Gelir Uzman yardımcıları ne iş yapar?
-
Tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlar guy tam olarak ne iş yapar.gelir idaresi başkanlıgında calışmak vergi dairesinde calışmaktan daha rahatmış gibi söylentiler var.iş ortamı calışma hayatı nasıldır?
-
Önemli bir soru
-
Tam da sormak istediğim soru malumlar nette çok fazla trol oldugu için orda yazılan şeylere pek inanmıyorum guy u adam elemek için çok fazla yerdiklerini ďüşunuyorum maaş özlük hakları vs onları zaten az çok biliyoruz benim merak ettiğim guy ne iş yapar lisans b grubundan atananlarla arasında ne gibi fark var iş ortamı yoğunluk nasıl bunları guy veya gelir uzmanı olan birisi cevaplarsa iyi olur
-
Mülakatı geçtikten sonra 1 ay içinde tercih ettiğiniz ilin vergi dairesi başkanlığına veya defterdarlığına istenilen evrakları götürürsünüz daha sonra evraklarınız incelenir güvenlik soruşturmalarınız tamamlanır sizi telefonla ararlar beni aramışlardı mesela...
Aradıkları zaman 15 günü geçirmemek üzere kazandığınız ile gidip başlama evrakını almanız gerekiyor. Başlama yazısını alıp ilçeyse ilçe vergi dairesi, il merkeziyse il vergi dairesinde göreve başlıyorsunuz...
Vergi dairesi müdürüyle tanışma faslından sonra müdür sizi görevlendireceği servisi söylüyor vergi dairelerinde çeşitli servisler var nerde çalışacağınıza müdür karar veriyor. Gelelim çalışacağınız ortama; her çeşitten insanla karşılaşmanız olası yani derken hem daire içinde hem mükellefler anlamında... Ek göstergesi ve maaşı tatmin etmese de Allah'a şükür dedirtiyor temmuz ayı itibariyle 3350 TL civarı maaş alınacak
Son olarak şunu belirteyim dairedeki amirleriniz ve çalışma arkadaşlarınızla ne kadar iyi geçinirseniz bu meslek sizin için o kadar keyifli olur... evet belki hak ettiği değeri göremiyor ama Allah şükür dedirten maaşı var. hedeflerinizde merkez kadrolar, müfettişlikler ve sayıştay varsa guy iyi bir başlangıç kişisel düşünceme göre vmy mülakatında en az 2 yıldır vergi dairesinde çalışanlara biraz öncelik verilmesi -
Ne iş yaparlar konusuna gelince valla ne iş olsa yaparlar belli bir görev tanımı olmadıkları için arşiv çalışması yaptırabilirler, veznede görevlendirebilirler, yeri gelir yol denetimlerine çıkarsınız, yeri gelir icra ve tebligat memurluğu yaparsınız... Tüm bunların hepsi amirin 2 dudağı arasında
-
@RootofAllEvil Gelir Uzman yardımcıları ne iş yapar? içinde söyledi:
Ne iş yaparlar konusuna gelince valla ne iş olsa yaparlar belli bir görev tanımı olmadıkları için arşiv çalışması yaptırabilirler, veznede görevlendirebilirler, yeri gelir yol denetimlerine çıkarsınız, yeri gelir icra ve tebligat memurluğu yaparsınız... Tüm bunların hepsi amirin 2 dudağı arasında
ilk başlayan illa vergi dairesindemi calışıyor.gelir idare başkanlıgında calışma şansı yokmu?
-
@onur00 hangi şehri tercih ettiyseniz o şehirde görev yaparsınız mülakatlar açıklanınca tercih ettiğiniz il ve sıraladığınız ilçelerden birini kazanırsınız atıyorum Antalya yazdınız ilçe tercihlerinizde Manavgat vardı ve orayı kazandıysanız Manavgat vergi dairesinde çalışmak zorundasınız
-
Bu başlık gerçekten çok iyi olmuş.Guy deyince akla vergi dairesi gelir ve düz memur anlaşılır.Bu durum mesleğin prestijşniz zedeleyici bi nedendir.Çünkü guy olmak için spor uzmanı kültür uzmanıyla aynı şartlar altında sınava giriyosunuz ama atandığınız yer mükelleflerin hiçte sevmediği vergi daireleri.Yükselebileceğin alan sıkıntılı.Bu yazdıklarım insanların mesleğe bakış açısı.Kısacası kitap defter kapatma olayı bitmiyo.Çünkü p35 i 90 olan adamda guy 75 olanda.Bakalım olumlu gelişmeler bekleniyomuş ama çok zor çünkü 24000 kişi gelir uzmanı ve yardımccısı.
