Tarım Kredi Kooperatifleri 10 Müfettiş Yardımcısı Alımı
-
@pareto_wilfredo Kolay gibime geldi keşke girseydim ..
-
@safiTÜRK69 ticari aritmetik ve hukuk kolay değildi hocam,
-
@safiTÜRK69 pek kolay değildi bence dostum görünüşe aldanma
-
Sonuçlar ne zaman açıklanır
-
ticari aritmetik sorularını yetiştirmeye çalışırken (15 taneydi) beynimin sulandığını hissettim. girdiğim salonda 6 kişi katılmamıştı. umarım isteyen ve hak eden arkadaşlar başarılı olurlar.
-
@pareto_wilfredo üstad diyeydin girceğni bi tanşrdık
-
Bir haftaya açıklanır heralde sonuçlar.tarim kredi süreçleri çok hızlı yürütüyor.eylülde mülakat olur bence
-
1)Tam rekabet aşırı kar P>ATC 2)Tekelde Tr maksimumum 3)Tekelde esneklik 2 ise P>MR 4)Tasarruf düzeyi 100 5)Doğrudan yatırımlar Sermaye hesabı(finans hesabı olarak belirtilmeliydi bana göre) 6)Çarpan sorusu kamu harcamaları 28 birim azaltılırsa 100 hasıla 100 azalır 7)Lozan okulu Walras 8)Üretken-üretken olmayan emek Marx 9)Hangisi banka aktifinde yer almaz? -Döviz tevdiat hesapları 10)Hangisi MB bilançosunun pasifinde yer alır? -Rezervler 11)Nominal faiz %30 enflasyon %25 ise reel faiz %4 12)Sweezy 13)Nakit tercih oranının artması para arzını düşürür 14)Ekonomik tablo fizyokratlar 15)AS'yi kaydırmayan tüketici gelirindeki artış(bu soruda 2 doğru yanıt olabilir!) 16)Tarım,sanayi,hizmet katma değerli bir soru vardı 2000,3000,5000 gibi sayılar vardı paranın dolaşım hızını istiyordu MV=PY'den çıkıyordu ama sonucu hatırlamıyorum.. 17)Cevabı 6 olan çarpan sorusu 18)Genişleme döneminde tahvil arz ve talebi nasıl değişir? 19)Enflasyon %1 artarsa faizler de %1 artar önermesi ne olarak adlandırılır 20)İşsizlik toplamını hangisi gösterir? 21)70 kuralı....İktisattan hatırlayabildiklerim bunlar..kolay görünen fakat pek de göründüğü gibi olmayan bir sınavdı bence:))
-
Soru dağılımı nasıldı hatırlayan var mı?
-
25 hukuk 25 iktisat 25 muhasebe 15 ticari aritmetik,10 ingilizce diye hatirliyorum
-
@GAG 25 iktisat 30 hukuk 35 muhasebe(ticari aritmetik dahil) 10 ingilizce
-
1-Aş hangisi yanlış? En az 5 kişiyle kurulur.2-tuzel kişiliği olmayan adi şirket.3-aş min. sermaye 50.000.4-hakların kısıtlanmasında yanlış olan genel sınırlama sebebi sanırım,özel olmalı diye biliyorum.5-anayasada yüksek mahkeme olmayan Sayıştay.6-genel iflas yoluyla takipte itiraz suresi vardı.7-icra iflasta yanlışı soruyordu.8-kısmen haczedilen maaş sanırım.9-Koop. Genel K. Devredemeyeceği yetki 10-işçi maaşları hangisiyle odenmez vardı sanırım.11-hangisinin yazılı yapılmasına gerel yoktur?12-suç soruyodu hırsızlıl 13-kovuşturmadan hukmun açıklanmasına kadar geçen suredeki şahıs sanık.14-haksız fiil zaman aşımı 2-10 yıl.15-başkalarına kandırmak için yapılan işlem muvazaa.İngilizcede paragraflarda ımf ve world bank olan cevabı yaptım,do you use credit cards cevabı vardı,what else vardı diyalog doldurmada,beklentimin üstünde kaliteli soruları olan,muhtemelen kazanamayacağım ama iyi bir tecrübe edindiğim bir sınavdı
-
Del Piero
16 saat önce
1)Tam rekabet aşırı kar P>ATC
2)Tekelde Tr maksimumum
3)Tekelde esneklik 2 ise P>MR
4)Tasarruf düzeyi 100
5)Doğrudan yatırımlar Sermaye hesabı
6)Çarpan sorusu kamu harcamaları 28 birim azaltılırsa 100 hasıla 100 azalır
7)Lozan okulu Walras
8)Üretken-üretken olmayan emek Milton Friedman
9)Hangisi banka aktifinde yer almaz? -Döviz tevdiat hesapları
10)Hangisi MB bilançosunun pasifinde yer alır? -Rezervler
11)Nominal faiz %30 enflasyon %25 ise reel faiz %4
12)Sweezy
13)Para arzını düşürür sorusu Nakit oran tercihlerinin
14)Ekonomik tablo fizyokratlar
15)AS'yi kaydırmayan tüketici gelirindeki artış(bu soruda 2 doğru yanıt olabilir!)
