Gel oku ve Hakkaniyetin ile cevap ver ?
-
Aklımın almadığı bir şey var..
Evet 2016 puanların geçerlilik süresi 1 yıla düşürüldüğünde daha sınava girmemiştik, sınava girmeden belliydi 1 yıl geçerli olacağı fakat soruyorum.Bu belli olduğu zaman hain darbe girişimi yaşanmış mıydı? HAYIR!
Darbe girişiminden dolayı alımlar oldukça dip seviyede oldu mu ? EVET!İşte tamda bu yüzden bizler mağduruz. Darbe girişimi olmasaydı alımlar 1 yıl geçerli olmasına paralel hakkaniyetli olsaydı bizler itiraz eder miydik ? HAYIR! Ama bu yaşananlar hakkaniyetsizlik.
Bazı İnsanlar 2016 puanı olmasına rağmen, aman nede olsa benim 2017 puanım olacak deyip ses çıkarmayım havasında. Fakat o arkadaşlara 3 sorum olacak..
1-) Ya şuan bilmesen de optik işaretlemede aksilik yaşadıysan ,
2-)Ya puanın beklediğin kadar iyi gelmez ise herkes iyi yapmışsa,
3-)Ya 2016 da çok güzel bir puanın olsaydı ama aksilik 2017 de o kadar iyi alamasaydın,İşte bu hallerde de böyle sessiz kalır mıydın ?
Bir sorum da 2017 de ilk defa hazırlananlara ya sizler 2016 da hazırlanmış olsaydınız o zamanda böyle vurdumduymaz olur muydunuz ? Yada soruyu değiştirelim 2017 böyle bir şey olmayacağı ne malum, peki o zaman kimler sahip çıkacak sizlere, kim destek olacak 2016 da destek verdikleriniz mi ?
Şimdi gelelim bu soruların ışığında asıl sormak istediğime.
ÖĞRETMENLERE BU YAŞANANLAR OLSAYDI ONLAR BÖYLE Mİ DAVRANIRDI ? Onlar birbirlerini mi rakip düşman görüyor ? yoksa alım yapan kurumları mı ? -
dostum 16.06.2017 tarihinde KPSS açıklanacak bu yazdıklarının hiç biri konuşulmayacak bile o yüzden boşuna kendini yıpratma enerjini böyle şeylere harcama.
-
@Lex-fori Asıl o gün anlaşılacak bunlar ama iş işten geçiyor. 1 yıla düşürülen geçerlilik süresi tam 1 yıl bile değil 11 ay.
-
Kardeş herkes bencil umrunda mı sanıyorsun insanların? Benim işim görülsün yeter kafasında bir milletiz zaten. Her gün 40 kere Fatiha'da iyyake na'büdü ve iyyake nestain diyen insanlar 3-5 günlük dünyalık zalimlere kulluk ediyorlar. Allah da nasip etmiyor huzur, ortada milletin hali...
-
Hep diyorum insan duyduğuna değil de sustuğuna şaşıyor.
Vicdan muhasebesi yapabilen bir insan kendisi 2017 puanı çok iyi olsa bile geçerlilik meselesinde hemfikir olmalıdır. Senin 3-4 alımda kullandığın puanı insanlar tek alımda kullansın bunu bilipte bencilce konuşanlar kazandığını zamnetseinler. Ama @atiba kardeş ne yazık ki yine dinlenilmeyeceğiz yine Aytenlerin umurunda olmayacağız -
@2525 Dinlemesinler ama kazanan onlarda olmayacak bizde yarın gene böyle bir şey olmayacağı ne malum. Ya daha kötüsü olur hiç kullanamazlarsa kaybeden biz oluyoruz bunun ne zaman farkına varacağız acaba..
-
atiba ya katılıyorum 2016 puanların açıklamasından birkaç gün önce sgk denetmen yrd ilan verdi biz puanımız iyi olduğu halde başvuru yapamadık puanlar açıklanmadığı için .işin garibi şu ki o dönem kazananlardan başka yerlere kayanlar çok oldu sgk uzm yrd listeye bakın çoğu o dönem kazanan denetmen yrd.kazansınlar lafım ona değil yani olan bize oldu geçen sene.
-
@atiba işte onu diyorum burnunun ucundan uzağı göremeyen insanlar var ne yazık ki. Kimle neyin savaşını verebilesin ki. Hocam kimi kimseyi söylemiyle değil eylemi ile tartmayı öğrendim ben. Güvenilmeyecek kadar çok insan var etrafta. Umarım devlet büyüklerimizin gözettiği bir mesele olur.
