SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
Hmn hayırlısı
-
@kamu657 Neyse bekleyeceğiz 4-5 gün.
-
Ortaya atılan iddialar 84-86 aralığındaki yeni yapılacak başvuruları kırmak amaçlı muhtemelen, çünkü 85.9 un üstünde kapatma ihtimali bence düşük, tüm 86-87 duyumlarına rağmen benim matematiğim ve aklım buna yatmıyor. Ben iddialı bir başvuru yapmadım ama 85+ olan bence ümidini yitirmesin.
-
@paretosef inşallah dediğin gibidir , calisasim da kalmadı mesela , adamların stratejisi varsa ise yaradı :/. Ama strateji olduğunu pek sanmıyorum 2-3 kişi aradığını söylemiş direk.. farklı hesaplar açıp söylediyse tabi tebrik etmek lazım bu kadar dusundugu için
-
Eğer bu başvuru 87-88'le kapatırsa, Uluslar ve Çeko mezunlarının (açılan puan türlerinde alan dersleri dışında ağırlıklı katsayısı olan dersler) İİBF'nin diğer bölümlerine göre daha iyi yds skorları olduğunu anlarım ben.
-
Strateji falan değil adam 86 diyelim puanı 85 gitmesin diye mi yapar ha tam tersine yapar inat uğruna ama bazı arkadaslar aramis 86 larda demiş o yüzden kimse asip kesmesin kendince elbet açıklanacak o zaman gorururz ne olduğunu
-
85 puanı olan yine de yapar başvuru onu eksik yazmışim
-
@monsterly mantığı kuramamışsın asıp kesen anlamadan kurgulayamadan yazan sen oluyorsun hocam. Varsayım 1; Puanı 85-86 olan birisi, 87-88 le kapattı diye bir söylenti yayarsa başvuru için son günü bekleyen/bir mülakat bekleyen vs vs. 85-86 puanlı birilerini zaten yüksek kapattı diye başvuru yapmaktan caydırabilir. Buda kendisini denk puanlar içinde yukarı taşır, eğer olası yüksek puanlı birileri başvurur yaparsa liste dışı kalmaktansa listeye sondan girebilir. Biz kesin böyledir de demedik. Varsayım 2: Listeye 200-240 dan girecek sonuçlar açıklanana kadar girdim mi giremedim mi diye bekleyecek kitleyi çalışmalarda demotive etmek. Çalışma bak zaten yüksek kapattı, boşa kurum mevzuatı çalışma dön hukuka iktisata mesajı vermek. Başlamadan pes dedirtmek. Valla güzel bir kadro olduğu için, her türlü alengirli iş dönebilir. Hiçbiri olmayıp 87-88 de kapatabilir. Benim aklım ve mantığım şuan en yüksek 240. Sıradaki 87+ puanda ise bunun P46 üzerinden değil 113-115 üzerinden olabileceğini, burdada 113'te %20 çeko+uluslar, 115'te %30 +uluslar düşünüldüğünde, bu bölüm mezunu olup Kpss alan hazırlanan arkadaşların Yds skorlarının daha iyi olduğunu anlarım. Çünkü iktisat işletme maliye kamu mezunları P40'dan 50 yds li VGM'yi 85 dahi yapamadı. (Şartlar farklı başvuru farklı tırıvırı kpss ilk1000 de insanlar çoğu puanlarda bu kişiler işsizse acımaz başvurur) . Ben 87-88 söylemine insnmıyorum yanılan ben olayım problem değil.
