2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@marjinalfaydali, içinde söyledi: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
arkadaşlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama tarihim kötü.sizce youtube dan celal hocayı dinleyip not tutup soru çözmek mi yoksa sağlam bir kaynaktan çalışıp soru çözmek mi?(tabi bu noktada gereksiz detayı olmayan kaliteli bir konu anlatım tarih kitabı tavsiyenizi de almak isterim)
Konu olarak tarihin pusulasını tavsiye ederim ve soru bankasını.Denemesi de çıktı hatta.Video olarak ramazan ya da bekir çelik hoca olabilir.
-
tarihin pusulası fazlasıyla yeter.
videoyla falan UĞRAŞMAYIN hocam.zaman kaybı (bana göre) -
@22121121 Bekir Çelik'i hiç duymamıştım bakayım bi hocam hemen.çok sağolun.
-
@aslan-reyiz çok sağolun hocam.bakacağım mutlaka.
-
@marjinalfaydali hocam bence once pusuladan calisin, guzel kitap gercekten. Hala iyi degilim diye dusunurseniz videolara oyle gecin derim ben. Ya da eksik kaldiginiz konulari videodan dinlersiniz.
-
@otuzyılsavaşı ben de aynı sebepten tereddüte düştüm hocam.
alana 2. hazırlanışım.sıralamam 12 bin. kpss bazlı gidiyorum haliyle.
alanım iyi ama beni gk gy nin gk kısmı batırıyor her seferinde.68 69 bandında geliyor p3 hep : (
o yüzden şimdi tarihe de yüklenmek istiyorum biraz.tarihim iyi değil ve sevmiyorum da ne yalan söyleyeyim..video zaman kaybı gibi olacak sanki ama kitaptan gidersem de hemen sıkılıp bırakır mıyım diye korkuyorum. -
@1umut sanırım en iyisi bu olacak.hayatım boyunca hiç sözel derslerde başarılı olamadım haliyle katı bi önyargım var... inşallah bu kez bıkmadan çalışabilirim..çok teşekkürler hocam.
-
@marjinalfaydali hocam benim de cok kotuydu tarihim. Pusulayla sevdim:) insallah siz de seversiniz.
Bi de ilk hazirlandigim sene ,sen sor ben soyleyim, diye bir kitap vardi, soru cevap seklinde. Ordan pusuladan okuduklarimi tekrar ederdim daha kalici olurdu. Suan o kitap yok ama benim hocam yayinlari ,sen bilirsin, diye bi soru cevap kitabi hazirlamis genel kultur icin. Bi bakin belki oda destekleyici olur hafizaniza almaniza:) kolay gelsin -
@1umut sağolun hocam.darısı başıma.peki nasıl çalışayım tarihi?
yani alanda hep yazarak çalıştım ben ve soru çözerken notlarımı bi okur öyle soru çözmeye geçerim.
bunda öyle yapsam çok vakit alır gibi.not almasam tekrarları nasıl yapacağım? son dedikleriniz(sen bilirsin) tekrar için yeterli midir?bi de malum tarih soruları 2 yıldır normal standartlarda geliyor ama kitaplar destan gibi.boğulmak da istemiyorum. -
@marjinalfaydali hocam osymnin ne yapacagi belli olmaz, yani detay calisirsin detay gelmez, detay gelmiyor diye calismazsin detay gelir:( genel kultur gercekten bir bilmece.
Ben de normalde not alarak calisan birisiyim ama tarihin pusulasinin sayfa duzeni, gorsel hafizam icin cok yeterli oldu. Ben pusulayi birkac kez okumanizi oneririm:( sen bilirsin de pekistirme icin iyi olabilir -
@marjinalfaydali
bildiğiniz gibi gk gy çok önemli.şakaya gelmiyor.bende de gk sorun olmuyor 50-52 bandında geliyor ama gy...
eski performansım yok gy'de ,sınavdayken bile sıkılıyorum çözerken :)dolayısıyla 84-85 civarı geliyor p3..
not alarak çalışmak en iyisi aslında tarihte.kısa kısa notlar.tekrarı çok kolay oluyor.not alamadığım yerleri kitaptan koparıyorum ya da o yerlerin fotok. çekiyorum. kendi notum gibi oluyor:)
coğrafya da çok önemli hocam.aslında en kıl yerler ordan olabiliyor bazen.ihmal etmeyesin.data coğ.iyidir mesela ya da herhangi iyi bir coğ.kitabı.tarih izlemek sıkıyor ama coğrafyada bazı videoları izlemiştim
kolay gelsin hocam.başarılar.. -
@olursaolur iktisat 4 lüsü için bende kaynak arıyorum ama iki kaynağı da kullanan varsa bilgi almak istiyorum. Ayrıca hukuk içn özgün soru bankası önerisi olan var mı? Muhasebe için reditus mu stok soru bankası mi sizce
-
@aroma, içinde söyledi: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
@olursaolur iktisat 4 lüsü için bende kaynak arıyorum ama iki kaynağı da kullanan varsa bilgi almak istiyorum. Ayrıca hukuk içn özgün soru bankası önerisi olan var mı? Muhasebe için reditus mu stok soru bankası mi sizce
Hukuk için themis kpss
-
Prof. Dr. Muhteşem Kaynak - Kalkınma İktisadı
http:// www. kitapyurdu. com /kitap/kalkinma-iktisadi/262495.html -
@aslan-reyiz tsk ederim hocam
-
Arkadaşlar bi sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi makroyu ilk defa bu sene çalıştım gayet de iyi anladım ıs-lm-bp kısmını da anlıyorum ancak sorulara geçince yapamıyorum her şey karışıyor bildiklerimi de unutuyorum ne yapmalıyım? Lütfen tavsiye!
-
Çok mu önemli şu kısım?
-
O yerden sonra hep makroyu bırakıyorum
-
IS-LM konusundan her sene makroda banko 2 soru çıkıyor kardeşim ve tabi maliye testinde maliye politikasında 1-2 soru geldiği oluyor.. ne yap et konuyu kavramaya çalış örneklerle pekiştir
-
@rootofallevil kardeşim cevap verdiğin için teşekkür ederim ancak ıs-lm degil ıs-lm-bp den bahsetmiştim tam olarak. ıs-lm konusunda sıkıntım yok çok şükür.