Ankara Dershane Önerileri
-
Arkadaşlar merhaba, sayısalcı kardeşim için Ankara'da dershane/etüt arıyorum, her türlü önerileriniz ve tavsiyelerinize açığım zira hiç bilmiyorum burada ki dershane/etüt ortamlarını, hocalarını vs.
-
@sofokles Merhaba, üniversiteye Ankara'da hazırlanmış biri olarak öncelikle şunları sormak isterim.
Ankara'da sizinle aynı yaşta olan ve dershaneye gidecek tanıdığınız var mı?
Oturduğunuz yere yakın dershaneler var mı?
İlk kez mi hazırlanıyorsunuz sınava?
İstediğiniz bölüm şehir neresidir?
-
@sofokles hocam bu konuda öneriler vermek istiyorum fakat bu dershaneler temel liseye döndükten sonra o kadar değişik bir hal aldı ki onun için klişe bir iki öneri yapmaktan öteye gidemem şu an, Nesibe Aydın şu an Ankara'da benim gözümdeki en iyi temel lise/dersanelerden biri ama neye göre öğrenci alıyorlar net fikrim yok, onun dışında üçler bir ara iyiydi fakat şu an kadrosuna bakmak lazım, bir de giden bir çok öğrencinin memnun kaldığı odtülüler var. Bu üçü benim bildiğim iyiler, bunlar dışında bir piyasaya bakayım tekrar, çok çarpıcı bir şey bulursam yazarım.
-
@Phoenix Hocam ben değil kardeşim için soruyorum, Demetevler'de oturuyorum o da yanıma gelecek Kızılay metro ile yakın burdan bildiğin üzere. 2.kez hazırlanacak bu sene fen lisesinden mezun oldu, istediği İstanbul ya da Ankara'da İngilizce Endüstri Mühendisliği.
@Agor Üçler ve Odtülüler'i duydum haftasonu ilk onlarla görüşeceğim hocam, başka öneriniz olursa çok memnun olurum.
-
@sofokles hocam bugün şehirde gezinirken biraz baktım da genel olarak dersanelerin eski tadı yok temel liselerden dolayı, bir de en büyük isim yapmış dershaneler sadece şişirme iş yapıyorlar, zaten iyi öğrenciyi alıp sonra derece çıkardık reklamları kandırıcı oluyor, bu söylediğim dershanelere ek olarak isim bulmak için bakınmaya devam edeceğim, yine de bu üçlünün en iyilerde başı çektiklerini biliyorum.
-
@sofokles hocam bu işi hakkıyla yapan eskiden beri bilinen bir kaç dershane var Ankara'da: Nesibe Aydın (Eskiden bir deneme sınavı yaparak ona göre öğrenci alıyordu). İkincisi Zafer (Siyasal anlamda tek bir düşünce hakim, hocalar-öğrenciler vs bunu belirteyim.) Üçüncüsü de bir kaç özel dershane, sınıfları 10 kişiden fazla olmayan.)
Benim fikrimi soracak olursanız, Ankara'da dershanelerde de çalışan birisi olarak, fen lisesi mezunu birine özel okul kalitesinden ziyade, birebir dersler nasıl veriliyor buna odaklanin. Sizin kardeşinize konuların nasıl öğretildiğinden daha çok, yapamadığı soruları nasıl öğrenebilirim sorusuna ihtiyacı var? Ve yaptığım soruları daha hızlı nasıl yaparım? Kardeşiniz haftada en az bir kez fen bilimleri ve matematik dersinden en az 2'şer saat etüd alması gerekiyor. İki saatlik bir etüdün, saatlerce aynı soru tiplerinin çözüldüğü ders anlatımlarından çok daha fazla faydası var. Bunu değerlendirerek özel okullara bakın, kardeşiniz her hafta etüd dersi alabilecek mi?
-
Sadece matematik dersanesi varmi bildiginiz, onerebileceginiz. Yillar sonra sinava girecek birisi icin ozel ders mi dersane mi faydali olur bilmiyorum Tabiki maddi acidan da yük olmak istememek var aileme. Tavsiyeleriniz varsa alirim:(
-
ARKADAŞLAR
Ankara'da KPSS A dershane önerileri konusunda yardıma ihtiyacım var.
İktisat Kamu Maliyesi ve Muhasebe alanında dershane arıyorum.
Yükseliş dershanesinde İKTİSAT İSMAİL ŞİMŞEK, MUHASBE KÖKSAL HOCA, MALİYE ŞÜKRÜ BURAK HOCA ders veriyormuş.
Başkent Kariyer de hocaları bilmiyorum ama bir de burayı önerdiler.
Başka önerileriniz var mı? Ne diyorsunuz?
-
@phoenix Ankara'da kpss dershanesi çok en bilindikleri themis, başkent kariyer, monopol, data akademi olarak gider. Benim tavsiyem ilk ikisinden şaşmayın.
