Gel oku ve Hakkaniyetin ile cevap ver ?
-
ben bimer , cimer ve kamu denetçiliği kurumuna şikayette bulundum bu 1 yıl geçerli olması mevzunu ama sonuç yok
-
Arkadaşlar geçerli olması meselesini kpss nin evvelini bilmeyenler mümkünati yok olarak değerlendiriyor kendince.daha önce 2008mi neydi yılı yanlış hatırlıyor olabilirim geçerliliği dolmuş puan türünü geçerli sayarak memur alımına çıkılmış daha önce.neden şimdi olmasın ? Kadroların azlığı konusunda bundan sonra böyle gidecek diye birşey yok bence çünkü gündemi iyi takip edenler bilir torba yasa ile 2610 kadro sgk denetmen yrd tahsis edilmişti kullanılmadı bile.madem ihtiyac yok neden tahsis edilsin.
-
Ayrıca şunu da söylemek istiyorum darbe girişiminden sonra dolu boş kontenjan khksi yayınlandı.orda en çok dikkatimi çeken şey ptt idi 5500kadro yazıyordu iptal edilen.bakın şuan ptt harıl harıl ilana çıkıyor . Yani diyeceğim şu ki daha geçtiğimiz yılda alınması gereken elemanlar yeni alınıyorken artık birşeyler yapmalıyız ösym ücretlerinde olduğu gibi , guy ilanı gelmediğinde verdiğimiz tepki gibi.yoksa yine aynı az kadrolar aynı elenen bizler olacağız .
-
@deulukiz hocam eline sağlık çok güzel yazmışında, @paretowilfredo "ya o kdr ısrar ettim, oda sağolsun manifesto yayınladı sonuç ne? 25-30 tane ileti sınavdan sonra ateş püskürenler sus pus, tamam ösym ve kurumlar bize bunları yapıyor ama bizde hakediyoruz. Sıfır tepki sıfır organize olma, dayanışma hiç yok. Bu kdr güzel bi forum var örgütlenmeye araç olarak onu bile kullanamıyoruz..
-
@iyimser16 Aynen öyle kardeşim. İleti beğenmesi forum rekoru kırdı 62 beğeni ile. 10.000'e yakın haber görüntülendi. Tepki? Sıfır. Biz devam edeceğiz yaymaya yayımlamaya. Sİzlerin desteği olmadan yani asıl mağdurlar olarak sizler ses çıkarmadan hiç kusurabakmayın ama hiçbir şey düzelmez. Keyfiyet aynen devam eder. Burada facebook'ta arkadaş arasında hayıflanır durursunuz ancak malesef.
-
@iyimser16 aynen hocam haklısın eğer sesimiz çıkmazsa artık geçen sene den daha kötü olacak koskoca yıl 1vmy 1guy 1sgk olur mu ya
-
@atiba Kardeşim 2017'nin açıklanmasına 8 gün kalmış ve senin aklına yeni mi geliyor bunlar? Bunlar en başta yapılmalıydı. Konu ya da sorun ne olursa olsun İİBF'nin temel eksikliği birlik olamamak, hepimiz bencilce düşünüyoruz. Etkinlik olsun, puanın geçerlilik süresi olsun, sınavların her ilde olmaması olsun.. Her konuda böyleyiz biz. Sadece sınav parası artılırdı o zamanlar sesimizi güzel çıkardık, milletimizin cebinden yeter ki para çıkmasın, hakkı yensin sorun değil.
-
@ercan Ben bu konu hakkında bir yıl boyunca ses çıkardım gene son gün konuşmadım. Haklısın en büyük eksikligimiz 1 olmak, benciliz hepimiz mevzu bu..
