Ygs 5 sıralamaları nasıl olur? Ek puan nedir ne değildir?
-
Arkadaşlar muhasebe finansman çıkışlıyım 3 yıldır bu sınava giriyorum her yıl Ygs'nin her puan türünden barajı geçtim ama bana sadece Ygs 6'da ek puan geliyordu. Bu yıl Ygs 1,4,5,6 puan türlerinden ek puan geldi. Normalde dilden hazırlanıyordum ancak ek puanları görünce Ygs 5 üzerinden bir bölüme tercih yapmaya karar verdim. Şimdi benim ek puansız yerleştirmeli Ygs 5 sıralamam 786k. Ek puan olunca sıralama 71k oluyor. Şimdi bu kısmı anlamadım. Ek puanlı Ygs 5 puanım 275 civarında. İstediğim üniversite geçen yıl 638k ve 296 puan ile kapatmış. Bahsettiğim bölüm önlisans yani 2 yıllık bir bölüm. Sizce buranın gelme şansı var mıdır? Ygs 5 sıralamalarında oynama olur mu? Ayrıca, bu ek puan çok kafa karıştırıyor kimse mantıklı bir cevap veremiyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.
-
@jamesford38 hocam resmi olarak lys sonuc sayfasında sizin sıralamanız puan eklenerek ne görünüyorsa odur, evet bu ek puan olayı sürekli değişen sistem yüzünden belirsizlikler taşıyor ama resmi belgede ne yazıyorsa odur, bu yüzden istediğiniz yere girebilirsiniz, tabi bu durum size ek puan eklenmesine neden olan bölümle ilişkili olan bölümü tercih etmenize de bağlı olabilir.
-
Hocam bu ek puanlı sıralama ek puan alan öğrenciler arasındaki sıralamanız deniliyor ama. Gerçekten çok tereddütteyim benim sıralamam 71k o zaman ve istediğim bölümün en iyi üniversitesi 89k ile kapatmış. O zaman en iyi yere gidebilirim gibi ancak Ösym bu konuda bir şey yapmıştır gibime geliyor.
-
@jamesford38 işin doğrusu ÖSYM'den bilgi almak ama oradan bile net bilgi çıkmayabilir diye çekincelerim var hocam puan eklenmiş sıralamanız oysa doğrusu odur diye düşünüyorum, ek puan işinde de detaylı bir inceleme yapalım da sizin gibi arkadaşlara biraz daha yardımcı olmaya çalışalım ilk fırsatta.
-
@Agor Ek bilgi alırsanız çok memnun olurum. Araştırmadığım yer kalmadı. Somut bir bilgi elde edemedim. Ek puanım 275 sıralamam 71k çok saçma geliyor bana. Teşekkür ediyorum yardımınız için.
-
bende endüstri meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum ygs 5 üzerinden ek puan verilmiş ama elektrik ygs1 den alıyor sorduğum kişiler sadece elektrik tercih edebilirsin diğer bölümleri tercih edemezsin diyor ne yapacağımı şaşırdım
-
@ali18gfb önlisans mı istediginiz bölüm?
-
@jamesford38 evet
-
Bu linkte elektrik mühendislerinin seçebileceği bölümler mevcut. Yani Ygs 5 üzerinden de bölüm seçebilirsiniz.
www.krkariyerrehberlik .com/ygs_lys_rehberlik/mesleki-ve-teknik-ortaogretim-kurumu-mezunlarinin-ek-puanlari-ile-yerlesebilecekleri-on-lisans-programlari-tablo-3c.aspx
-
@jamesford38 teşekkürler,grafik tasarımı seçebiliyorum sadece diğerleri ygs-1-2 genelde
-
@ali18gfb bende metal bölümü mezunuyum bende de ygs 5 e ek puan eklenmiş bölümüm ygs 1 ile alıyor kafayı yiycem hocam sen bilgi aldın mı tercih yapılıyor mu bilen yazsın rica ediyorum
-
@rmzn2609 hocam diğer arkadaşa da söyledim. sadece barajı geçtiğiniz puan türlerine ek puan eklenir. sizinde ygs1 puanınız 150 nin altında olabilir mi?
-
Arkadaşlar bu ek puan hakkında ekstra bilgisi olan yok mu? Daha hala net bir şey bulamadım. Tercih günü yaklaşıyor hala araştırıyorum bir şey bulamıyorum.
-
@rmzn2609 bende ygs 1-2 puanları olmadığı için sadece grafik tasarımı tercih edebiliyorum
-
@jamesford38 hocam kılavuzdaki bilgilerden yola çıkmak lazım başka bir bilgiyi ÖSYM'den bile bileceklerini sanmıyorum ben.
-
@jamesford38 tam olarak ne gibi bilgilere ihtiyacınız var
-
@raskolnikov ilk postta belirttiğim gibi ben ek puanlı sıralama ile ne yapacağım? Şuan mobilim ilk postu okursanız.
-
@Agor hocam kılavuz linki atar mısınız? Ben kontenjanlardan başka kılavuz bulamadım.
-
@jamesford38
hocam ek puanlı yerleştirme sıralaması ilgili puan türünde ek puanı olan kişiler arasındaki sıralamanızdır. yani sizin için söylemek gerekirse yg5 puanına ek puan eklenen kişiler arasındaki sıralamanız 71 bin. buna şuradan da emin olabilirsiniz, eğer ek puanlı sıralamanız herkes içindeki sıralamanız olsaydı sizin ygs5 için 275 puanla 71 bin sıralamanız olması mümkün değil. aksi halde 71 bin sıralama yaklaşık 400 puan civarında.ancak burada kafanız karışmasın ek puan alan herkes içinde ki sıralamanız kendi bölümünüz içinde gibi yanlış anlaşılma olmasın. atıyorum sağlık meslek mezunu birisi de ygs5 ten ek puan aldı ve puanı sizden fazla diyelim, bu durumda o kişi de 71 binin içinde. sizin önünüzde ama ortak alanlar hariç herkes kendi branşına yerleştiği için sizin rakibiniz değil. ayrıca ek puan ile tercih edebileceğiniz bölümler bunlar
-
@jamesford38 http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/OSYS/KILAVUZ18042017.pdf
600'lü sayfalara bakın hocam biraz daha öncesinden başlıyor bilgiler falan.