Tarım Kredi Kooperatifleri 10 Müfettiş Yardımcısı Alımı
-
1)Tam rekabet aşırı kar P>ATC
2)Tekelde Tr maksimumum
3)Tekelde esneklik 2 ise P>MR
4)Tasarruf düzeyi 100
5)Doğrudan yatırımlar Sermaye hesabı
6)Çarpan sorusu kamu harcamaları 28 birim azaltılırsa 100 hasıla 100 azalır
7)Lozan okulu Walras
Üretken-üretken olmayan emek Milton Friedman
9)Hangisi banka aktifinde yer almaz? -Döviz tevdiat hesapları
10)Hangisi MB bilançosunun pasifinde yer alır? -Rezervler
11)Nominal faiz %30 enflasyon %25 ise reel faiz %4
12)Sweezy
13)Para arzını düşürür sorusu Nakit oran tercihlerinin
14)Ekonomik tablo fizyokratlar
15)AS'yi kaydırmayan tüketici gelirindeki artış(bu soruda 2 doğru yanıt olabilir!)
16)Tarım,sanayi,hizmet katma değerli bir soru vardı 2000,3000,5000 gibi sayılar vardı paranın dolaşım hızını istiyordu MV=PY'den çıkıyordu ama sonucu hatırlamıyorum..
17)Cevabı 6 olan çarpan sorusu
18)Genişleme döneminde tahvil arz ve talebi nasıl değişir? Tahvil arz ve talebi sağa kayar.
19)Enflasyon %1 artarsa faizler de %1 artar FİSHER
20)İşsizlik toplamını hangisi gösterir? Doğal işsizlik +geçici işsizlik +konjonturel işsizlik
21)70 kuralı cevap 35
22)Nominal Gdp 300
23)AS sağa kaymaz. Net ihracat artışı.
24 ?
25 ?İktisat sorularını tamamlayacak olan arkadaş var mı ? Ya da yukarıdakilerinden hatalı olduklarını düşündükleriniz var mı ?
-
@AndOne o soru nasildi ya tam olarak.Ben isletme adi yaptım:))
-
@pareto_wilfredo 20. Soruda dogal issizlik zaten gecici issizlik + yapisal issizlikten olusmuyormu ?
-
MUHASEBE
1.Bankadan faiz elde edilmesi 181.Gelir tahakkuk/642.Faiz Gelirleri
2.Amortisman-GİDERDİR.
3.Maliyet muhasebesi Amaçlarından değildir ?
4. 43.600 Ağırlıklı maliyet hesaplaması
5.96.400 STMM
6.Brüt satış karını etkilemeyen, Alış giderleri
7.610.Satıştan iadeler,120.Alıcılar hesabı
8.Verilen sipariş Avansları Hesabı
9.12.000 diğer olağan gelir ve karlar alacaklı (Özel Fon-Yenilemek Amaçlı)
10.Hangisi sermaye yedeklerinden değildir ?
11.4 ay veya 3 ay vardı stokta kalma sorusu
12.Hisse senetleri 1.000 alacaklı -
@huseyinay Hocam, işsizliği soruyordu, doğal işsizlik+Mevsimlik+Konj. en kapsamlısını yaptım, tam olarak şıkkı hatırlamıyorum, ancak doğal işsizlik soruyor diyip, friksiyonel+yapısal işaretleyn çok olmuştur. Siz naptınız hocam bu soruda ?
-
Mali analiz iki soru vardı birisi asit test oranı ve cari oranı vermiş dönen varlıkları istiyordu sonucu tam hatırlamıyorum ama 300 olabilir,yapmıştır onu zaten çoğu kişi..Diğer mali analiz sorusu;finansman oranı %45 ve mali rantabiliteye ilişkin bilgiler vardı net karı istiyordu..Bir başka soru giderin özelliklerden değildir?Hisse senetleri iptal karları 1000 vardı..Ticari aritmetikte ne istendiği anlaşılan fakat soru kökü hatalı bir soru vardı cevabı 577,5'tu..Diğer bir ticari aritmetikte de 24000 4 yılda ödeyeceği faiz tutarıydı,faiz oranını sormuş %15 olmalıydı cevap
-
@pareto_wilfredo 20'de yanıt o seçenek değil bence öyle olursa konjonktürel işsizler iki kez sayılmış olur..23'te soruda hata olabilir iki seçenek var doğru görünen..8'den emin değilim ama Marx'ı gönlü rahat işaretlemiştim emin miyiz Friedman olduğuna onun:))
-
@Del-Piero Giderler Nakit Olmalıdır Seçeneği yanlıştı.
