2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@Fehme-Çindaş Başarılar dostum.
-
@Fehme-Çindaş hocam ben de bir ekleme yapayım. Dershaneler kaynak vereceğiz başka kaynağa ihtiyaç yok derler. Buna pek itibar etmeyin dershane kaynağı dışında muhakkak başka kaynaklara bakın, özellikle soru çözümünde bol kaynak kullanın.
Hocalardan bir iki ders önde gitmeniz sizin yararınıza olacaktır. Dersi dinlerken bu adam ne anlatıyor deyip boş boş bakmaktansa konu hakkında az çok bilgi sahibi olmak dersi kavramayı daha da güçlendirir.
Ayrıca kendinize en az 2 tane lokomotif ders seçin. Bunlardan en az 30 net yapmayı hedefleyin. Diğer derslerden açığı böyle kapatabilirsiniz. Ben İktisat ve muhasebe seçmiştim. siz de kendinize en uygun 2 dersi seçin diğer derslerden açığı lokomotif derslerden kapatabilirsiniz.
Başarılar dilerim, şimdiden kolay gelsin
-
@Keymarsh bilgilendirmelerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim peki sizin önerebileceğiniz hoca yada herhangi bir şık var mı acaba
-
@kelaynak bütün iyileri bor arada görmek mümkün olmadığı için seçim yapmak zorlaşıyor benm için iktisat ve hukuk önemli yani muhasebe ve Maliye yo yapabilirim diye düşünüyorum
-
@paretowilfredo teşekkürler
-
@Fehme-Çindaş ankara hocaları olduğu için pek bir şey diyemeyeceğim... ama kpss hocalardan çok sizde ve mezun olduğunuz üniversitede biter.
Üniversite dedim çünkü üniversite bittiğinde çoğumuz bir şeyleri tam bilmeden mezun oluruz ama üniversite nasıl düşünülmesi gerektiğini öğreten kurumdur aslında. Ben istanbul üniversite iktisat mezunuyum. Üniversiteden iktisada dair pek bir şey bilmeden mezun oldum. Ama kpss çalışmaya başlayınca hocalarımın kıymetini daha iyi anladım. Ben bir şeyler öğrenemeden mezun olsam da(benden kaynaklı hocalardan değil) bana iktisada nasıl yaklaşmam gerektiğini çok iyi öğretmişler. üniversiteden mezun olduktan 5 yıl sona iktisat çalışırken zorlanmadım hiç. Bunu da üniversitemin verdiği eğitime bağlıyorum dershane hocalarına falan değil.
Hangi bölümden mezunsunuz bilmiyorum ama üniversitede sağlam hocalardan sağlam bir eğitim aldıysanız kendi alanınızla ilgili zorlanmazsınız. Sıkı disiplinli bir çalışma ile kpss yapılamayacak bir şey değil.
çalışma yöntemleri hakkında da zamanla yardımcı olmaya da çalışırım inşallah
Kolay gelsin
-
@Fehme-Çindaş hocam sanrm 5 numarada karar kılcaksınız samet hoca ve sınan hoca gerçekten ıyıdır ama hukukların hepsını yazmadığınız ıcın yorum yapamadım bu arada bu yazdığınız 5 numaradaki kursu tahmın edıyorum cok ılgınçkı hocaları ıyı bu kursun ama bıldıgım kadarıyla kurumsallaşma hemen hemen yok denılıyor bu yüzden cok sıkıntı yasayan arkadaş duymuştum reklam olmasın dıye yazmıyorum adını ama bıraz araştırın ıstersenız sonra mağdur olmayın sızde
-
@Keymarsh kırklareli üniversitesi işletme mezunuyum hocalarımzn tamamı çok değerli ve kendi alanlarında donanımlı hocalrdı bi kaçı marmaranin hocalarydı muhasebe olsun hukuk olsun temelimi hocalar sayesinde attığma inanıyorum ancak iktisat çok kısa bi dönem gördüğümüz için en çok eksiğim iktisat ta bu yuzdn iktisat a yoğunlaşmak istiyorum. Dershane benim için sadece aracı olacak bütün olay kendi iç savaşmda ve fiziksel çabam ile olcak farkndaym aslnda bunun bu süreçte yardmci olup tecrübelerini paylastgnz için teşekkür ederim
-
@Nameless peki hocam çok saolun bnm sanrm biraz dha araştırma yapmam gerekiyo karar vermdn
-
@Fehme-Çindaş rica ederim..hocam bir de hukuk konusunda ankara da hakimlik ve büyük kurslar hariç hukuk hocaları piyasada bir çok dershanede dolanırlar yani hoca ismine göre hukukta yazılırsanız 2 ay sonra farklı bir hoca gelebılır hukuk tamamen şanstır hoca ismi olarak anayasa ümit hoca serhat hoca iyidir medeni borçlarda Tevfik hoca ceza icrada murat türk iyidir aynı kurslarda yoktur bunlar ben farklı arkadaslarımın dersiyle gırmıstım mümkünse sız de oyle yapın yanı hukuk tamamen sanstır ayrıca aslında her hoca ıyıdır ama kpss de alan cok kapsamlı old ıcın kpss e yonelık özüyle anlatan nokta atışı yapan hocalar vardır ıste o hoca ıyı hocadır bence ozellıkle tevfık ve murat hocayı bu konuda önerebilirim..başarılar..
-
@Fehme-Çindaş o zaman sizin yerinizde olsam muhasebe ve maliyeyi lokomotif alır, iktisat ve hukuktan da olabildiğince çok yapmaya çalışırım. İlk yılda puanlar alınamaz zor diyen çok olur. Aksine oluyor ilk yılda da yüksek puanlar alınabiliyor.
