Ne kadar inanirsiniz bilmiyorum ama 10 15 mulakattan elenmiş biri olarak artık yilmistim. Son sinav dedim. Araya tek adam koymadim. Referanslara arkadaşlarımın adını yazdım. Kazandim. Yıllardır sınava girerim şunu gördüm, nası geldinse birgün öyle gidersin. Bu temenni ile yaşadım. Hakkıyla kazanan arkadaşları tebrik ederim.
quadro tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
-
RE: KLASİK SINAV HAZIRLIKLARI İÇİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ
1.her ders için özet notunuz olsun.
2.birbirine benzer kurumların tüm geçmiş sinav sorularını toparlayip cvplar oluşturun. Bunu ister word de yapın ister yazarak. Word de yaparsanız daha derli toplu oluyor.bu oluşturduğunuz word u de devamli okuyun.
3.iktisattan sadece ders notundan calisilmaz. Ana konuları yazıp,örneğin işsizlik cari açık büyüme ucuz açık gibi, bunlarla ilgili yazılmış makaleleri okuyun.mahfi egilmez i artık herkes takip ediyor. Geniş konularda 2 sayfayi ancak bu okumalarla yaparsınız. Kurumların eski tez,rapor çalışmalarında bu konular daha güzel işlenmiş. Örneğin merkez bankasinin enflasyonu, enflasyon hedeflemesini anlattığı pdf lere bakın anlayacaksınız.
4.muhasebe temeli olanların tek yapması gereken monografi çözmek ve özellikli defter kayıtlarını bir yere not ederek onları tekrar etmek.ilhan kılıcın kitabını yeterli görüyorum.
5.bir de stratejiniz olsun. Ornegin 2 dersiniz ortalamanin ustunde iyi olsun ki diger 1 dersi ve ortalamayi kurtarabilsin. Bazı kurumlarda göz dolduran derslerin notlarının iyi olması öncelik kazandırabilir. Her zaman yaptığım iktisat ve muhasebeyi yüksek tutup hukuku aradan atlatmak.maliyeyi bir şekilde geciyorsunuz.
6.her kurum geçmiş sınavlarından en az 2 soruyu tekrar sorar.
7. Klasik sinav teste göre daha kolay yapılan ve kendinizi daha iyi ifade edeceğiniz bir sınav olduğundan korkmayın. Yazamam diye düşünmeyin. Bir defa yazamayabilirsiniz ama alıştığınız zaman her sınavda başarılı olursunuz. Sadece bir eşik var ve onu geçmeniz gerekiyor. Kaybedecek bir şeyim yok diyip aklıniza her geleni yazin.
8.başarılar -
@pow3rtech çoğu bölümde zaten kota dolmadi. Giren herkes asıl girse hala boş kadro olacak
-
@zenginmemur
İktisatta makro ve mikrobu Erdal Ünsal dan not çıkararak (kısa not) çalışıp her gün 5 makale okuyabilirsiniz. Makalelerin ekonometrik çalışmalara kadar olan kısmı ve sonuçları okumanız yeterli. Makale bulmak için Google a ana konuları ve herhangi bir kamu kurumu ismi yazıyoruz. Örneğin enflasyon merkez bankasi gibi. Gelen sonuçlardan pdf bulacaksınız. Bddk hazine kalkinma spk veya bilkent odtu den hocaların yayınları...Hukukta sadece not okudum. Özel bi kaynak kullanmadım. Not alırken maddelestirmek akılda kalıcılığı artırıyor.öyle not çıkardım. Örneğin meşru müdafaanin şartları 1.2... vs
Muhasebede ilhan kılıcın kitabını bitirdim.onun dışında her monografi de özellikli kayıtları ayrı nota çıkardım
Maliye yine buldugum notlardan çalıştım. Notları nerden buldum hatırlamıyorum ama forumlarda paylasilanlardan begendiklerimi aldım.
Murat hukuk da notlar yerine is görebilir.
Bu süreçte öğrendiğim diğer şeyde kaynakların özellikle hukuk ve maliye de aynı olduğu. Yani doğru güvenilir bi kaynak olduktan sonra sadece geriye çalışmak kalıyor. Yazarak çalışmanızi tavsiye ederim.
-
@zenginmemur ezber değil.bol tekrar. Örneğin aynı soruyu 2-3 defa yazarak calismisim. Sonra bi de okuyorum. Kalıcı oluyor iyice
-
Arayip son durumu soran var mi
-
@Red üst düzey güvenlik derken.
-
@Azure keşke öyle olsa tabi de şu durumda en iyisi konudan uzak durmak. 5 ay nasi beklenir. Ki 5 ay bitti.