-
@paretosef p46 da 85.93 le 809.siradayim
-
P115 2016 81 puanla 2477. Sira
P115 2015 83 puanla 761. Siradayim. (Uluslarcıyım) başından beri 85 ve üzeri kapatacağına inaniyorum ama 86-87 bandına kadar cıkar mi bilmiyorum. Umarim yanlistir demekten ve beklemekten baska care yok. -
@songoku sana katılıyorum. Çeko'nun etkilediği puan türlerinde bu yıl rekor bir yükseliş var. Sebebi de, önceden öğleden sonra oturumunda milletin öylesine çözdüğü Çeko testine bu sınavda abanmış olması. Çünkü meclisten geçen 1000 kişilik sgk denetmen yrd. kadro ihdası vardı ve sadece mülakatlı alım olduğu için kendi dershanem özet Çeko notu hazırlayıp öğrrncilerine iki sınav arasında 2 saatliğine Çeko çalışmalarını salık vermisti. Eminim başka dershaneler ya da deneyimli kpssciler de p113 için Çekoya az çok çalışmıştır bu sene... Ben Çeko çalışmayıp 2015'ten de kötü yaptığım için p113 ve p115 86 küsurlarda kaldı ancak p46'dan 87,2 aldım. Bu puanla bile listeye ya ucu ucuna girecem ya da 2015'te mali hizmetleri 0,06 puanla kaçırdığım gibi bunu da kaçıracam... Ayrıca pek Çeko yapmayıp TR derecesi yapanların çoğunun p46'sı diğer iki puan türünden iyi. Bu puan türünden de sağlam başvuru olmuştur.
Ben de dün aradım, 86 küsurlarda olduğu söylendi. Haa nasıl söylerler doye sorarsanız bu ilan sıralaması Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi değil. Başvuru yaptıktan sonra eğer SGK onaylarsa başvuru formu üzerinde değişiklik yapamıyoruz ve otomatikman sistem üzerinde puanımız sıralanıyor. Kurum isterse başvuru tarihi bittikten 1 gun sonra da açıklayabilir. Çünkü Vakıflar Genel Müdürlüğü sınavı gibi başvurdugunuz puan türü ve YDS doğru mu diye kontrol etmiyorlar, zaten sistem ÖSYM ile entegre yapılmış, başvururken direkt puanlarımız çıkıyor. Teknolojiyi takip eden bir yer. Aynısını geçen sene başvurduğun Kalkınma Bakanlığı ve AFAD'da da görmüştüm.
JanTinbergen hocam gibi Gençlik ve Spor, MYK, Enerji Bakanlığı, DPB uzman yrd. vs. mülakat sonuçlarını bekleyen adaylar da mevcut olduğundan ve başvurunun sadece internetten 5-10 dakikalık bir zaman alarak yapılmasından ötürü, bir miktar aday da son gün başvuracaktır. Zaten 86 puanın altında olup başvuru için son günü bekleyen biri olacağını sanmıyorum. Olsa da, 5-10 dakika harcayip başvurur, yazılanları niye dikkate alsın ki, başvuru ücretsiz ve kolay... Eğer posta yoluyla başvuru olsaydı azıcık daha düşük kapatma ihtimali vardı diyebiliriz. Ben SGK mevzuatını hiç bilmiyorum ama oldu da bana gelirse oturur çalışırım, yoksa Sayıştay'a daha çok yükleniriz...
Ek: YDS'den 60 şartı çok da önemli olmayabilir zira son yapılan 3 saatlik sınavda tüm YDS seviyelerinde bulunan ortalama kişi sayısı yükseldi. Ayrıca bu sınav girilen herhangi bir YDS'yi kabul ediyor yani son 2 yıldaki bir YDS olma şartı da yok... Beklenenden yüksek kapatırsa şaşırmayacam.
-
Yüksek kapatacağına hala inanmıyorum birileri çok pis trollediler. 60 YDS barajı ile böyle bir sonuç çıkması çok ama çok zor. Puanı 80 üzeri olup Bu kadar İngilizcesi 60 üzeri olan adam olduğunu bile sanmıyorum.60 çok aman aman yüksek bir puan türü değil ama bu işte bir iş var.
yalnız YDS için zaman dilimi belirlenmemesi de saçma olmuş, yani 2009 da KPDS'ye giren ve 60 puan alan birisi de mi başvurabilir?