-
@paretowilfredo valla öyle reyis bilmiyorum bunlarla ne olacak böyle burada bi avuç adamız tepki koyan insan onuruna layık muamele isteyen gerisinin hiç umrunda değil. @deulukiz hocam öyle tek tek sınavlarla oyalanır dururuz işte 2017 dahada kötü olursa kimsenin şikayet etme hakkı yok bence
-
@iyimser16 çıkıp deseler ki artık kpss a kadro alımı olmayacak bu kadar emek çöp olur en kötüsü bile aklıma gelir oldu
-
Ben yine olayı çok boyutlu düşünmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bu değişiklik ve gelecekte olan değişiklikler hatta B kadrolara uygulanmaya bir bir başlanılan değişikliklerin temelinde, deve ve nerem doğru ki mantığı olduğunu görüyorum. İİBF öncesi, sonrası ne kadar süreç varsa tamamında çarpıklık ve yanlışlık var. @atiba kardeşim kabul eder ki, yaşanılan sorun birazda kendisininde belirttiği üzere kendi canını da yaktığı için önemli hale geliyor. Aslında İİBF için konuşulacak onlarca şeyden bir tanesi. Öncelikle, bu yığınla fakülte açılması ve mezun verilmesi en önemli sorunumuz. Daha sonra bu KPSS dayatması. Onun üstüne kurum sınavı dayatması ve en son mülakat dayatması. Bunların tamamı dayatma ve zorla öğrendirme süreci üzerine kurularak inşa ediliyor. Bir mezun ancak bu kadar az önemsenir ve bu kadar fazla hor görülür. Sen devlet olarak bir fakülteyi bu kadar ayaklar altına aldırıp, her yıl 100 binden fazla adamı bu fakülteye sokarsan bunların olması kaçınılmaz. Yaptığın her hamle, hatta hamle yapmana bile gerek yok, birilerini mağdur eder. Atiba kardeşim varsayalım ki ve olması gerektiği gibi hatta hak edildiği gibi kpss 2016 puanları da 2 yıl geçerli olmuş olsaydı, gerçekten bütün haksızlık ve anlamsızlık sona mı erecekti? Elbette hakkınız olan için mücadele etmeliydiniz ama bu ancak ve ancak mahkeme yoluyla olmalıydı. Hemde ilk bu karar alındığı anda bir yiğit çıkacaktı yıllarca olmayan şey neden 2016 kpss'ye hazırlananlara oluyor diyecekti ve iptal davasını açacaktı. Sonra bekleyip görecektik mahkeme kararı sonucu durum nasıl olacaktı? Ben bu devlet politikası ile asıl mağduriyetin bütün iibf mezunları ve iibf mezunu olacakların sürekli yaşadığını anlatmak istiyorum ve bizde ki devlete karşı atfedilen değer değişmediği veya değiştirilemediği sürece de bunun değişmeyeceğini düşünüyorum.
-
2016 puanlarının 1 yıl geçerli olması sıkıntıydı. Onun dışında zaten şu anki dönem itibariyle bu tarz şikayetlerin değerlendirilmesi çok zor kanaatimce. Zaten iptal davası açma süresi geçmiş, başdenetçiliktende bir sonuç alınmamışsa geriye bişey kalmıyor. Benim tek dileğim ilk 4000 civarındakiler bu sene hepsi yerleşir. Hakikaten kolay değil çünkü, yaşadığımız süreç çok yıpratıyor. Bunun bir karşılığı olmalı.
-
Burada sölenenlerin hepsi doğru. Evet İİBF'nin yıllardır süren ve malesef kanıksanmış konuşulmayan bir sürü sorunu var.. Ama önce bu yılın sorununu cözsek @deulukiz dediğinize göre kurumlar isterlerse 2016 puanını da geçerli sayıp ilana çıkabilirler geçmişte olmuş ozaman bu yönde baskı yapılsa kurumlara Tweeter etkinlikleri yapıp bu talebimizi dile getirsek olabilir mi denesek en azından..
-
2016 da iyi puanları olanlar, bu sene çok mı kötü yaptıki cidden merak ediyorum? Tabi her sınav farklıdır bunda yapamamış olabilir. türkiye sınav sistemlerinin çok hızlı dönüşümün yaşandığı yer olduğu için buna hazırlıklı olmalıydı herkes. 2016 da yapıp 2017 de o kadar iyi yapamayanlar için çok üzücü bir durum. Umarım sizde bu sene en azından guyu geçip başlarsınız biryerden.
