Kurum sınavları
-
Arkadaşlar foruma yeni katıldım.2017 kpss den iyi kötü bir sonuç aldık ancak bu saatten sonra ne yapmalıyız nasıl bir program izlemeliyiz konusunda bilgi sahibi değilim.Forumda bazı meslekler için açıklamalar yapılmış ancak benim merakım hangi kaynaklara çalışılması gerektiği hakkında.
Hangi kurumlar klasik usulde sınav yapıyor ve bu sınavlar için hangi kaynaklardan çalışılmalıdır.Ayrıca kpss müfredatı dışında bakmamız gereken dersler varmıdır.Örneğin sgk için çeko çalışılmalı mı?
Ciddiye alıp cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
-
Merhaba dostum öncelikle hoşgeldin. Aslında söylediğin gibi ayrı ayrı bir çok yazıda sınavlar ve konuları ile şekillerine dair açıklamalar yaptık ama bir eksiklik olduğunu gördüm şu an bunları derlemek lazım. Kısaca sana açıklama yapalım buna dair de yazılar hazırlayalım inşallah.
Klasik usûlde sınavlar:
Şu an için hemen hemen tüm teftiş kurulu sınavları KLASİK'tır. Tek tük istisnalar çıkar ancak geneli klasiktir.
İş teftiş için İş mevzuatını tamamen çalışmak lazımdır.
SGK Teftiş için İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku çalışmak lazımdır.İkinci olarak Üst Kurul sınavları Klasiktir.
SPK; Finansal Yönetim/matematik ister ek olarak.
DPB Uzmanlık sınavı Klasiktir. Kamu yönetimi oturumu vardır klasik olarak.
Merkez Bankası alımı klasiktir ve %30 ekonometri oturumu zorunluluğu vardır. Ekonometri bilen kişileri ister kurum.
İnsan Hakları Kurumu Kamu Denetçiliği Kurumu Kaymakamlık AÇIK UÇLU'dur. Boşluk doldurmalar ya da kısa açıklamalar şeklinde sınav gerçekleştirilir. Kaymakamlığın kendine has bi konu örgüsü vardır incelemek lazım forumda var bol bol bundan.
Sayıştay Test + Klasiktir. Sitede ayrıntıları var.
Ek olarak test usulünde de olsa ek konular isteyen sınavlar vardır.
Maliye Bakanlığı sınavları için işletme iktisadı çalışmak lazımdır.
GÖÇ idaresi için Uluslararası Hukuk, Pasaport mevzuatı ve göç mevzuatı bilmek lazımdır.
Aklıma gelenler kısaca bunlar dostum. Bunla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapalım
-
@paretowilfredo teşekkür ederim cevabınız için.Peki monografi sınavı yapan tek kurum vdk mıdır?Ayrıca bu konuda önerebileceğiniz kaynaklar nelerdir.
-
@luthor Tam anlamıyla monografi değil. 60 puanlık bir kısım monografi olur VDK'da da. Klasik olan sınavların çoğunda 40 ilâ 60 puanlık kısım bu şekilde gerçekleştirilir. Genel olarak kayıt yapma mantığını iyi bilmek ve dönem başı dönem sonu işlemlerine hakim olmak kotarmanızı sağlar.
3 temel Problem kitabı var önerebileceğim. Aslında İlhan KILIÇ'ın kitabı konudur. Sonunda 5 monografi olması lazım. Bunu öneririm.
Orhan Sevilengül Muhasebe Problemleri.
Ercan Beyazıtlı yine Çözümlü Muhasebe Problemleri. -
@paretowilfredo hocam sağolun herşeyden önce.Bunca zaman bazı malum forumlarda zaman kaybetmişiz anlaşılan.
Değerli önerileriniz için teşekkür ederim takipte olacağım.