Sayıştaydan elendim, gümrük müfettişliğinden elendim, bddk murakıplığından elendim, vergi müfettişliğinden elendim, guydan elendim, mhuydan elendim, halkbank içkontrolörlüğünden elendim, ziraat bankası müfettişliğinden elendim, sgk denetmenliğinden elendim, tarım kredi kooperatifleri müfettişliğinden elendim. Kpss 18. yim, bu elendiğim mülakatların çoğunun sınavında da derece yaparak kazanmıştım. @iyimser16 arkadaşımızın bahsettiği kişiyi de tanıyorum.
pow3rtech
@pow3rtech
pow3rtech tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2014 KPSS A Türkiye 3.sü , 2015 KPSS A Türkiye 35.si
-
RE: Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
Mülakata girmedim. Ama 71 puanlı kişilerin işe alındığını görmek içimi parçaladı. Üzgünüz, memleket tarihine bir kara leke daha eklendi.
-
RE: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@heleloy kamu hizmeti verdiğini zannediyorsun ve bireysel faydanı düşünüyorsun. Sana başka bir laf etmeye gerek yok.
-
RE: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
Merhabalar arkadaşlar.
Geçen sınavda kazananlardan biriyim. Yazılıda 78 ortalama yapmıştım. Klasik sınavlar için yapılması zor birşeydir girenler bilir. Mülakata girerken eleman ihtiyaçları olduğunu söylediler. Ancak mülakat sonucunda 45 kişilik yere 13 kişinin alındığını gördük. Elenen arkadaşlar arasında o kadar yetenekli çocuklar vardı ki hepimiz şaşırdık. Kpss 100 olan, kaymakam olan, sayıştay olan, ales 92 olan, girdiği her sınavı kazanan, yani her türlüsünü elediler sağolsunlar. Olacağı söyleyeyim yine 10 kişi civarı bir eleman alırlar. Sizlere tavsiyem, ilkokuldan beri birşeyler okuyorsanız, ekonomi konusunda iyiyseniz, dünyayı tanıyorsanız, anlıyorsanız(puanı 90 üstü olan herkes iyi olduğunu iddia eder ancak mülakatta size gülebilirler), ingilizceniz gerçekten iyiyse girin. Yani onların aradığıysanız girin, yoksa sırf puan yetiyor diye bu sınava girmeyin. Ben gittim girdim, bin liraya yakın masraf yaptım, boyumun ölçüsünü aldım geldim. -
RE: BDDK 100 Personel Alım Duyurusu
UZMAN YARD. Sınav Sorularını yazıyorum arkadaşlar...
HUKUK
- Mutlak eşitlik- nisbi eşitlik tanımı, farkı
2)İptal davası ve tam yargı davası tanımı farkları
3)Ceza hukukunun zaman bakımından uygulanması nedir
4)Borçlar Hukukunda kusursuz sorumluluk halleri nedir açıklayın
5)Medeni Hukuktaki fiil ehliyeti nedir kısaca açıklayın
6)İcra İflas Hukukunda Hazci Caiz Olmayan unsurlar nedir
7)Aşağıdakileri kısaca tanımlayın:
Ademi merkeziyetçilik, Kanuni hakim güvencesi, Ceza Hukukundaki mülkilik ilkesi, Borçtan aciz belgesi, Gabin, Ölüm karinesi.
İKTİSAT-MALİYE
- Arz ve talep denklemi verilmiş. Denge fiyatı ve miktarı, tüketici-üretici rantı ek vergi konması halinde toplam refah kaybı istenmiş
2)Çevre kirliliğine karşı çözümlere ilişkin... Pigou'nun vergileme çözümünü grafikle açıklayın.
3)Para pol.araçları nedir açıklayın
4)Deflayonist açık nedir grafikle açıklayın. Kamu harcamaları ve transfer harcamalarının çözümdeki etkisini açıklayın
5).... (Birkaç satırdan sonra sorunun özeti:).. Devlet bankacılık sektörüne müdahale etmektedir. Buna göre bankacılık sektörü bir kamu malı sayılabilir mi.