-
@zenginmemur kurumun geleceğine dair umut yok hocam ancak boş vaatlerle çalışanlarla gönül eğlendiriliyor sorumlu olduğumuz ve uyguladığımız mevzuatlara bak gördüğümüz itibara, saygınlığa bak! annem bile anladı gelir uzmanlığının durumunu geçen gün konuşuyorduk kpssden önce "oğlum" dedi "şu imtihanından iyi puanlar al da daha iyi yerlere geçmeye bak. yoksa ömür boyu vergi memuru olarak kalacaksın" dedi yani olay bu... yaptığımız işin maaşında göstergesinde değilim biraz olsun itibar görmek istiyoruz aynı bakanlığın personeli olmamıza rağmen defterdarlık uzmanları biraz daha prestijli bizden üstelik mevzuat anlamında onlara göre daha yoğun çalışmamıza rağmen
-
@onur00 Dostum gib merkezde çalışman için Ankara merkez açılırsa seçmen lazım sanırım merkeze ayrı bir alım yok.. Tabi oraya atayacaklarının garantisi yok.
-
Gib merkezde çalışmak öyle il tercihiyle olacak iş değil 5 yıl zorunlu çalışma süresini doldurmak gerek önce gib merkezde çalışanla vergi dairesinde çalışan arasında maaş ve özlük hakkı farkı yok
-
@RootofAllEvil hocam işle beraber dersi nasıl yürütüyorsunuz,şayet benim de Allah nasip kısmet eder de guy olursa şayet boş vakitlerimi kaymakamlık sınavına hazırlanarak geçirmeyi düşünüyorum fakat iş yoğunluğu,yorgunluk vs nasıl olur bılemıyorum önümde canlı bir örnek varken bir fikir almak istedim.İş yoğunluğu il/ilçe'den il/ilçe'ye değişiyor mu yoksa standart bir iş yoğunluğu mu var meslekte
-
@RootofAllEvil Ankara dışındaysan 5 sene beklemek gerekir tabi Ankara yazarsa gib de bal gibi de çalışabilir açık varsa..
-
@sofuoglu ders çalışma işine bu yıl çok bakamadım facebook gruplarından bulduğum notlar ve sipariş ettiğim denemelerle hazırlandım son 2 ayda öncesinden de temelim olduğu için hukuk ve maliyede zorlanmadım iktisat soruları şaşırtıcıydı bazılarını bildiğim halde yanlış çıkarsa korkusundan işaretlemedim onun pişmanlığı var şimdi neyse işe gelirsek çalıştığım vergi dairesi yoğun sayılabilecek vergi dairesi pazartesi gününden itibaren vergi yapılandırma işlemleri başladığında ne kadar yoğun olacağız Allah bilir. iş yükü ilden ile çok fark ediyor hatta aynı il sınırları içindeki ilçeler arasında bile fark ediyor. genelde büyük illerde iş yoğunluğu yüksek olur ama yetişmiş eleman sayısı çok olduğundan çalışma ortamında zorlanmazsınız ayrıca iyi bir sosyal yaşantı da sizin olur ancak küçük illerde iş yoğunluğu azdır kiralar düşüktür buna paralel sosyal yaşantı da düşük seyirdedir
-
@RootofAllEvil hocam en kötüsüde millete bide şu merkezle taşra arasındaki 1000 liralık farkı anlatmak var.Yeni dmkda bunlar görüşülücek.Mecburen bir şeyler yapılacak bnce.Aym kararı bekleniyo
-
@zenginmemur Gelir Uzman yardımcıları ne iş yapar? içinde söyledi:
@RootofAllEvil hocam en kötüsüde millete bide şu merkezle taşra arasındaki 1000 liralık farkı anlatmak var.Yeni dmkda bunlar görüşülücek.Mecburen bir şeyler yapılacak bnce.Aym kararı bekleniyo
taşradakilerin maaşı ne kadarki?