-
Bu konudaki fikrim buradaki kitlenin aksi yönünde ve linç yeme uğruna bunları dile getirmek istiyorum. Sınavın bir yıl geçerli olacağı en başında söylenmişti ve biz bu duruma itiraz ettik o zamanlarda. Ancak durum değişmedi ve bir yıl olarak düzenlendi. Gelelim darbe meselesine. Eğer iki yıl olsa idi ve yine darbe olsaydı alımlar yine az olacaktı? Bana kalırsa her şartta ve durumda iki yılsa iki bir yılsa bir yıl geçerli olmalıdır. Çünkü şu şu durumlarda süre uzatılabilir diye bir hakka sahip değiliz, keşke olsaydık. Ayrıca her şey güllük gülistanlık olsa bile devletin hiç alım yapmama ihtimali de var ve biz bu yolu seçerken bu durumu da göz önüne aldık. En azından ben aldım. Yine de KPSS yapılmadan devletin bu sınavın geçerliliği süresince en az şu kadar personel alacağız ve bu sayı zorunlu hallerde şu kadar artırılabilir demesi lazım. Bahsedilen sorunun ana kaynağı budur kanaatimce. Gelelim benim itirazıma ki bu itirazım bu seneki KPSS Alan sınavının içeriğiyle ilgilidir. Kılavuzda derslerin ağırlığı veriliyor ve deniyor ki yaklaşık bu kadar soru gelecek. Fakat sınav tam bir faciaydı. Örneğin iktisat için mikro, makro toplam 20 soru olması lazımdı kaç soru vardı peki? Uzaydan konu getirmişlerdi bildiğin. Burada vatandaş yanlış bilgilendirildi ve bunun neticesinde bir kayba maruz kaldı, kalacak.
Torpil, sınav içeriklerinin söylendiği gibi olmaması, eğitimde eşitsizliğin giderilmemesi, personel alımıyla ilgili devlet işlerinde şeffaflığın olmaması, liyakati taçlandırmama şu memleketin ana sorunlarıdır.
Son olarak tuzum kuru değil, işsizim ve belki hepinizden fazla muhtacım da. Ayrıca KPSS sınavımda iyi geçmedi, maksimum 81 alırım bir sene öküz gibi çalışmama rağmen. -
@deulukiz Hocam mevzu aslında o da değil atansınlar ama anlamadığım şu resmen 2016 puanı olanlar katlediliyor. geçerlilik süresi 1 yıl olan sınav 1 yıl bile geçerli değil 11 ay geçerli ben buna kızıyorum.
-
@Mehmet-Muzaffer Senin dediklerin başka konular sistem zaten kötü ama benim anlatmak istediğim başka anlamamışsın evet geçerliliği 1 yıl olacağı onceden belliydi fakat darbe belli değildi. Ve o darbe yüzünden hiç olmasa muy ve duy gelmedi sgk belki süreç hızlı ilerleyip 2 alımı yapacaktı vmy ve guy daha önce tarihlerde olacaktı anlatmak istediğim bu. Anlayacağın üzere buda bir mağduriyet oluşturur.
-
@atiba hocam aslında kurumlar insiyatif kullansa bizim için daha iyi olacak ilanlar da geçerli sayabilirer
bi gündem oluşturmalıyız darbeye hayır diyen gençlere sahip çık adı altında ama iyi örgütlenme bizde olmayan şey -
Peki napabiliriz arkadaşlar? Her şey için çok mu geç birlik olup yazsak bir yerlere. 2017 KPPS den şu puan türü ile 2016 KPSS den şu puan türü şeklinde alıma çıksa kurumlar haksızlık ortadan kalkabilir ama olabilir mi böle bir şey?
-
@Antimülakat @paretowilfredo @aliveli Böyle bir platform kurarak bizlere çok yardımlar kolaylıklar sağladınız Allah razı olsun. Fakat sizce de bu olay fazlasıyla hakkaniyetsizlik içermiyor mu ? 1 yıl geçerli olacak denen puan 1 yıl bile geçerli değil sadece 11 ay geçerli. Böyle bir platform herkese faydalar sağlıyor şüphesiz fakat bu konuda da bir şeyler yapmaya çalışamaz mıyız ?
-
@atiba işte onu diyorum hocam planlama sorunu var devlette. Mesela diğer bir sorun da mülakatların uzamasıdır. Adam denetmenlik mülakatını beklerken GUY geldi, haliyle çalışamadı. Belki hem mülakattan elendi hem de guydan. Yine mülakatı kazandı belki ve onun yerine bir başkası GUY'a giremedi. Ancak süre konusunda üzgünüm, sizin gibi düşünmüyorum.