6)Piyasa ekonomilerinde tekelle ilgiliydi.
MUHASEBE
-
50 puanlık monografi-- yevmiye kaydı açılış kaydı dönem sonu kayıtları gelir tablosu bilanço
-
Mali analiz oranları ile ilgili 20 problem sorusu
3)sermaye kar dağıtımı ile ilgili~ 15 puanlık
4)Döviz cinsinden bankaya açılan hesap sonucu dönem sonunda alınan faizle ilgili kayıt 15 puanlık
5)Tanımlar( özün önceliği, dönemsellik, ihtiyatlılık, kesin hesap nazım hesap) 15puan
İNGİLİZCE
10ar cümle (ing-tr) (tr-ing) çevirisi vardı...
Sınavda beni zorlayan alan muhasebeydi. Muh soruları çok da zor değildi benim eksikliğimden de kaynaklı, pek yapamadım. Onun dışındaki alan beklediğimden çok kolaydı..Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim..
-
RE: 26-27 Kasım 2016 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığ Ilani
@OsmanlıTorunuyum yo, kim olduğunu biliyorum, bulmam 2dk sürdü. Ortak kazandığımız bunun haricinde 2 sınav daha var. Yani olasılık güçlü.
Adres verme muhabbeti yakışmadı. Hepimiz kamu hizmeti için buradayız, insanlara faydalı olmak için. Ancak sen bireysel faydanı öne koyup diğer arkadaşlarına yardım etmekten kaçındın. Ama olsun yarın ben giriyorum, seninde girmiş olduğun önceki bir mülakatta diger arkadaslari bilgilendirdigim ve bundan muhtemelen baskalarinin ve belki seninde faydalandigin gibi burada da arkadaslarimi ortam ve fire konusunda bilgilendirecegim.
Ancak psikolojik durumun hos gorunmuyor, gerci hic birimizin neredeyse iyi degildir fakat sen disa yansitiyorsun hos degil. -
RE: 2014 KPSS A Türkiye 3.sü , 2015 KPSS A Türkiye 35.si
@maxmin Hiç boğaziçi mezunu kpss'ye hazırlanan gördün mü? Ya da galatasaraylı? Koç, sabancı, bilkent'te burslu okumuş? Yurtdışında okuyup gelmiş? İlla ki vardır da tek tük, şimdi genelleme yapıyoruz şurada yok ben bunu tanıyorum diye itiraz etmeyin. İşte bu çocuklar neden kpss'ye hazırlanmıyorsa, işte bende o nedenlerden birisinden dolayı girdiğim her mülakattan eleniyorum. Devlet neden kendi zeki çocuklarını devletten soğuttuysa , işte benimde elenme nedenim bunun sebeplerinden bir tanesi. Yok, keşke soruşturma olsa, soruşturma sebep olsa ben neden sınavlara gireyim, özelde de iş bulurum, hatta reddettiğim işler oldu. Daha fazla yazmayacam bu başlığa, yazdıkça canım sıkılıyor.
-
Sonuclar aciklandiktan sonraki hafta mulakatlari yapiyorlar arkadaslar. Komisyondakilerin musait olmasini bekliyorlardir muhtemelen. Aciklayacaklar, haftaya mulakata gel diyecekler.
-
RE: TEİAŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVI 2018
@dellafeu Siklarda odenmis sermaye vardi. Odenmis sermaye diye hesap yok hocam sermaye var sanirim o olacakti.
-
RE: TEİAŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVI 2018
Mülakata gelmeyeceğim, kazanan arkadaşlara başarılar.
pow3rtech tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Beyin yakan filmler
Evet, saygıdeğer müfettiş arkadaşlar. Çok derin anlamlı, harikulade bir konu üzerine inşa edilen, özellikle müfettişlerin izlemesi gereken, küçük görünen, önemsiz görünen meselelerin sonucunun ne kadar önemli olduğunu hoş bir dille anlatan bir başyapıt;
"An İnspector Calls"
Müfettişlik nasıl yapılır, oyuncu abimiz hoş bir ders veriyor. -
RE: Memurlara lisansüstü eğitimin teşvik edilmemesi
@hgrotius MAAŞ ARTIŞI İÇİN Mİ DOKTORA YAPACAN KARDEŞİM.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Yazili sinav ne zaman olacak, tarih belli mi?
