2017 lys sıralaması
-
merhaba arkadaşlar tm-1 242k sıralamam var kocaeli üniversitesi 270k ile almıs 2016da fakat 2015de 227k ile almıs başlara yazmayı düşünüyorum sizce gelirmi cok arada kaldım simdiden saolun
-
@irontaker Hocam tercih sıralamanızı okulların taban sıralamasına göre değil kendi istek sıralamanıza göre yapmalısınız. Eğer ilgili bölümü öncelikli olarak istiyorsanız başlara yazın yok öyle değilse gerilere yazın. Gelip gelmemesi tamamen diğer adayların tercihlerine bağlı. Yani açıkçası neden arada kaldığınızı pek anlamadım.
-
@irontaker 242 k nedir poker mi oynuyorsun? 242 bin demek çok mu zor ah bu ergenler
-
@irontaker hocam hangi bölümden bahsediyorsunuz. 270 den 225 binlere yükselmişse bölüm tekrar 250'lere de düşebilir.
-
İyi geceler arkadaslar. Geçen sene Bilkent tam burslu Hukuk 157, Tobb Tam burslu Hukuk 178'den kapatmış. 183. olan birinin şansı nedir sizce bu sene? sarkma olur mu?
-
@Dellafeu bu soru çok ilginç bir soru oldu hocam tamamen ilk 200'e giren adayların okumak istedikleri bölüme bağlı bu, kontenjanlar eklendi evet ama bu o sıralamalara etki eden bir durum değil genelde. Zaten yazacaksınız ilk tercihlerinize sanırım, umut cümleleri istiyorsanız bence o sıralama ile buna da gerek yok, tebrik ederim sizi
-
merhaba benim hiç umudum yok ama yine de sormak istedim .Başarı sıram 44551Başkent Türkçe Öğretmenliği gelir mi ya da gelirse eğer hangi üniversite gelebilir.
-
@berrin hocam puanınız kaç ve paralı yazmayı mı düşünüyorsunuz?
-
@Agor hayır tam burslu
-
@berrin hocam o sıralama ile tam burslu bir öğretmenliğin gelme ihtimali çok düşük, 15 binlerde kapatmış Başkent ve tam burslu bir öğretmenliğin çok aşağılara düşme ihtimali zor
-
arkadaşlar merhaba fikrinizi almak için üye oldum puanım 71 bin geldi geçen sene 62.600 ile alan hacettepe kimya mühendisliğinin gelme şansı nedir sizce çok istiyorum bu bölümü ve okulu lütfen yardımcı olun
-
@Agor 2015 te 396 la kapatmıştı ama şu an puanım çok yakın ama sıralamam uzak oyanma olmaz mı geçen yıl puanlar yükselmişti sorular kolay olduğu için bu yıl öyle olmadığı konuşuluyor bilmemki
-
@berrin yok hocam o sıralama ile bence mümkün değil, kötü şeyler demeyi pek sevmiyorum ama 20 binin altına düşmez öğretmenlik
-
haklısınız benimde ümidim yok
-
Merhaba arkadaşlar bi yakınım mf3 te188 bin sıralamada ebelik istiyor ankara civarı şehirleri yazacak ama hep 10 bin 20 bin oynuyor sizce sıralama düşer mi ?
-
@istaistatistik hocam sorunuzu çok iyi anladığımı söylemem ancak arkadaşınız ebelik için sınırlarda bulunuyor. tüm tercihleri ebelik seçerseniz açıkta kalma ihtimali varken kontenjan artışlarının yansıma durumuna göre yerleşmesi de mümkün. en gerilerden başlayarak 10 tercih kadar ebelik seçebilirsiniz ve diğer tercihler için farklı bölümlere yönelmenizde fayda var.
-
@raskolnikov teşekkürler 160 binle alan biyere gitme ihtimali düşük mu kendi sıralaması 188 bin
-
@istaistatistik hocam ebelikte 120 kontenjan artışı var. daha yüksek bölümlerde kontenjan artışları da var. bu artışların sizi nasıl etkileyeceği diğer insanların tercihi belirleyecek. mesela hemşirelikte 880 kontenjan artışı var ve ebelik seçenlerin bir kısmı hemşireliğe öncelik verecektir. bu da sizin için bir avantaj oluşturur. 160 binle kapatan yer için şanstan fazlasına ihtiyacınız var. olmaz demiyorum ama biraz zor. 160 binlik yerleri yine tercih edin tabi ki ancak dediğim gibi mutlaka bir yere yerleşmek istiyorsa arkadaşınız nasıl 20-30 bin üstlerden yazıyorsa gerilerden de yazması lazım. ankara civarından size göre çok yüksek kapatan yerler ölü tercih olur. ankara istanbul izmir sizin için ölü tercih olur. ankara civarından sıralamanıza göre makul şehirleri ve mutlaka en geride kalan şehirleride tercih etmelisiniz. yeni açılan yerlerden kocaeliyi yazmamanızı tavsiye ederim,zira istanbuldan oraya yükleneceklerdir. yeni açılan yerlerden karabükü tercih edebilirsiniz. son olarak trabzon avrasya üniversitesi tam burslu ebelik geçen yıl 6 kontenjan için180 binle kapatmış. bu yıl ise tam burslu için 20 kontenjan açılmış, ben olsam bu seçeniği ebelikler arasında son tercihim de olsa değerlendirirdim. karar sizin tabi ki.
-
@raskolnikov Hocam merhabalar. Sözelciyim ve TS-2 sıralamam 70.000 (373 puan). İstediğim iki yerden ilki İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü geçen sene 44.000 küsür ile; diğeri İstanbul Üniversitesi Tarih (İ.Ö.) ise 52.000 ile kapatmış. Bu sene LYS daha zor olmasına rağmen sıralamalar çok kötü etkilendi. Puanların yükselmesini, TS-2 kontenjanlarının 51.000 olmasını ve aradaki eşit ağırlık ve sayısal öğrencilerini de dikkate alırsak üst sıralara yazmam durumunda kazanma ihtimalim nedir? Ayrıca belirtmek isterim ki birçok etken sebebiyle İstanbul'dan ayrılmam olanaksız gibi duruyor.
-
@Enver sözel puanlarda beklenilen düşüşün yaşanmamasının nedeni edebiyat sınavının çok kolay sorulardan oluşmasıydı. Öylesine sınava giren aday edebiyat coğrafya 50 net yaptı. Haliyle buda puanların yüksek kalmasına sebep oldu. 44 binlik bir bölümün 70 binde kalması pek olası görünmüyor. Tabi burada ts'ye yeni eklenen okul öncesi öğretmenlik ve sınıf öğretmenliği bölümlerinin siralamalarda doğrudan etkisi olacak ama rakam bu kadar büyük olmayabilir. Tarih için ise kesin konuşmak istemem ama gelme ihtimali zorda olsa var. Yukarıda belirttiğim bazı bölümlere kaymasindan ötürü. Yine de riske atmamak adına en azindan istanbula yakın illerden yazmak kaydıyla 90 binlere kadar tercih yapmanızı öneririm.