Geceye Bir Şarkı Bırak
-
-
https://youtu.be/PMmlt4rBrik
23. 12.2019
-
-
...
Karın dolu dizgin yağdığı, kışın kış, ayazın ayaz olduğu bir gün, tersine düşmeye çalıştım dünyaya. Belki ayaklarımın üstünde durmak için baş aşağı çıkamadım ana rahminden. Belki yine rahatsızdım yerimden, rahim içindeki koşullardan memnuniyetsizdim. "Bir şeyler yapmalı, direnmeli ve değiştirmeli bu rahimleri!" diyordum. Belki daha doğarken aksiydim kim bilir? Biraz uslu biraz haylaz, biraz asi biraz uysaldım. İnsan kadar insan, evlat kadar evlattım. Dört kere kafamı yardım, beş tutam saç bıraktım çarptığım yerde. Görmeye değer görmeyerek erkenden bulanık bakmaya başladım hayata. Çerçevelendim, dört-göz oldum, içim buruldu. Çünkü noksan olmak, tam olanların dünyasında suçtu, farklı olmak cüzzamı böyle bulaşmıştı ömrüme. Ayaklarım üşürdü, içim sıcacıktı. İçimin üşümeye başladığı zamanlardan sonra bir daha hiç üşümedim. Kötü sabahlara uyanmamak için uyumamayı öğrendim. Dağılgandım, kimse toparlayamazdı. Ben her yerdim, her yerdeydim, kimse anlamazdı. Hep sorardım, yanıt arardım. Çok aradım, bulamadım Allah'ım şaştı. Çok aradım çok buldum, derinliğim O'na ulaştı. Buluştuk, bir daha hiç yitirmedim. Dağlara döndüm hep yüzümü, çünkü bana her dağ Sina olmuştu. Ben sustum sonra, hep O konuştu.
Büyüdüm sonra,
Sonraları yaşlandım hatta./"Meryem'in rahminden sahipsiz düştüm
Çarmıhtan göğe damlayan yaştım,
Bela okunun değdiği imanlı döştüm
Taif'te taşlanıp da kırılan diştim."/Bugün bin yaşımdayım. Yarın da bin yaşımda olacağım. Kapını çaldığım viranenin avlusunda bir gömüt olduğumda, uzayan otları kıyametin alevi alazladığında bir yaş alacağım. Bin yaşıma bin yaşanmışlık dolacak, bin bir yaşımda olacağım. Sen bir Judas olarak ölmüş olacaksın, ben bir daha doğacağım.
Takıldığım tel örgülerden,
Dolaştığım dikenlerden,
Aştığım dağlardan ve
Düştüğüm yerlerden
Ne döküldüyse ayak bastığım yerlere, -
-Dalgalı denizlere, ıslak kayalara
Uzun ve bilinmez yollara
Sisli bulvarlara,
Tesadüfsüz buluşmalara
Umulmaz alışmalara,
Ne bıraktımsa can özümden
Birazı kaderdi,
Birazı keder.Ve ben bin-yılın seyyahı,
İnsanlık kadar eski o bukağıyı
-ne derler prangasını-
Kendi ellerimle
kendim kopardım.Velhasıl hayat;
Sancılı akşamlardan, sanrılı sabahlara
Varmakla tükettiğim hayat,Kavgadan ellerim uyuşana dek teslim olmadığım,
Kalemimi, mızrabımı, nefesimi teslim etmediğim hayat,Bin-yılın sonunda bin ah,
Onurlu ve erdemli bir ad-
bırakana dek benimle misin?...
-
-
-
-
-
@paretowilfredo kardeşim Melihat şarkıya girene kadar iki sigara içtim. Tam üçüncüyü yakiyordum ki kapıldım diye basladi. Ee bi zahmet abla dedim:)
-
-
-
@LioN heheh Evet dostum oldukça uzun bir girizgahı var ama yine de bi şu değil;
-
@paretowilfredo kardeşim Bülent bey ablamiz yine 58. Saniyede girmiş. Melihat ablamiz 1 dk 35. Saniyede giriyor şarkıya:)
-
@LioN Rakamlar yalan söylemez dostum. Hak verdim
-
-
@paretowilfredo sağol dostum .. bende bunu dinliyordum
-
@paretowilfredo kardeşim yok mu melihat'dan birşeyler nesemizi bulalim:)
-
-
@paretowilfredo Semra hanım ALLAH razı olsun yapandan diyince reisin şalter attı baktı ucu Demirel'e gidiyor kısa kes kaseti koy diyip kapattı mevzuyu:)
-
@LioN Müsaadenizle ben bir tane bırakayım :))