Üniversite Tercihini Yap 2017
-
Dün itibariyle 2017 üniversitelere giriş lisans yerleştirme sınav sonuçları açıklandı. Adayları şimdi yeni bir telaş sardı, aldığım puan ile hangi üniversite ve/veya bölümü tercih etmeliyim? Biz de tercihiniyap ailesi olarak bu konuda fikir almak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Üniversiteler hakkında, taban puanlar hakkında, bölümler hakkında ve üniversite sonrası iş olanakları hakkında dilediğinizi sorabilirsiniz.
-
Ben dilden tercih yapmayı düşünüyorum, Dil-1 sıralamam 20.079. Namık Kemal Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı istiyordum ama sıralaması 16.600 girme imkanım var mı? Giremezsem Kütahya Dumlupınar İDE olacak gibi. Sizce Kütahya'da İDE okumak mı yoksa Ege Üni'de Turizm Rehberliği okumak mı? Turizm rehberliği okumadan da kokart alarak turist rehberi olunabiliyor o yüzden pek sıcak bakmadım ama Ege gibi bir üniversite de aklımı çeliyor.
-
Mekatronik bölümü okumak istiyorum ama hiç yabancı dil bilmiyorum iş bulabilirmiyim
-
@alesia hocam şimdi önemli bir durumu göz önünde bulundurmak lazım Kütahya'da dil eğitimi ne seviyede olur? Okulu araştırdıysanız tamam ama bir araştırın orayı. Bir de Üniversite ismine kanmayın ama Turizm rehberliği çok kötü de bir bölüm değil.
-
@.TR hocam bölümü okurken dil öğrenebilirsin, şimdiden bunun telaşına düşmene gerek yok
-
@.TR Hocam öncelikle daha yolun başındasınız dil bilip bilmemeniz tercihlerinizi etkilememeli. Diğer yandan 4-5 yıllık bir süreç olacak önünüzde ve açıkçası bu süreçte dil öğrenmeniz şart. Bırakın normal dili mühendis olup işsiz kalmak istemiyorsanız programlama dillerini de öğrenmeniz şart. Bunları yapmadığınız durumda 100 tane iş görüşmesinin en az 90-95 tanesi olumsuz sonuçlanır. Velhasıl hangi bölüme giderseniz gidin bunca yıllık emeğinizin karşılığını almak için dil öğrenmek zorundasınız. O açıdan siz bölümlere odaklanın, hangi bölümü seçmeniz gerektiğine odaklanın. Dil olayı zaten her türlü karşınıza çıkacak. Bu arada mekatronik bölümünü bir daha düşünün derim. Hem elektrik hem makine şeklinde şehir efsanelerine kapılmadığınızı umuyorum. Çünkü öyle bir dünya yok. 2016 Kpss ile 2 defa merkezi atama işlemi yapıldı 316 inşaat mühendisi, 216 elektrik mühendisi,144 makine mühendisi atanmış, mekatronik mühendisliğinden ise sadece 1 kişi atanmış. Henüz önümüzde zaman varken biraz daha araştırın derim.
-
Şuan ki mf4 sıralamam 36 binde. Tercih yaparken geçen seneye göre hangi sıralamayla almış üniversiteleri tercih etmem gerekir. Sıralamanın düşeceği haberleri dolaşıyor etrafta. Geçen sene 30 bin ile almış bir yere bu sene 36 bin ile girebilme olasılığım var mı sizce?
-
@kızıl Hocam tercih edenlere bağlı olmakla birlikte o olasılık her zaman var, fakat bölüme de bağlı bu durum, bölümün hangisi olduğuna bağlı olarak gelebilir yine de yüksek bir olasılık diyemeyiz o sıralamalarda 6 bin düşmesi.
-
Merhabalar,benim otuzikibinlerde bir sıralamam var TM-3'ten acaba otuzbin veya daha aşağı sıralamadaki hukuk bölümleri gelebil me ihtimali var mı ?
-
@Agor Yatay geçiş hakkında bilginiz var mı 1 sene okuyup yatay geçişle tekirdağa geçmeyi düşünüyorum
-
@alesia hocam hem lys puanınız hem de ortalamanız etkili oluyor, eğer iyi bir ortalama yaparsanız geçme şansınız bulunabilir.
-
@alesia Bir de her okulun kendine özel yönetmeliği oluyor, Tekirdağ'a bir bakmak lazım.
-
hocam sıralamam 89 bin sizce uludağüniversitesi ikini oğretim 9 bin gerilermi yada bursa teknik üniversitesi 7 bin gerilermi sıralama olarak
-
@huseyın35 Hocam bölüme de bağlı, bu tarz ihtimaller var fakat her zaman gerçekleşmiyor. Hangi bölüm?
-
@huseyın35 bölümü söylersiniz, kontenjan artışları ve bazı puan değişikliklerinin o bölüme yansıması üzerinden daha net bir yorum yapabiliriz.
-
@Agor makina mühendisliği iö
-
@Antimülakat makina mühendisliği iö
-
@huseyın35 var öyle bir ihtimal, yeni açılan kontenjanlar hem o sıralamalarda etkisini gösterecektir, hem de iö olması da şansınızı artıracaktır, kesin olur demek doğru olmaz ama ihtimali olan bir durum hocam.
-
@Agor ikisi içinde geçerlimi hem uludağ ve teknik ?
-
@huseyın35 aynen hocam sıralama aşağılara indikçe düşebilir fakat hatırlatmakta fayda görüyorum sürpriz bir biçimde orayı yüksek sıralamalılar tercih eder o zaman düşmeyi bırak hatta yükselir. Bu söylediğim daha düşük sıralamaların düşebilmesi daha yüksek ihtimal ama ikisi için de kesinlik belirtmek doğru olmaz.