Ama size tavsiyem ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olur. Sonuna kadar da götürün. Kpss de kaybedenlerin büyük çoğunluğu son 2-3 ayda çalışmayı bırakanlardır.
Kaynak tavsiyesi bol bol verildi zaten forum içinde bulabilirsiniz
-
@Fehme-Çindaş İktisat için de şu öneriyi vereyim.
İktisat aslında bir matematik işidir. KPSS'de iktisat sayısal sorularda da sözel sorularda da denklem kurma işidir. Ya sayısal ya da sözel denklemleri çözmeniz beklenir. Ki son KPSS'de gördük ki sadece iktisadi konuları değil, özünü de bilmek genel çerçevede yorumlayabilmek gerektiği de anlaşıldı.
İktisatta konuya ağırlıktan çok soru çözmeye ağırlık verin. Zaten soru çözdükçe konuları da sorular içinde hazmedeceksiniz. Matematiğiniz iyiyse daha kolay gelir iktisat. Değilse bu yaz matematiksel konular çalışabilirsiniz. Denklemler, özellikle mikro için fonksiyon, parabol ve analitik bakabilirsiniz. Ve mutlaka türev integral bilin. Ezberlemeyin mantığını öğrenin çok daha kolay çözersiniz soruları. Matematik analitik düşünme yeteneğini artırır bu da iktisadı çözmeyi kolaylaştırır. Mikro için de makro içinde para banka içinde uluslar arası iktisat, kalkınma ve büyüme için de geçerli bu. Bir Türkiye ekonomisi sözel kısmına giriyor diyebiliriz.
Mahfi Eğilmez hocayı mutlaka takip edin. Bloğu var okuyun. Kurum sınavlarında çok gelir mahfi hocadan.
Kitap olarak ise, çıkmış iktisat sorularını, kurum kpss hepsi dahil en az iki defa çözün. Hemen altında açıklaması olan kitapları tercih eden. Test usulü olanları değil. Soruyu doğru yapsanız bile açıklamaları okuyun. Çünkü ösym bir soruda şıkka koyduğunu muhakkak başka bir sınavda soruyor tekrardan.
İktisadı ilerlettiğinizi düşündükten sonra da economicus kitabını öneririm. 1-2 yerde saçmalıyor ama genel manada iyidir. Lakin kesinlikle başlangıç seviyesinde önermem o kitabı.
Dediğim gibi bir kaç kaynaktan çalışın. Tek kaynakla olmaz. Her gün istikrarlı bir şekilde bol soru çözün.
Elimden geldiğince ben buradan yardımcı olmaya çalışırım yine...
-
@Keymarsh anladım hocam taviseyeleriniz tamamını dikkate alacağım çok teşekkür ederim cevaplamalarınız ve desteğiniz için
-
@Keymarsh bu sene hukuktan bekledigimden iyi yapmıştım hiç çalışmadım gerçekten kpss icin kitap dai açmamıştm soruları görmek ve sınav sitesine alışmak için girmiştim 70 lerde bi puan yaptım sanırım sizin dediğiniz gibi hukuk ve İktisada ağırlık verip muhasebe de gerekli hatırlatmları çalışırsam daha iyi birsey yapabilirim. Ancak şuan çalışıyorum bu yüzden hazırlamaya pek zamanım olmuyo sadece muhasebe bakabiliyorum oda vakit buldukça eylül gibi tamamen başlasam geç kalmış olur muyum acaba
-
@Fehme-Çindaş yok olmazsınız, ben 2016ya ekimde başlamıştım ilk defa girecektim sınava ve bir işte de çalışıyordum. Ama her fırsatta, öğle arasında durmadan ders çalıştım işten çıktığımda da 22ye 23e kadar ders çalışıyordum. sınava son 3 ay kala da işten çıktım güzel bir puan aldım. Yapılıyor. Siz de yaparsınız en önemlisi her gün düzenli olarak ders çalışın. Şu 3 gün çok çalıştım 2 gün ara vereyim yapmayın.
Ama dershaneye gidecekseniz dediğim gibi hocaların önünde gidin. 1-2 ders önde olmanız sizin faydanıza olacaktır
-
@Keymarsh anladm hocam tavsiyelerinizi dikkate alarak hergün çalışacağım eylül gbi daha yoğun calismaya başlayacagm hersey için çok teşekkür ederim hocam
-
2016 KPSS "mağduru" ve 2018 KPSS'ye girmeye niyetlenen biri olarak söyleyebilirim ki eğer disiplinli bir şekilde çalışabilirim ve kendi kendimi rekabet ortamına sokabilirim diyorsanız ilk deneyiminiz olsa bile dersaneye gitmenize gerek yok.
-
Arkadaşlar matematikten yeni mezun olan biri olarak a grubundan sınava girmek istiyorum ama gy ve gk dışında ne çalışmam gerektiği hakkında bir bilgim yok.Bölümüm hakkında da a grubu için pek bilgiye de rastlayamadım.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
@Deno-Sama öncelikle matematik için a grubunda hangi sınavlar açılıyor bunu konuşmak lazım sonrasında puan türleri ve en sonunda puan türlerine göre çalışmanız gereken dersler.
-
@Antimülakat Hocam hangi sınavlar açılıyor açıkcası hiç bir fikrim yok.Kpss bilgim gerçekten kötü
2017 öncesi ilanlarda bölümümden alım yapan çok az kuruluş var.Alım yapan yerlerde birbirinden farklı puan türlerinden alım yapmış.2016 öncesi için hukuk,istatistik,işletme,iktisat çalışıp bunlarla alakalı puan türlerinden sıralamaya girip şansımı denerdim.Bu yeni sistemde işte çok kafam karışık.Bölümümden çok az alım oluyor o yüzden sanki biraz nokta atışı yapma m gerekiyor gibi hissediyorum.