**İdari Yargı hakimligi Kitap Havuzu **
-
@sbf13 : ) yavaş yavaş detaylara inince hiçte öyle az şeye bakmış gozukmuyorsunuz : )
-
bence hakimlik kampının kamu hukuku kısmı gayet yeterli vergi hukuku için eksik onu monopolden aldığım bir nottan çalıştım. ama genel olarak anayasa ceza idare ve iyuktan çok yanlışım yoktur diye düşüüyorum. özel hukuka ve vergiye daha iyi kaynaklardan çalışmak lazım.
-
yani yetiştirebildiğim bu oldu diyelim
-
hukuka diyecektim
-
@sbf13 bu sefer olacak mı dersin hadi inşallah hak eden iyi çalışan kazanır inşallah .
-
yaa inşallah haziran için umutluydum ama açımlmayınca kaldık öyle umarım sınav açılır da çok unutmadan yeniden başlarız.
-
siz girmiş miydiniz aralıkta
-
@sbf13 inşallah acilcak . Ben de ocakta başladım işte baya bir pişirdim dersleri . Bakalım hayırlısı olsun .
-
oo çok iyi hadi inşallah
-
@Suigeneris Ocak ayından itibaren çalışmalara başladığınızı yazmışsınız.Sınavın Aralıkta yapılacağını varsayarak nasıl bir sistemle çalışmalara başlarsak iyi bir netice elde edebiliriz.Bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim.
-
@krtdtl Evet ocaktan beri sadece hakimlik sinavina yönelik çalışıyorum. Kpssye bile girmedim . Şimdi sınava 5-6 ay kala başlamanın sınırda kazanilacagini düşünüyorum . Çünkü bizi bu duruma iten kontenjan durumu .. adli hakimlik gibi olsa son 2 ayda kazanılır .çünkü onların kontenjan 1500 oluyor . Bizimkisi 150-200 ozaman çok hataya yer yok . Minumum hata ile kazanma kıstası söz konusu olduğundan . Ne kadar erken başlayıp ne kadar bilgi sahibi olursan okadar sınavda doğru yapma sansin artar . Buda başarı getirir . Bizim gibi ibflilerin durumu çok sıkıntılı bu sınava adli hakimlik düzeyi kişiler giriyor . Onlarla yarisiyoruz. O yüzden demem odur ki ilk once Adlı hakimlik bilgi düzeyine ulaşabildiğimiz kadar ulaşmak . Sonra ise kendi alanımıza yönelmek . Onlarda vergi- maliye-iktisat -tarih boyle bir bilgi düzeyi ise bana göre 1 sene yani . Her ders için bilgi seviyesinin maksimum düzeyde tutulması gereken bir sinav bu . Dediğim gibi kontenjan durumu ve adli hakimlik düzeyindeki kişilerin de bu sınava girebilmesi . Bu saatten sonra tabi ki Kazanilir . Ders çalışma saat sürelerini çok iyi ayarlamak gerek . Yerinizde olsam ilk önce sıkı bir çözümlü soru bankası ile tüm derslerle ilgili yorum gücü ve bilgi gücünü artırıcı soru kampına girerdim . Ondan sonra tekrar bilgi duzeyime bakardım . Çünkü gerçekten artık az kalmaya başladı. Hukuk çok fazla tekrar edilerek oturan birşey çünkü .
-
@Suigeneris benim işim desene çok zor:)ağustosa askere gidiyorum idari hakimliğide çok istiyorum sürekli ona çalışıyorum orda nasıl olucak hiçbir fikrimde yok
-
@FreeBoY dostum vallahi benimde durumum sana paralel . Yüksek lisans kaydimi aralık sonu Ocak başı siliyorlar . Bildirim gidecek askeriyeye . Bakalım ne olacak . Hani Allah'tan yıl sonuna kadar tecil devam ediyor .
-
@Suigeneris soru çözmek benim için çok zorda orada kanunları çalışıp denicez şansımızı.her hukukun cep kanunlarını alıp öyle girmeyi düşünüyorum
-
@FreeBoY bence daha mantıklı . Ben hakimlik sinavina hazirlananlara soru onermiyorum. Konu ve kanun çok iyi . Tabi en iyisi konu- kanun- soru uclusudur. Salt kanunda havada kalabiliyor.Tamamlayıcısı soru oluyor .
-
@FreeBoY bizim ilk önce şunu anlamamız lazım . Adli hakimlik sinavina çalışan biri idari hakimlige çok rahat giriyor . Üst düzey hukuk bilgisi ile bir düşük hukuk bilgisi sınavına tabi tutuluyor. Kaybettiği yer ise 21 soruluk ibflik bilgi oluyor ...
-
@Suigeneris öyle maalesef iibf için kolay ne var ki bu da kolay olsun..ben elimdeki soru çözüm kitaplarını burdan bir ardakaşa yolluyorum bari o faydalansın diye.bir ihtimal soru çözmeyi becerirsek dediğin gibi kanunun üstüne çok iyi olur.geçen yıl sıralamam 2100 civarıydı
-
@Suigeneris Konuları sıfırdan sadece yazdığınız kaynaklardan çalışsak yeterli olur mu? Çalışacağımız kanunları eğer vaktinizi çalmayacaksa söyleyebilir misiniz?
-
@krtdtl bu kitapların yanına özel hukuk yazmamistim . Ben özel hukuka tan Tahsin Zapata dan bakıyorum borçlar hukuku ve medeni hukuk . Beğenenler var begenmeyenler var . Kitaplara hoca çok güzel bir dil üslubu getirmiş. Örnek vereyim . Arkadaşlar az önceki konular çok önemlidir çıkma ihtimali yüksektir . Aklınızda kalmadıysa tekrar geriye dönüp bir kez daha okumanızı tavsiye ederim gibi cümlelerle kitabı yalnız başına kalmış biri gibi değilde kitabı okurken yanında hocada sana eşlik ediyor havası var . Çünkü 2 kitap sayfa sayısı 1000 sayfayi geçiyor . Bu kitaplarida alirsan tamam olur . Kanunlar zaten bu saydığım kitaplara tek tek işlemiş durumda kitaplar kanun cümlelerini açıyor zaten oyuzden böyle kalin kitaplar .
-
@krtdtl mesela türk ceza kanunu genel hükümlerimiz 75 maddeden oluşmaktadır . Themis ceza genel hukumler konu kitabı 370 sayfa dan oluşmaktadır . Sadece 75 madde ye çalışıp hiçbir şey yapılamaz diyebilirim . Çünkü 370 sayfada o kanun cümlelerinin içerikleri anlatılıyor .