-
@Del-Piero hepsi klasiklerdendi hocam, bir tanesi Monetarist diye ben onu işaretledim. Marx olabilir belki.
Önemli olan 15 soruda en az 50 olacak şekilde 8 doğru yapmaktı bence ticari aritmetikte,
Ben %15 yaptım. İç iskonto sorusundan eminim. Maliyet hesaplamasında 3 soru vardı onlardan eminim. Gerisi Allah kerim -
@Del-Piero Ticari Aritmetikte, 1 Maliyet sorusunda hata olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aylık ödediği kredi 2.500 olan birinin aylık 1.05 faiz oranıyla ne kadarlık kredi çekmiştir sorusunun yine hatalı olduğunu düşünüyorum.
-
@pareto_wilfredo Aynen ben de ''gider nakit olmalıdır'' yaptım,maliyet muhasebesinin özelliklerinde de yanlış olanı ''kamuya hesap vermesi'' olarak işaretledim..Evet bazı sorular yeterince net değildi bence de..O 2500 kredili soruda ben de uğraştım ama en son ne işaretledim hatırlayamıyorum!İktisat ve muhasebeden diğerlerini tolere edecek şekilde yapmak gerekir diye düşünüyorum kendi açımdan..Sapma yok heralde iktisat mesela 25 soruydu her soruyu 4 puan olarak mı değerlendirmeliyiz?
-
@pareto_wilfredo Valla Marx ''emeğin üretken olmadığı'' fikrine karşı çıkmamışsa kendine ihanet etmiş sayılır,onun için her türlü emek ''üretken'' sayılmalı bence
-
Maliyet Muhasebesin Amaçları (Doğru yapmışsın Hocam)
•Üretilen mamul ve hizmetlerin birim maliyetlerini ölçmek
•Stokların değerlerini hesaplamak
•Geleceğe yönelik planların (bütçelerin) yapılmasına yardım etmek
•Maliyet kontrolüne yardımcı olmak
•Giderlerin kontrolünü ve kalite standartlarını korumak koşulu ile olanaklar ölçüsünde maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak yöntemleri geliştirmek
•Seçenekler arasında karar vermek durumunda olan yöneticilere maliyetle ilgili düzenli, etkili ve güvenilir bilgiler vermek ( Özel yönetim kararlarına yardımcı olmak ) -
Evet sapma yok, kendi alanı içerisinde değerlendirilecek.
İktisat : 80
Muhasebe : 80
Hukuk : 80 olup,
Ticari aritmetik, 15 sorudan 8 doğru yapılmadığı takdirde, sınavda başarısız sayılıyor.Ticari aritmetikte hatırladığın başka sorular var mıydı hocam ?
-
-Ben 9 yıl diye bir şık yaptım. hesapladım aslında 8-9 arası bir değer buldum, 9 yaptım.
-Bir başka soruda da en az seçeneği vardı, iskonto olarak. %100 yaptım.Bu soruları hatırlıyor musun
-
@teftiş tacirlerin işlemlerinin birbirinden ayrılmasını sağlayan .... Gibi bir şeydi ticaret unvanı olduğuna emin gibiyim
-
@pareto_wilfredo 100 olanı ben de yaptım doğru olmalı,diğer dediğiniz %13 faiz sorusu sanırım ben hesapladım 6 çıktı
-
@pareto_wilfredo 1.040.000'li bir seçenek işaretlemiştim hocam İşaretlediğim seçeneklerden hatırladıklarım arasında %15 faiz oranı ve 577 veya 577,5 var..Şu an için başka hatırlayamıyorum maalesef..8-9'lu soruyu tam hatırlar gibi oluyorum ama bir türlü net olarak anımsayamadım:))Zaten 5-6 civarı kolay maliyet ya da faiz hesaplama sorusu vardı onları yapmış olsak 2-3 tane de tutsun bir yerlerden artık,sırf ondan dolayı cortu çekmeyelim:))
-
@Del-Piero Zaten Yarın açıklanır Hocam büyük ihtimalle.
-
@pareto_wilfredo O kadar hızlı mı ilerliyor süreç hadi bakalım öyleyse hepimiz hakkında hayırlısı olsun