Ygs 5 sıralamaları nasıl olur? Ek puan nedir ne değildir?
-
@raskolnikov Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkür ediyorum. Bu sıralamadan zaten Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünü düşünüyorum. En son 638.000 ile kapatmış. Tercih yapsam hangi sıralamalardan gelir bu bölüm sizce?
-
@Agor Hocam çok teşekkür ediyorum, hemen bakacağım.
-
@jamesford38 hocam bunun için sizin herkes içindeki sıralamanızı tahmin etmemiz lazım. 275 puanın yaklaşık kaç bine denk geldiğini tespit edebilirsek sağlıklı yorumlayabiliriz. puan hesaplama robotu üzerinden denediğimde sizin sıranız yaklaşık 490 bin çıkıyor. çok daha gerçekçi bir tahmin için ygs5 ten ek puan almamış ve yaklaşık 275 puanı olan birinin sırasını bilmek lazım. 2015 yılında uşak kabin hizmetleri 274 puan ve 537 bin sıralama ile kapatmış. bu demek kş 2015 yılında 274 puan 537 bine denk gelmiş. acaba bu yıl kaça denk geliyor. burada ösym nin garip uygulamaları karşımıza çıkıyor. neden eksiz puanın türkiye geneli sıralamasını verirlerde ekli puanın türkiye geneli sıralamasını vermezler anlamış değilim. eğer siz genel sıralamanızı çevrenizden tespit edebilirseniz size daha faydalı yorumda bulunabilirim. bunun için ygs5 puanı 272-278 arasında birini bulup sıralamasını öğrenmeniz lazım. gerekirse dershanelere falan gidin sorun, bir ihtimalle bu aralıkta puan alan bir mezunları olabilir.
-
@raskolnikov Teşekkür ediyorum o puan aralığında birilerini bulacağım. Ama ümitlendim bu bölümün gelebilme ihtimali var gibi.
-
@jamesford38 slm bende 2015 çıkışlı muhasebe ve finansman mezunuyum.fakat benimde bu konuda pek bir bilgim yok
-
@aslii birbirimize yardımcı olalım. Benim ygs 4 5 ten hesaplanmış ek puanlarım. ve ek puanlarımla seçebileceğim ygs 4 ve 5 te muhasebenin alanına giren 8 tane bölüm var. Ek puanıma göremi seçicem bu bölümleri yoksa yerleştirme puanıma göremi bilmiyorum
-
@aslii hocam ek puanınıza göre değil. ek puanlı sıralamanız ek puanlı kişiler arasındaki sıralamanızdır, genel sıralamanız değildir. sonuç olarak sizin ekli puanınız ne ise o puanın genel sıralamadaki yerini tespit etmeniz lazım. örneğin sizin ekli puanınız 350 olsun. ek puan almayan ve puanı 350 olan birinin sıralaması ile sizinki benzerdir. ona göre tercih yapmanız lazım.