Üniversite Tercihini Yap 2017
-
@Antimülakat hocam mf3 sıralamam 28.542 diş hekimliği istiyorum sıralamamın öne kayma ihtimali var mıdır? EN SON DİŞ 21.700 DE KAPATMIŞ. teşekkürler..
-
MF 3 sıralamam 8974 tıp tercihi yapacağım ama hangi üniversite daha karar veremedim. Önerileriniz nedir
-
@yyardim özel gelir devlet imkansız gibi
-
@yyardim valla hocam tıp ve diş hekimliği gibi bölümlerde sıralamanın aşağı kayması çok fazla olmuyor, bir kaç bin oynama yapsa bile ben 7 bin düşeceğini sanmıyorum
-
@ali11 hocam bazıları zaten gelmiyor da senin aklında neler var onlar üzerinden konuşsak daha iyi olur sanki.
-
@Agor antep, aydın, samsun, mersin, denizli bunların arasında kaldım. Antepte oturuyorum ona göre bi değerlendirme iyi olur hocam
-
@ali11 hocam bana kalsa ben bunlar arasından samsunu tercih ederim, hem üniversite hem şehir güzel, İngilizce veya Türkçe tercih yapabilir durumdasın İngilizcem çok iyi olsun mezun olunca diyorsan bölümü İngilizce yazmak da mantıklı. Gideceğin şehirde her ne kadar Tıp okumak zamanının çoğunu yiyecek olsa da sosyalliği de ihmal etmemen senin için iyi olacaktır o yüzden buna göre bir tercih yapacaksan Mersin ve Samsun mantıklı görünüyor. Ailemin yanında kalacağım diyorsan zaten Antep olacak da şehir dışına çıkarım diyorsan Samsun desem de daha yakın olduğu için Samsun ile benzer özelliklere sahip Mersin senin için daha iyi olacaktır. Tıp eğitimi çok büyük bir anormallik yoksa o en iyi Tıp fakülteleri haricinde hemen hemen aynı, bence sen tercihlerini Antep, Mersin ve Samsun ile sınırla öncelikle sonrasında İngilizce veya Türkçe'ye karar ver ve birçok arkadaşa dediğim gibi bu üçündeki hocaları ve kampüsün yerini bi araştır. Hocalar ne kadar iyi olursa aldığın eğitimde o kadar iyi olacaktır, kampüsün yeri de yukarıda dediğim sosyal hayat açısından önemli.
-
arkadaşlar lys sonuçları yeniden hesaplanmış, sonuçlarınızı kontrol etmenizde fayda var. açıklama şu şekilde
2016-ÖSYS yerleştirmelerinde YGS veya LYS puanı ile bir programa yerleştirilen toplam 75.692 adaydan;
LYS yerleştirme puanlarıyla ilgili olarak yapılması gereken OBP kesintisinin 2.413 aday için yapılmamış olduğu,
YGS yerleştirme puanları ile ilgili olarak; 6.751 adaydan yapılması gereken OBP kesintisinin yapılmamış olduğu, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunu 23 adaya ise ek puanlarının uygulanmamış olduğu anlaşılmıştır.
Bu nedenle, yukarıda belirtilen rakamlardan çakışmalar hariç 7.084 adayın yerleştirme puanları yeniden hesaplanmış, buna bağlı olarak tüm adayların başarı sıralamaları güncellenmiştir. Bu güncellemeler sonucunda, puan kesintisi yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleşmiştir. -
Hocam tm1 346bindeyim. Dokuz eylül ekonometri(iö) gelir mi? 2015 te 252bin den, 2016 da 316bin den almış yani 64binlik bir sarkma olmuş sizce 31binlik bir artma olabilir mi? Kazanma olasılığım ne kadar kaçıncı tercihe yazmalıyım.
-
Hocam ben elli iki bindeyim 46 binlik pdr yazmalı mıyım? Gelme ihtimali var mı?
-
Arkadaşlar merhaba sıralamam 2051 tıp istiyorum. Özel ve devlette bazı üniversiteler var ancak ben özelde burslu bir kul tercih etmek istiyorum. Hangi vakıf üniversiteleri iyidir bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
-
Arkadaslar ösym sitesinde tablo 4 de sadece gazi üni kadar olan üniversitelerin puanlarını görebiliyorum devamını göremiyorum sorun mu var acaba ?
-
@iklimya hocam sıralama tamamen adayları tercihlerine bağlı bir durum önceden kestirmek çok mümkün olmuyor ama 46 binin 52 bine gerileme ihtimali düşük bir ihtimal değil. Geçen yıl Ankara PDR 18 binden 24 bine geriledi. Daha düşük sıralamalarda 6 binlik oynamaların olması çok daha kolay oluyor.
-
@fablo Gazi Üniversitesi'nden sonrası görünmüyor hocam, kısa zamanda düzelteceklerini düşünüyorum.
-
@vanim Sagolun hocam , birde benim tercih edeceğim yerden 50 bin öndeyim stres yapmalımıyım malum tecrübesizim
-
@fablo sıralamanızı ve tercihlerinizi söylerseniz daha sağlıklı konuşabiliriz.
-
@vanim 264 binim kırıkkale ikt istiyorum 310bin ile kapatmıs gecen yıl
-
@fablo hocam bu sıralamanızla stres yapmayın, istediğiniz yere yerleşememeniz çok olağandışı bir durum olur ama başka tercihleri de düşünün derim.
-
@Bireysel-başvuru Acı badem, başkent iyidir hocam.
-
@fablo gayet iyi de alternatif varsa maliye bölümlerine de bakabilirsin. Daha az mezun çıkıyor atanma ihtimalin görece daha fazla.