Bir de bir sual sormuş olayım, yukarıda yazılmış da acaba bu kadro DPB, Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı ile falan eş değer midir? -
Yazılanlara pek itimadım yoktu ama biraz önce aradım. Kaçla kapattığını sorunca, adam daha başvuru bitmedi dedim. Dedim,yani arayanlara puan söyleyemiyorsunuz. "Kesin puan söyleyemiyoruz ama 86 barajını geçti." dedi.
-
Evet öyle gözüküyor bu kadar geniş bir tabana yayıldığına ve ısrarla söylendiğine göre demek ki doğru. puanım da 85,9 falandı. yazık oldu bir mulakat daha geldi diyorduk , olmadı. neyse sağlık olsun.
ben birşey öğrenmek istiyorum şu mülakat sonucları acıklanması beklenenler Gençlik ve Spor, MYK, Enerji Bakanlığı, DPB uzman yrd. ben bunlardan 2'sinden sonuç bekliyorum yani eğer bu dediğim kadroları olursa SGK uzman yard. kaçırdığıma üzlmeli miyim? Yani bu dedğimi kadrolar olursa ve SGK uz yard. da olsaydı tercih yapmak durumunda kalacaktım. Yani '' İnşallah şu kadrolardan biri olur da SGK listeye giremediğime üzülmem'' diyebilir miyim? Umarım anlatabildim :)= -
Bu kadar yüksek kapamasında ana etken tabi ki şu ana kadar daha sınav bile açılmadı nerdeyse 2016 KPSS puanlılar şu an hala beklemedeler. Bütün iyi puanlılar ve YDS'si iyi olanlar yüklenmişlerdir. Başka izahı yok. Ama VGM Müf. Yrd. 50 YDS ile neden bu kadar düşü kapattı o zaman? Onu da anlamadım. Aynı puan türü değildi tabi ki ama aşağı yukarı aynı demek ki burdan çıkan sonuç ÇEKO dersleri ağırlıklı puan türlerindeki arkadaşlar YDSye iyi abanmış. @odtüsbky zaten doyurucu açıklamayı yaptı bu konuyla alakalı. Neyse biraz garip oldu bence bu gelişme..
-
Valla bencr de cok ilginc. Simdi ben 86.5 puanimla ne yapayim. Oturup mevzuat ojumaya bile baslamistim
-
@TORPİLSİZ ben çeko'ya hiç çalışmadığım halde sadece sınavda soruları çözerek 15 net yapmıştım ve 83 gelmişti. Benim gibi uluslarcı olup da çekoyu boş geçen pek görmedim çünkü sorularının yarısı az biraz mantıkla yapılıyor. Uluslararasindan vs sinava girip de yds'siz giren de pek yoktur. Bir de bu sene gecen seneye gore ayni puanla branslarda acayip gerileme oldugu soyleniyor yani normalde gecen sene 300lerde olan bu sene ayni puanla 500lerde olmus bu sene vs. bu da etkili olmus olabilir puanın yükselmesinde. Hakkimizda hayirlisi. Diger mulakatlar aciklanmadigi surece boyle birike birike gidecegiz gibi gorunuyor.
-
@paretosef kardes birincisi dikkat et bn 86 larda diyen arkadaşlar olduğunu ifade ettim ikincisi kimse kimseye bakmaz kaç gün geçti bu kurumu isteyen 80 ustu puanı ne olursa olsun başvurur sen o kadar çevreye bakıyorsan bilmem hatta o işi alengirli işleri yapanlar ne kadar derlerse desinler daha çok kuşku uyandırır ve tersine başvuru engellemez.. baya kişi aramış ve ortak bilgi de şu 86 ile 87 arasında kapatacagina dair yani 86 kusurlu 86.2 mi olur 86 .8 mi olur bilmem lafın kısası bu tur manipülasyonlar yapma niyetinde olanlar pek muvaffak olamıyor
-
Vgm ye Gore yüksek kapatması nedeni nette başvuru olması olayı vgm de noter posta fln zahmetli oluyor uğraşmayan arkadaşlar da baya çıkıyor online başvurular genelde yüksek kapatir ...
-
@odtüsbky arkadaşin dedigi gibi ceko da yüksek netler de etkinn bir faktör tabi