişey eksik olan yazıya dökülmesi
-
@pek12 hocam el yazili vasiyet sorusuna ne diyorsunuz uydurmmu baska yerde mi cozdum var miydi
-
@av.ssualp inanın hatırlamıyorum ya tam olarak soruyu görmem lazım.:(
-
@av.ssualp ben hatırlayamadım ama bi arkadaşıma sordum vardı dedi cevabı da dediginiz gibi hatırladı böyle tesadüf olmaz heralde
-
@avukatım allah allah ozaman vardir hocam derinliklerde boyle bir soru vr ama bende bu sinavi baska simav mi bilmiyorum
-
@av.ssualp valla kafam allak bullak oldu benimde yarına kadar tamamlamak için soru uydurup sizleride inandırabilirim
-
@avukatım o soru "hangisi limited şirket genel kurulun devredilemez yetkilerinden degildir?"sorusuydu. Cevabı da ttk616.maddede var. Şıklari hatırlıyorsanız maddeye bakıp bizi de bilgilendirebilir misiniz?
-
@av.ssualp hocam yazdığınız cevaplarda defilerle ilgili bir sorudan bahsetmişsiniz cevap ve soru neydi acaba?
-
@pek12 sadece iki sık hatırlıyorum hocam müdürlerin ücretlerinin belirlenmesi ve esas sözleşmenin değiştirilmesi
-
@avukatım o ikisi degil cevap kanuna bakarsak.
-
@avukatım @av-ssualp arkadaşlar bir soru daha geldi aklima. Cevap olarak üzerinde çizgi olan çek geçersizdir şeklinde cevap işaretlemistim hatirladınız mı?
-
@pek12 siklarda sermaye artirimi da var miydi
-
@pek12 defi sorusu dedigim hocam zamanasimiyla ilgili dogruyu soruyordu itirazdir diyordu bir sikta hakim resen gozetir diyordu bir sikta yani genel olarak itirazlarin ozellikleri soylenmisti bir sikta ise defiyle ilgili bilgi vardir talep hakkiyla ilgili
-
@av.ssualp yoktu sanirsam. Zaten limited sirketlerde sermaye artıımı ortalık kararıyla yapilan kısmî esas sozleşme değişikliģiyle oluyor müdürleri cok katmiyolar isin icine
-
@av.ssualp cevap ne olacaktı peki?