16)Tarım,sanayi,hizmet katma değerli bir soru vardı 2000,3000,5000 gibi sayılar vardı paranın dolaşım hızını istiyordu MV=PY'den çıkıyordu ama sonucu hatırlamıyorum..
17)Cevabı 6 olan çarpan sorusu
18)Genişleme döneminde tahvil arz ve talebi nasıl değişir? Tahvil arz ve talebi sağa kayar.
19)Enflasyon %1 artarsa faizler de %1 artar FİSHER
20)İşsizlik toplamını hangisi gösterir? Doğal işsizlik +geçici işsizlik +konjonturel işsizlik
21)70 kuralı cevap 35
22)Nominal Gdp 300
23)AS sağa kaymaz. Net ihracat artışı. -
-
1-Aş hangisi yanlış? En az 5 kişiyle kurulur
2-tuzel kişiliği olmayan adi şirket
3-aş min. sermaye 50.000.
4-hakların kısıtlanmasında yanlış olan genel sınırlama sebebi
5-anayasada yüksek mahkeme olmayan Sayıştay.
6-genel iflas yoluyla takipte itiraz suresi vardı. (7 gün)
7.Kooperatif yönetim kurulu yetkileri devredebilir seçeneği.
8-kısmen haczedilen maaş
9-Koop. Genel K. Devredemeyeceği yetki
10-işçi maaşları hangisiyle odenmez vardı sanırım. (emre muharrer senetle)
11-hangisinin yazılı yapılmasına gerel yoktur? BORCUN Üstlenilmesi
12-suç soruyodu hırsızlık
13-kovuşturmadan hukmun açıklanmasına kadar geçen suredeki şahıs sanık.
14-haksız fiil zaman aşımı 2-10 yıl.
15-başkalarına kandırmak için yapılan işlem muvazaa.
16.Şerh edilmesi "Kişiler" bakımından farklı olan seçenekti.
17.Çıkan görev uyuşmazlığını Uyuşmazlık mahkemesi belirler. yanlış olan şık olacaktı.
18.Yargılanma yeri "İstanbul,Ankara,İzmir" olan seçenek yanlıştı.
19.Kendiliğinden HMUK İlkesi
20.Devlet güvenliğine karşı düşmanla işbirliği
21.Sahte Para sorusu
22.Geçici iş ilişkisi "Maden Yer Altı"
23.Ticaret Ünvanı
24.Sınırlı ehliyetsiz -
@pareto_wilfredo 15. Soru Muvaaza değil de, zihni kayıt olacak gibi hocam çünkü soruda irade ile beyan arasinda bilerek meydana getirilen uyuşmazlık hali diyordu
-
@demmahum "karşılıklı" ifadesi vardı hocam. soruda o yüzden "Muvazaa"
Başka hatırladığınız sorular var mı ?
-
@pareto_wilfredo ihmm öyleyse siz doğrusunuz hocam eyvallah, icra dairesi şikayet yanlış seçenekti, hmk ilkelerinden değildir kendiliğinden harekete geçme, devlet güvenligine karşı düşmanla iş birliği, sahte para sorusu başlangıçta masum ancak sonrasında öğrenip devam etmesi yanlış sikti sanırsam, geçici iş ilişkisi sorusu vardı yer altı yaptım ama emin değilim
-
@pareto_wilfredo tacirleri ayırmak için kullanılan ticaret unvanı vardı sanırım
-
Sınırlı Ehliyetsiz ?