2017 KPSS Sonuçları Değerlendime Platformu
-
kardeşlerim seneye herkese tavsiye ederim hepsini E işaretledim ve sonuç :))) -
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun umarım en yakın zamanda istediğiniz kurumlarda işe başlarsınız. Ben bu sene KPSS ye girmedim geçtiğimiz sene girmiştim ve ilk 10 da bir çok puan türünde derece vardı laf olsun diye yazmıyorum yanlış anlamayın. Amacım netleri önceki seneye göre kıyaslamak. Gy-gk da 52/56 doğru varken iktisat-maliye-muhasebe 25/22/27 doğru hukuk-işletme ise 11/15 doğru idi 30 sorudan. Dereceye girdiğim puanlar 97 üstüydü hatta birçoğu 98-99 kusuratlıydı. Bu sene puanlar 95 civarı iken ilk 50 ye giren arkadaşlar var hatta ilk 20 ye vs ve gy-gk lar düşük bu sene dil de etkisiz olmasına rağmen böyle gelmesi daha çok alan kısmının etkisini gösteriyor zannımca. İnşallah yanlış yorum yapmamışımdır. Bu sonuçlara göre bundan sonra kurum sınavları bekleyen arkadaşların gy-gk yerine alan sınavlarına özelikle düşük gördüğüm muhasebe ve iktisat derslerine zaman ayırmaları faydasına olur gibi. Naçizane düşüncelerim bunlar. Umarım hepimiz hakkında hayırlısı olur.
-
arkadaşlar hem sizlere yardimci olmasi acisindan hemde kendim bi kaç bi sey ogrenmek icin sonucumu paylastim cunku kpss hakkında hic bir bilgim yok üniversiteden haziran sonu mezun oluyorum bu puanlar ile herhangi bi sinava girebilir miyim ümitlenmeye değer mi deneyimli arkadaşlar yardimci olursa sevinirim -
@Hipokrat Onu diyorum eyw.Bazıları müfettişlikle karıştırdı herhalde
-
@heisenburger kardeşim eğer a kadro istiyorsan bence 1 sene daha hazırlan ama uzun bir süreç sıkıntısı stresi beklemesi çok var. Özel imkanlar vs iyi düşün şartları tart ölç biç öyle karar ver. Bende senin gibi ilk puanlarımı almıştım 2015 te 2016 sistemli çalıştım dershane falan gitmedim kütüphane kastım 1 lik ve ilk 10 dereceler geldi ama hala işsizim bu sene kabus yılı idi. Seneye ne olur bilinmez ama beklemek adamı öldürüruyor. Öte yandan varsa kabiliyet istidat özel firmaları deneyebilirsin.
-
@oguzhan24 yok kardeşim oturup bir yil kpss çalisacak durumum yok mezun olunca bi özel firmada basliycam inşallah direkt sadece bu puanlardan bi kaç bi yer olursa ona hazirlanabilirdim olmuo galiba anlaşılan
-
@heisenburger guya girebilirsin. ona asıl derim
-
Arkadaşlar hazine kalkınma gibi kurumlar , %60 alan olan puanla mı çağırır?
-
@heisenburger guy gelir bu puana il tercihinde çok büyük bir sürpriz olmazsa
-
@heisenburger bence guy zorlama özel de iyi hatta kurumsal firma bulursan özele git 1 2 sene zorlanırsın ama sonra daha iyi yerlere gidersin
-
@hermonie yüksek ihtimal ama maalesef kesin değil Sayıştay ve TCMB hariç
-
@impressiveunit peki bölüm bazlı sıralamayı daha yapamıyor muyuz?
-
@genclerbirlikli ne zaman olur peki guy sinavi tek il tercihi oluo galiba anladigim kadariyla girme sansim yuksek mi sizce sinava
-
@hermonie hocam işe yaramaz ama yakında gelir, başvurduğunuz sınavlar kısmında 3. veya 4. sekmede olacaktır, bekleyelim biraz. Neden işe yaramaz? Diyelim maliyeden 300. olun ve maliyeden 20 kişi girsin, önceki 280 yds 70 almadı ise siz girersiniz. Eskiden 30% etki varken şimdi fikriniz olmuyor.
-
@oguzhan24 tesekkur ederim öyle olacak gibi guy pek tercih edilmeyen bir meslek galiba
-
GUY olur mu, olursa başka nereler olabilir, ne yapmak lazım, ne önerirsiniz?
-
Puan türleri ve yüzdeleri büyük oranda değiştiği için 2016 puanları yandı diyebilir miyiz? Çünkü 2016 p48 ile 2017 p48 aynı şey değil.
-
@polisiye-roman tam anlamıyla yandı
-
Arkadaşlar kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı hakkında bilgisi olan var mı? Alımları nasıldır?
-
2016 puanlarım iyiydi. 2017'de alana girmedim. İftarda aklıma gelirse bir güzel soğuk su içeyim üstüne.