2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
Muhasebenin sözel konularına nereden çalışabiliriz? TMS TFRS UMS vb konulara... 2016 sınavında 15, 2017 sınavında 17 tane salt sözel soru çıkmış.
-
arkadaşlar maliyeden soru bankası bakıyorum salim göl optimus söylendi bana ama bu kitabı bulamadım hiçbir yerde soru bankası için güzel bir önerisi olan var mı acil almam lazım
-
@elifasya https://forum.tercihiniyap.net/topic/72/kpss-a-grubu-hazırlık-yönergesi-yöntemler-kaynaklar-vs başlıktaki önerilere baktınız mı?
-
@hayatım-sınav baktım hocam hatta tam da paretoya bakıyodum netten zaten konu anlatımlı olarak themis çalıştım önerilerdeki gibi optimus çok övüldüğü için bir de bana zorlayıcı bir kitap lazım ezbere dayalı değil de daha çok yorumsal gücü arttıracak
-
@elifasya Maliye'de bu beklentiyi tam karşılayan kitap malesef yok dostum. Bunun sebebi biraz da dersin doğası. %70'lik kısmı salt metin bilgisi dersim. Ancak eldekilerden bana ezberletmekten en uzak görünen kitapları yazmaya çalıştım listeye. Optimus da eski optimus için geçerli yani evet Salim Göl olanını bulmaya çalışın. Yeni baskılarda yazar değişiyor. Eski basım olanı bu yönden daha verimli.
-
@paretowilfredo hocam eski basım var internette zayen de çok değişiklik oldu mu diye tereddüt ettim açıkçası maliyem iyi bu arada belli bir net üstüne çıkaracak bir kitap arayışındayım:)
-
@elifasya Geçtiğimiz yıl Maliye sınavın en kolay alanıydı çok uçuk netler çıktı ortaya ancak bu sene iyi çalışma gerektiren bir oturum olacağını, gevşetilen alanın başka bir alana kayacağını düşünüyorum, o nedenle verimli çalışma isteğiniz mantıklı oldukça. Çok değişiklik oldu mu kısmı içinse evet belli başlı değişimler var, Vergi için özellikle ayrıca bir kitap kullanmakta fayda olur. Ayrıca 5018 ile ilgili de basım yılına göre değişiklikler mevcuttur. Güncel değişiklikleri forumda ilgili başlıktan bakabilirsiniz. Ayrıca mevzuata dair alanlar için, ilgili kanun metnini açıp en sonuna geldiğinizde güncellemeleri görebilirsiniz. Elinizdeki baskı yılı ile kıyas ederek nelerin değişmiş olduğunu kontrol edebilirsiniz.
-
@paretowilfredo analiz konusunda ne diyosunuz peki?
-
@elifasya Cengizhan Doğruyol'dan iyi, Pareto'dan bir tık zayıf diyebilirim, yukarda bahsettiğim kriterlerce değerlendirdiğimde.
-
@paretowilfredo peki hocam çok sağolun en iyisi pareto almak olacak
-
@elifasya hocam themis maliyeden memnun kaldınız mı yeterince ayrıntılı mı
-
arkadaşlar cmk için video izlemeyi düşünüyorum isem mi benim hocam mı ? izleyip memnun kalan ?
-
@olursaolur isem'i izledim dün bitirdim videoları tatmin ediciydi. Benim hocam da tatmin edicidir muhtemelen her iki yayından birer video izleyin kimin anlatımını beğendiysen onunla devam edersin ayrıca benim hocamda dersler bittikten sonra soru çözüm videoları eklenmiş
-
@rootofallevil cok tesekkürler..evet benim hocamda soru çözümlü videolar eklenmiş onu fark ettim ben de aslında ona istinaden sormak istedim isemden izleyen bir arkadaşım da memnun kaldığını söylemişti bakalım birer video izleyip değerlendirmek en güzeli ..
-
Arkadaşlar tüm derslerden konu konu soru dağılımını nerden bulabilirim,elinde olan var mı?
-
Arkadaşlar malum geçen sene muhasebeden iki bölüm çıkarılmıştı. Maliyet muhasebesi ve finans matematiği bölümleriydi sanırım. Muhasebeye tam hakim olmadığımdan nerelerin çıkarıldığına emin olamıyorum çalışmadığım yerden soru gelmesinden korkuyorum. Bilen biri ufak ufak alt başlıklarıyla nerelerin çıkarıldığını yazabilir mi?
-
Arkadaşlar themis hukuka son değişiklikler işlenmiş mi acaba kullananlar cvplarsa sevinirim .
-
@aroma seçimle birlikte gelecek değişiklikleri diyorsan onlar yok.
-
@beveridge-eğrisi evt onları kastettim hocam.
-
Arkadaslar merhaba. Kamu yönetiminden tavsiye edebileceginiz bi kaynak varmi bildiginiz?
Ozellikle aciklamalariyla konuyu ogreten soru bankalari vs