2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
analiz iyidir arkadaşlar ceteris bitti bence çok geride kaldı ceteris biraz daha özgün sorular var zorluk düzeyi herkese göre değişir bişey diyemem o size kalmış
-
Muhasebe soru bankası onerisi olan var mı ? (4tharic )
-
@friedman98 A kadro
-
arkadaşlar hukukta konsensus çözüyorum, özgün soru için; themis kpss hukuk, monopol ve 657 arasında hangisini tercih etmeliyim kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Bunların dışında tavsiyeniz varsa onu da yazarsanız sevinirim. Kolay gelsin arkadaşlar
-
@yigido89 Monopol ideal bir özgün soru bankası ama anayasa ile ilgili kısım tamamıyla değişen anayasa maddelerini içeren sorularla dolu.Yani 1982 anayasası ile ilgili başlayan soru çok az.Themis'i de burada çok öven arkadaşımız oldu ve zorluk seviyesi bir tık fazla diyorlar.
-
@eomer anayasa kısmı dışında sıkıntısız diyorsun yani. anayasa değişikliğini kitaba yansıtlmamışlar mı ? 657 ile ilgili fikrin var mı ?
-
@friedman98 çıkmış sorular için ferhat yıldız çıkmış sorular, özgün için pegem reditus
-
@yigido89 aksine yansıtmışlar ama yine sınavlarda 1982 anayası ilgili soru gelirse kafa karışıklığı yaratabilir.657 ile ilgili hiç bir bilgim yok hocam.
-
@yigido89 ceterisi tavsiye etmem kolay va aynı soruları döndürüp döndürüp sormuş. Analiz de konu anlatımlı bi kitap gibi. (Benim tavsiyem) Economicus zor ve güzel(bazı saçma sorular da var tabi), diğerini bilmiyorum.
-
@genclerbirlikli analizin soruları nasıl hocam inceleme fırsatın oldu mu soru çözümleri biraz uzun sanırım o yüzden konu anlatımlı kitap betimlemesi yaptın, economicus da sayısal sorular da özellikle çok fazla kasmış diyorlardı, bir de çözümleri yeterince açıklamamış diyordu sen bu tür sıkıntılarla karşılaştın mı ?
-
@yigido89 analizin soruları konu anlatım gibi hocam mesela is lm bp de sermaye hareketleri serbest esnek kurda gpp etkim olur mu çizerek açıklayın... Bunu çiziyor açıklamasını yapıyor.
Evet sayısal sorular fazla var, bazı çözümlerde de sıkıntı yaşadım ama genel olarak öneririm
-
@genclerbirlikli yani analiz sanki klasik kurum sınavlarına göre mi hazırlanmış o zaman hocam ? Ozaman iki seçenek kalıyor economicus ve tufan samet özdurak'ın iktisat çalışma kitabı, teşekkür ederim çok sağ olun.
-
arkadaşlar bir şey soracağım,dörtlüde analiz tetra çıkmış sanırım.hiç çalışan ya da inceleyen oldu mu nasıldır?
ben katalaksi çalıştım daha önce.para banka ve iktisadi doktrinler kısmını çok sevmeme rağmen diğer kısımları karışık geldi...
tetra nasıl acaba?
bu arada iktisatta economicusu da analizi de themisi de görmüş biri olarak..economicusu beğenmedim ben.bunun dışında analiz mi themis mi derseniz kesinlikle themis.
analiz de güzel özellikle mikrosu.ha şöyle bir sey var ki themis konu konu ayırmamıs.analiz konu konu ayırmış.eğer derseniz ki vaktim bol konularım da tam değil,ikisini de kullanın.önce analiz sonra karması olan themisi.eğer iktisatta konu eksiğiniz kalmadıysa çok da vaktiniz yoksa o zaman direkt themisi alın. -
@yigido89 evet hocam biraz klasik sınavlara yönelik ama klasik sınavlar için de tavsiye etmem(hazine, ekonomi vb için mesela). Klasik sınavlar için erdal ünsal ı tavsiye ederim.
-
Merhaba arkadaşlar. Maliye konu anlatım için Mahmut kalenderoğlu'nun kitabı nasıl? Ya da önerebileceğiniz başka kitaplar var mıdır konu olarak?
-
@yigido89 samet hocanın kitabi çok iyi
-
icra iflas için önerebileceğiniz video anlatımı varmı acaba soysal aygunun anlatımını begenmedim
-
Dostlar Gk-Gy için öneriniz nedir? Özellikle Mat ve Tarih için. Mat temelim Mat1 düzeyinde ama problemim yok
-
İktisatın son dörtlüsü için monopol yayınlarından tetrayı mı alsam yoksa ikinci sayfa yayınlarından yasin çobanın yazdığı kitabı mı?
-
merhaba, konunun başında kaynaklar belirtilmiş ama 2 yıl önce yazıldığı için daha güncel kaynaklar olabileceğini düşünerek soruyorum. Hukuk konu anlatım için önerileriniz neler arkadaşlar, hukuku artık çok sağlam olacak bir şekilde halletmek istiyorum.teşekkürler.