KLASİK SINAV HAZIRLIKLARI İÇİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ
-
Klasik sınavlar için vmy kamu gözetimi sayıştay gümrük müfettişliği sınavında nasıl başarılı olurız?
-
@zenginmemur klasik kurum sınavlarında genellikle benzer sorular çıkıyor buna göre hareket edilebilir.
-
@burcuburcu iktisat için kaynak çalışöa yöntemi nasıl olur?
-
1.her ders için özet notunuz olsun.
2.birbirine benzer kurumların tüm geçmiş sinav sorularını toparlayip cvplar oluşturun. Bunu ister word de yapın ister yazarak. Word de yaparsanız daha derli toplu oluyor.bu oluşturduğunuz word u de devamli okuyun.
3.iktisattan sadece ders notundan calisilmaz. Ana konuları yazıp,örneğin işsizlik cari açık büyüme ucuz açık gibi, bunlarla ilgili yazılmış makaleleri okuyun.mahfi egilmez i artık herkes takip ediyor. Geniş konularda 2 sayfayi ancak bu okumalarla yaparsınız. Kurumların eski tez,rapor çalışmalarında bu konular daha güzel işlenmiş. Örneğin merkez bankasinin enflasyonu, enflasyon hedeflemesini anlattığı pdf lere bakın anlayacaksınız.
4.muhasebe temeli olanların tek yapması gereken monografi çözmek ve özellikli defter kayıtlarını bir yere not ederek onları tekrar etmek.ilhan kılıcın kitabını yeterli görüyorum.
5.bir de stratejiniz olsun. Ornegin 2 dersiniz ortalamanin ustunde iyi olsun ki diger 1 dersi ve ortalamayi kurtarabilsin. Bazı kurumlarda göz dolduran derslerin notlarının iyi olması öncelik kazandırabilir. Her zaman yaptığım iktisat ve muhasebeyi yüksek tutup hukuku aradan atlatmak.maliyeyi bir şekilde geciyorsunuz.
6.her kurum geçmiş sınavlarından en az 2 soruyu tekrar sorar.
7. Klasik sinav teste göre daha kolay yapılan ve kendinizi daha iyi ifade edeceğiniz bir sınav olduğundan korkmayın. Yazamam diye düşünmeyin. Bir defa yazamayabilirsiniz ama alıştığınız zaman her sınavda başarılı olursunuz. Sadece bir eşik var ve onu geçmeniz gerekiyor. Kaybedecek bir şeyim yok diyip aklıniza her geleni yazin.
8.başarılar -
@quadro Hocam güzel derlemişsiniz. Ben zamanında vmy sınavına hazırlanırken en önemli kısımları belirleyip direk ezberlemiştim. O zamanlar sadece test mantığı vardı kafamda ondan böyle bir yolu tercih etmiştim. Sonuç olarak mülakata kaldım ve elendim Ancak önemli olan sınavda başarılı olma yöntemidir. Her şeyi ezbere bilemeyeceğimizden dolayı ana noktalara odaklanmakta fayda var.
-
@quadro hocam kaynaklar nedir acaba?
-
Bir kere klasik sınavda incik boncuk sormuyorlar, genel itibariyle hakimiyet bekliyorlar. Bu senenin vmy sorularına bakarsanız mesela, aaaa bu da akla gelmez ne yazılır ki denilecek hiçbir soru yok. Uzun bir vakit varsa klasik sınava hazırlanmak için bence tatlış bir soru cevap defteri yapılabilir. Okunulan her konu kendi cümlelerinle ifade edilerek yazarak çalışmak faydalı olacaktır.
Bir de anlatmaya çalışılan şeyi güzel bir akış içinde sunmak lazım. Yani mümkünse ilkokul seviyesinde cümleler değil, üniversite mezunusunuz tatlımlar bir zahmet.Not: eğer o mülakata kalamazsam arkamdan, terzi kendi söküğünü dikemiyor diyin başka bir şey demeyin. Çok biliyordun haniiiii tarzı seslenişler beni yıpratabilir.....
-
@zenginmemur
İktisatta makro ve mikrobu Erdal Ünsal dan not çıkararak (kısa not) çalışıp her gün 5 makale okuyabilirsiniz. Makalelerin ekonometrik çalışmalara kadar olan kısmı ve sonuçları okumanız yeterli. Makale bulmak için Google a ana konuları ve herhangi bir kamu kurumu ismi yazıyoruz. Örneğin enflasyon merkez bankasi gibi. Gelen sonuçlardan pdf bulacaksınız. Bddk hazine kalkinma spk veya bilkent odtu den hocaların yayınları...Hukukta sadece not okudum. Özel bi kaynak kullanmadım. Not alırken maddelestirmek akılda kalıcılığı artırıyor.öyle not çıkardım. Örneğin meşru müdafaanin şartları 1.2... vs
Muhasebede ilhan kılıcın kitabını bitirdim.onun dışında her monografi de özellikli kayıtları ayrı nota çıkardım
Maliye yine buldugum notlardan çalıştım. Notları nerden buldum hatırlamıyorum ama forumlarda paylasilanlardan begendiklerimi aldım.
Murat hukuk da notlar yerine is görebilir.
Bu süreçte öğrendiğim diğer şeyde kaynakların özellikle hukuk ve maliye de aynı olduğu. Yani doğru güvenilir bi kaynak olduktan sonra sadece geriye çalışmak kalıyor. Yazarak çalışmanızi tavsiye ederim.
-
@quadro hocam çalışmayı ezber şeklinde mi yapıyodunuz?Tam programınız nasıldı kaç saat hangi ders hangi gün v.s
-
@burcuburcu gümrük müfettişliği kpss kac puandan alım yapıyor
-
@elif-atılgan yeni sistemde belli değil.
-
@zenginmemur ezber değil.bol tekrar. Örneğin aynı soruyu 2-3 defa yazarak calismisim. Sonra bi de okuyorum. Kalıcı oluyor iyice
-
Arkadaşlar merhaba, ben bu sene kpss ye ilk kez girdim ve istediğim sonucu aldım çok şükür. Bildiğiniz üzere kgk ilan verdi ve sınavına yaklaşık 1 ay var, başvuru yapacağım çağırılacak 300'e girer miyim bilmiyorum ama yavaştan çalışmalara başladım ( kpss den sonra 20 gün kadar çalışmalara ara verdim). Fakat klasik sınava nasıl çalışacağımı pek bilemiyorum, tecrübeli arkadaşlar yazarak çalışın diyor ve kesinlikle doğru çalışma yöntemi budur ama ben örneğin maliye kitabını açtığımda mesela borçlanma konusundaki çoğu başlık bana sorulabilir ve notu çıkarılabilir gibi geliyor ve bu da çok zaman alıyor. Nasıl çalışmam gerektiğini tam oturtamadım açıkçası, sizin tavsiyeleriniz var mı?
-
Arkadaşlar merhaba. Klasik sınavlarda ne kadar bir cevap bekleniyor bizden? Özellikle iktisat özelinde soruyorum. 1 sayfa mı 2 sayfa mı yoksa böyle bir ölçü yok mu? Bilen var ise aydınlatırsa sevinirim.