-
@öyküü gerçekten doğru bu dediğim hocam araştırın olmus daha önce .kurumlar ösym geçerliliği yitirdi dese bile kendi insiyatiflerinde bu durum
-
@Antimülakat Aslında bi çok dediğinde sonuna kadar haklısın. Ama inan kendi acimadan bakacak olursam geçen sene güzel bir puanın vardır 90 gibi Allah izin verirse bu sene de 90 a yakın bir puan bekliyorum. Tabi nasip belli olmaz. Elbette dediğin gibi belki bi çok kurum açılsa bunu yazmazdım. Onunda etkisi var. Ama hocam inan ki en büyük etken bu değil ne biliyor musun bu etken bu kurum sınavlarında 2 yılım bitti. Kanıma dokunan öğretmenler herşeyde istediklerini elde ediyorlar birlik oluyorlar biz olamıyoruz 2 yıldır kanıma dokunan gerçekten bu. Elimden gelse bazı şeyler değişse diye kendimi bile feda ederim bilsem sürecin değişeceğini..
-
@atiba dostum bence öğretmenler iyi birlik olduğu için onlara o kadar kadro verilmiyor. Zaten kişi başına öğretmen de hala standartları yakalayamadığımız için ihtiyaç olduğu için yani. Bizim durumumuz daha farklı bir kere cidden ibfli kontenjanları en az 1/10 kadar azaltılmalı. İktisat öğrenimi tabana yayıldı gibi artık gereken adımlar atılmalı. Politika yapıcı olursak yaparız yoksa çözüm önerilerimiz sadece burada yazılarda kalıyor. Gerçek bu.
-
Hocam öğretmenlerdeki birlik birazda toplumun bu konudaki tepkisinden hareketle de oluyor. Öğretmen ataması çok olmasa herkes dillendirmeye başlıyor. Bizde Doktor, Mühendis ve Öğretmen hep göz bebeği konumundadır. Bu nedenle de siyasiler popülizmden hareketle de Öğretmene kadro açtıkça açıyor. Bir de kabul etmeliyiz ki, genç nüfus attıkça okul sayısı artıyor ve doğal olarakta öğretmen ihtiyacı. Biz aslında Öğretmen alımına kızmıyoruz, Öğretmenlerin büyük kısmı bu kadar kendilerini geliştirmekten aciz ve yoksun iken ellerini kollarını sallayarak atanmalarina kızıyoruz. Bizim ortaokul ve lise dönemlerinde zerre etkilerinin olmamasına kızıyoruz. Ortaokul ve lise yıllarımızı heba etmelerine kızıyoruz. Yoksa atansın eyvallahta bu kadar boş bir dünya görüşüyle değil.
-
@guylassakartık Evet belki onların atamaları bizden fazla olabilir haklısın bizlerin mezun sayısı azaltilmali fakat bunların hiç biri onlara verilen fırsatları değiştirmiyor. Mesela adamlar en son 20000 öğretmen atamasını 3 günde yaptılar mülakat sonucunu bizde sgk denetmeni 300 kişi alıyor 100 günü geçti açıklandıktan sonra aşamalara 5 gün itiraz hakkı veriyorlar mülakata bizde bunlar malesef yok.
-
Süreç anlamında en zoru tartışmasız bizim sınavlar. En azından kurumlar bu işleri standarta bağlasalar 3 senelik bir plan şeklinde ne zaman olacağı falan yazsa sınavların mülakatların açıklanmaların çok çok iyi olur. Devlet bizim sabrımızı ölçüyor bence. Öğretmenlik de almıyoz dediler çat diye 50000civarı kişi aldılar, ben bu olayı hiç anlamadım. Birde bizim durumlardan halkında haberi yok, kamuoyu olmadığı için büyük baskı olmuyor. Baskı olmayınca birşey değişmiyor. Haklısınız arkadaşlar. Çalışmaya devam yapacak birşey yok modundayım.