Adaletsizlik ilk defa adaletsizliğe maruz kalanların icra makamına geçince adaletsizlik yaratmasıyla başladı. Bizden denerek susuldu, susuldu ve çığ etkisiyle top büyüdü. -
@Mehmet-Muzaffer Sistem ile ilgili dediğin her şeyde haklısın. Bu konu ile ilgili görüşüne de saygı duyarım sadece
-
@öyküü Bir şey olmalı yapılacak ama nasıl bir şey gerçekten bilmiyorum.
-
@atiba Kardeşim. Haksızlık olduğu kanısındayım. Ama bu haksızlık bu yıl size olmasa, sonraki seneye olabilirdi. Ya da bir sene evvel sistem değişikliği kararı alınıp 2015'i vurabilirdi. Ben 1 seneye indirilmesini gerçekten bir sebebe dayandığı için haksız da olsa diğer gerekçeler kadar eleştirmiyorum. Çünkü belirlilik söz konusuydu. Epey süre evvelinde KPSS'nin bir sene geçerli olacağı duyruldu, yeni bir sistemin hazırlığı olduğunu düşündük ve nitekim öyle de oldu sistem değişti. ÖSYM'nin garip gelecek ama en şeffaf yürüttüğü süreçlerden birisiydi bu sistem değişikliği.
Gel gelelim asıl sorun nedir. Alımlar az oldu, bundan böyle de ahım şahım alımlar beklememek lazım. Şöyle ki. Hep dile getirdiğim bir şey var, A grubu memuriyet guy'u düştüğünüz zaman her sene ortalama maksimum 2000-3000'dir. Kariyer mesleğin kapasitesi bu kadardır. Bir ülkenin bu kadrolara ihtiyacı bellidir. Sorun bu az sayıda kadroya olan aşırı taleptir. Sistemin temelinde kökünde sorunlar var.
Ve malesef bu KPSS puan konusunda 1 sene boyunca dilimde tüy bitti. Aman arkadaşlar alımlar az ama seneye bir nebze artacaktır, KPSS'niz doluyor çalışın çalışın dedim. @Antimülakat da ben de sürekli olarak söyledik sizlere. Malesef mağduriyetin tazmini sadece ders çalışarak sağlanabilirdi. Çoğu kişi yakınmayı ders çalışmaya tercih etti kardeşim. İnşallah böyle köklü değişimler bir daha gerçekleşmez ve mağduriyet ortaya çıkmaz.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo Hocam kesinlikle sistem değişikliği kısmında haklısın. Herhangi bir yıla vuracaktı fakat benim demek istediğim bu yıl darbe ile denk gelmesi büyük hakkaniyetsizlik oluşturdu. Tabi ki A grubu meslek alımları eskisi kadar çok olması beklenti değil ama en azından 2016 puanı ile DUY MUY MHUY hiçbirisi kullanılamadı belki bunlar az da olsa alım yapsa böyle olmayacaktı ve bizlerde itiraz etmeyecektik. Şuan elimizden gelen bir şey olmayacak gibi o zaman.
-
Keşke bir şeyleri düzeltebilecek makamda olsaydım veya bir şeyleri düzeltebilecek makamlarda tanıdıklarım olsaydı. Ne yazık ki yok. Beni de ayakta tutan, size tavsiye edebileceğim hadise şudur;
Hz. Ömer (ra), sessizce, Efendimizin dinlenmekte olduğu odaya girer. Bir an çevresine göz gezdirir. Odasının bir yanında işlenmiş bir deri, bir diğer köşesinde de, içinde birkaç avuç arpa bulunan küçük bir torba vardır. İşte Allah Resûlü’nün odasında bulunan eşyalar bundan ibarettir. Bu manzara karşısında ağlamaya başlayan Hz. Ömer (ra)’in hıçkırıkları O’nu (asm) uyandırır. Kalkınca hasırın vücudunda iz yaptığını, kan oturduğunu gören Hz. Ömer (ra) ise omuzları sarsıla sarsıla ağlamaya başlar. Hz. Muhammed (asv) hayretle sorar:
“Ey Hattab oğlu! Niçin ağlıyorsun?”
“Ey Allah’ın Elçisi! İranlılar imparatorlarını saraylarda yaşatırken, Bizanslılar Kayserlerini lüks ve ihtişama boğmuşken sen ki Allah’ın Elçisisin… İzin versen de, biz de seni…”
Maksat anlaşılmıştır, Allah’ın Elçisi (asm), gelecekteki halifesinin sözünü hüzünlü bir tebessüm, tatlı bir el işareti ile keser ve
“Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı “(Ankebut, 29/64)
ayetini okuduktan sonra ekler:
“İstemez misin ey Ömer? Dünya onların olsun, ahirette bizim!..