quadro tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
arkadaşlar merhaba
elimdeki tüm kitapları birine ücretsiz vermeyi düşünüyorum. kocaeli gölcük tarafında olanlar iletişime geçebilir.1- Kamu Maliyesi bütçe ve borçlanma maliye pol soru bankası-2014 7. baskı
2- Vergi Hukuku Nurettin Bilici 28. baskı
3- Dönüşüm Kamu hukuku 15.baskı (2015)
4- KPSS İktisat Zeynel dinler çıkmış sorular 2012
5- Numerus 2015 5.baskı
6- Mikro iktisat- İsmail Bulmuş 6.baskı
7- Konsensus Özel hukuk 2015 3.baskı
8- Uluslararası iksitat Halil seyitoğlu 2001
9- Themis 6.baskı (her alan için parçalara ayrılmış ama temiz)
10- Kanunname Anayasa 2015 6.baskı
11- Klavuz 2 ekonometri, çeko, istatistik,ua ilişkiler, kamu yönetimi
12- Karşılaştırmalı makro iktisat teoriler ve politikalar Ersan Bocutoğlu
13- Genel Muhasebe Problemleri Ercan bayazıtlı 11. baskı
14- Maliye Politikası İsmail Türk 12.baskı
15- Ceteris Paribus 2009
16- Detay 3000 2009
17- Themis hukuk soruları kpss 2009
18- Maliye Lidet Yayınları 2014
19- Kanunname İdare 2015 6.baskı
20- Muhasebe Çıkmış sorular Ferhat yıldız 2009
21- İktisata giriş Zeynel Dinler 11.baskı
22- Themis Kpss tarih 3.baskı
23- Savaş yayınları Maliye soru ve çözümleri- klasik maliye sorularu 2013
24- İlhan kılıç tamamı çözümlü genel muhasebe problemleri
25- Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla para banka kredi ve para politikası
26-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla milli gelir ekonomik büyüme
27-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla kamu maliyesi ve maliye pol28- Themis idari hakimlik cilt 1-cilt 2 2013
29- Nur keyder para teori politika uygulama
30- İlker parasız Makro ekonomi teori ve politika
31- Dönüşüm Özel hukuk 2001-2014 soru ve çözümleri
32- Genel Muhasebe Orhan sevilengül 14. baskı
33- Nurdan Aslan kpss ve kurum sınavları için makro iktisat
34- Sami taban Kalkınma ekonomisi 2.baskı
35- Yasin Çoban işletme iktisadı
36- Ankara kariyer çözümlü kpss hukuk soru bankası 2014
37- 2014 9. baskı altın seri Cengizhan doğruyol Kamu maliyesi bütçe borçlanma
-
RE: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
arkadaşlar merhaba
elimdeki tüm kitapları birine ücretsiz vermeyi düşünüyorum. kocaeli gölcük tarafında olanlar iletişime geçebilir. elimde çogunlukla kullanılan alan kitapları var. fakat evde çok bulunmadığımdan tahminen 2 haftasonu sonraki haftasonu gibi kitapları gelip benden almanız gerekecek.1- Kamu Maliyesi bütçe ve borçlanma maliye pol soru bankası-2014 7. baskı
2- Vergi Hukuku Nurettin Bilici 28. baskı
3- Dönüşüm Kamu hukuku 15.baskı (2015)
4- KPSS İktisat Zeynel dinler çıkmış sorular 2012
5- Numerus 2015 5.baskı
6- Mikro iktisat- İsmail Bulmuş 6.baskı
7- Konsensus Özel hukuk 2015 3.baskı
8- Uluslararası iksitat Halil seyitoğlu 2001
9- Themis 6.baskı (her alan için parçalara ayrılmış ama temiz)
10- Kanunname Anayasa 2015 6.baskı
11- Klavuz 2 ekonometri, çeko, istatistik,ua ilişkiler, kamu yönetimi
12- Karşılaştırmalı makro iktisat teoriler ve politikalar Ersan Bocutoğlu
13- Genel Muhasebe Problemleri Ercan bayazıtlı 11. baskı
14- Maliye Politikası İsmail Türk 12.baskı
15- Ceteris Paribus 2009
16- Detay 3000 2009
17- Themis hukuk soruları kpss 2009
18- Maliye Lidet Yayınları 2014
19- Kanunname İdare 2015 6.baskı
20- Muhasebe Çıkmış sorular Ferhat yıldız 2009
21- İktisata giriş Zeynel Dinler 11.baskı
22- Themis Kpss tarih 3.baskı
23- Savaş yayınları Maliye soru ve çözümleri- klasik maliye sorularu 2013
24- İlhan kılıç tamamı çözümlü genel muhasebe problemleri
25- Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla para banka kredi ve para politikası
26-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla milli gelir ekonomik büyüme
27-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla kamu maliyesi ve maliye pol28- Themis idari hakimlik cilt 1-cilt 2 2013
29- Nur keyder para teori politika uygulama
30- İlker parasız Makro ekonomi teori ve politika
31- Dönüşüm Özel hukuk 2001-2014 soru ve çözümleri
32- Genel Muhasebe Orhan sevilengül 14. baskı
33- Nurdan Aslan kpss ve kurum sınavları için makro iktisat
34- Sami taban Kalkınma ekonomisi 2.baskı
35- Yasin Çoban işletme iktisadı
36- Ankara kariyer çözümlü kpss hukuk soru bankası 2014
37- 2014 9. baskı altın seri Cengizhan doğruyol Kamu maliyesi bütçe borçlanma
-
Ne kadar inanirsiniz bilmiyorum ama 10 15 mulakattan elenmiş biri olarak artık yilmistim. Son sinav dedim. Araya tek adam koymadim. Referanslara arkadaşlarımın adını yazdım. Kazandim. Yıllardır sınava girerim şunu gördüm, nası geldinse birgün öyle gidersin. Bu temenni ile yaşadım. Hakkıyla kazanan arkadaşları tebrik ederim.
-
Duyurular a tıklayıp gelen sayfaya ik Duyuruları girin liste orda
-
Açıklanmadı ama son duyuruya bakin
-
@Azure keşke öyle olsa tabi de şu durumda en iyisi konudan uzak durmak. 5 ay nasi beklenir. Ki 5 ay bitti.
-
Mulakata katılanların sayısı iyiki ila edilen kontenjanlardan az. En azından süreç normale göre kısa sürecek. Bu yönden düşünün
-
@Red üst düzey güvenlik derken.
-
@Arda07 her dönemde aynı şeyleri söyleyip 4 5 kişi alıyorlar. Benim tahminim ilan edilen kişi sayısı kadar personel almak istemedikleri. Tabi bu dönemde durum farklı görünebilir.ama ben yine aynı durumun olacağını düşünüyorum.