-
RE: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
@fondra Helal. Cok onemli bir katki, farkintalik artici.
-
RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
@basol477 gecebildigin adam akilli zorlayici bir sinav gostersene? Gosteremegzsin, cunku zorlaninca yapamadin hep basarisiz oldun. Ona buna hakaret. Girdigin sinavlarin cogunu gecemedin, adam akilli sen iyilerin yaristigi hic bir sinavi gecemedin, gelip ona buna artistik yapamazsin. Gecebildigin sinav ancak kolay yapilirsa vmy, kolay sorulursa test seklinde yapilmis bir sinav disinda hicbir basarin yok gelip burada ona buna artistik yapiyorsun. Senin girdigin o sinava girmedim ilgi alanim degil. En tahrik edici benim, cunku sende biliyorsuncogu sinavdan elendigini, en iyi sinavlarin hicbirini gecemedigini, sende biliyorsun basarili olamadigini ve basarisiz oldugunu bilmene ragmen seninle ayni konumda olan insanlara gelip burada bir meslek sahibi oldugun icin burada caka sattigini. Senin buradaki insanlardan pek bir farkin yok artistik yapamazsin haddini bil. Ve sunu unutma buyuk insanlar ideallerin, ufak insanlar senin gibi ozluk hakkinin pesinde kosarlar.
-
@basol477 Ben senin gibi girdigim sinavlarin cogunda basarisiz olmadim, gumruk teftiside gectim, bddkyida. Seni gibi basit sorularin soruldugu bir sinavi gecip millete artistik yapmiyorum. Hayatin boyunca hic bir zaman benim kadar basarili, gelip bana laf soyleyemezsin haddini bileceksin. Tekrarliyorum, sen vmy sinavindan bile kalmis, hayati boyunca bir tane bile zorlayici sinavi gecememis bir insansin. Sen basarisizsin. Bir iki tane basit sinavi gec, sonra gel burada ona buna artistik yap, kucuksun sen kucuk
-
@basol477 Allah icin bu basol oyle bir konusuyor ki sanki cok basarili bir ogrenciymis gibi, kendini cok basarili bir insan zannediyor. Adam akilli, delikanli adamlarin gectigi, gumruk teftis, bddk murakiplik gibi bir sinav gostersene bana. Sen vmy sinavindan bile kalmis bir adamsin, sadece bir tanesinden gecebildin. Aspb deneticisi oldu, girdigi sinavda sorulan sorulara bakar misiniz allah icin zorlayici soru, delikanadamlarin yapabilecegi kac tane soru var orda. IColuk cocuk sinavindan gectin, kpss sureci boyunca sayistay gibi kolay sorular soran bir sinavi gecemedin, vmyleri gecemedin kalkmis burada ben basariliyim havasina girmis. Abdullah sunu unutma , SEN BASARISIZ BIR OGRENCISIN, KIMSEYE ARTISTIK YAPABILECEK KAPASITEYE SAHIP DEGILSIN.
-
Ekonomi programlari, ekonomi sohbetleri, akademik kitaplar, arastirma kitaplari, kose yazilari, bloglar. Gecen yil bddk mulakatindan elendikten sonra kpss derslerini birakip bunlara odaklandim, kendimi gelistirdim. Mulakatta bilinmeyecek sorulari bile bildim, sonuc yine husran. Uzucu, yani o mulakatin uzerine gercekten uzucu.
-
Ben aradim sona gelindi dedi. 15 gune kadar aciklanir ki dedim, buyuk ihtimal bizde oyle bekliyoruz dedi.
-
RE: Kyk müfettiş yardımcılığı sınavı 2017
Mülakata girmedim. Ama 71 puanlı kişilerin işe alındığını görmek içimi parçaladı. Üzgünüz, memleket tarihine bir kara leke daha eklendi.