-
@kml THEMİS ders başına 1000 TL gibi komik bir rakam çekiyor. Kamu alımlarında referans hizmeti de fiyata dahil heralde
-
@phoenix öncelikle gazeteciler gününüz kutlu olsun Köksal ve şükrü hoca şehir dışına da gidiyorlar dersler için, bizim kursa da gelmişlerdi. Şükrü hoca çok iyi bir maliyeci, şu meşhur pareto- maliyenin de yazarlarından biri. Ama Köksal hoca için aynı şeyi diyemicem. Yani muhasebe açısından tavsiye etmem. Ama başkente gidenler memnundular. Bir de makro akademi ve pegem'e giden arkadaşlarım memnun kaldılar. Ama aynı kadro mu vardır bilemiyorum.
-
@möözun Çok teşekkür ederim çok incesiniz. Biraz kafamız karıştı. Kimseden net bilgi alamıyoruz. Farklı dersler için de farklı dershaneye gitmek mantıklı görünmüyor pek fiyat açısından. Yine de teşekkürler ilginiz için.
-
@phoenix o halde şeyi söyleyeyim, isem ve benim hocamda da muhasebeden videolar var, örgün eğitim şeklinde olsun illa demezseniz iyi hocalar vardı burada. Bi de A kadro online ders kurdu sanırım, tek ders şeklinde alma durumu var mıdır bilmiyorum ama onun da muhasebe hocası çok iyi.
Rica ederim, başarılar -
@möözun, içinde söyledi: Ankara Dershane Önerileri
@phoenix Ama başkente gidenler memnundular. Bir de makro akademi ve pegem'e giden arkadaşlarım memnun kaldılar. Ama aynı kadro mu vardır bilemiyorum.
@Phoenix
Bu arada burada bahsettiğim muhasebe açısından değil sadece, genel anlamda bu kurslara gidenler mutlu ayrıldılar
Kolaylıklar hocam. -
Makro akademiyi tavsiye ederim...
-
@phoenix hocam öncelikle işiniz zor kolay gelsin. ankarada seçenek çok olduğu için insan seçmekte, iyisini bulmakta zorlanıyor ki hiçbiri %100 iyi diyemem.
ben başkent kariyeri bildiğim için önerebilirim. maliyede asla sıkıntı yaşamazsınız. mehmet zakir erin geliyor derslere. kendi kitaplarından çalışıyorsunuz ve dış kaynak hiç önermiyorlar maliyede. ben zakir hocanın notlarıyla çalışarak gözle görülür bir maliye neti çıkarttım. onun haricinde muhasebede ferhat yıldız derslere geliyor. finansal tablo analizini ferhat hocanın dışında kimseden anlamamıştım ben mesela. genel muhasebeyi nasıl anlattığı konusunda fikrim yok ama eminim ki onu da güzel anlatıyordur.
hukuk zümre başkanları kerem tekeş. kerem hocayı tanısanız zaten dershaneye anında kayıt olursunuz. onun dışında bilal canatan var ama bilal canatan sadece çok iyi ders anlatıyor. ders dışında iletişim asla kurmuyor. öğrenci yanlısı değil diyebilirim. ama bu yıl galiba idare ve anayasa derslerini kerem hoca veriyor. o da dershane açısından düzeltilen bir yön olmuş.
iktisat için benim temelim olduğundan çok büyük sıkıntı yaşamadım. ama para banka uluslar gibi son konularda sorun yaşayanlar oldu. mikro ve makroda genel anlamıyla memnuniyet vardı. akıllı defter dağıtıyorlar ve hazır grafikleri siz dolduruyorsunuz. zamanın verimli geçmesi açısından oldukça güzel. hilmi hoca geliyor makro mikroya. ders saati dışında ne sorarsanız ister konu ister soru sizi yanına alıp konuyu büyük bir sabırla anlatıyor. en önemlisi de güler yüzlü.
dershane içerisi için söyleyebileceğim, kantinde günlük ev yemeği çıkıyor.
ben artılarıyla eksileriyle bildirmek istedim. gidip görüşür kararınızı verirsiniz hocam -
@mbguy Çok teşekkür ederim hocam. Çok haklısınız çok fazla seçenek olduğu için karar vermesi güç. Ama yazdıklarınızla hepiniz çok yardımcı oldunuz. İlginiz nezaketiniz için çok teşekkür ederim :))
-
Fiyat konusunda da bilgilendirme yapabilir misiniz
-
Eğer yenimahalle ye yakın oturuyorsanız. Yenimahalle metroya 1 dakka yürüme mesafesinde bir dershane var Ankarada ki hocaları en iyi dershane desek yeridir. Stajyer hoca kesinlikle çalıştırmıyorlar. hocaları minimum 10 yıllık hocalar ve baya iyiler. Konuları çok iyi anlatıyorlar. ben 1 milyonuncu olmuşken 1 senede 90 bininci oldum. Bu sene tekrar gitmeyi düşünüyorum. Ücretsiz Yaz Kursuda 8 Temmuzda başlıyor. Bence gel bi gör. Beğenmezsen zaten ücretsiz kurs almış olursun, kayıt olmazsın ama bence gayet iyi. Bir kere çay falan ücretsiz ve ikramları oluyor. ayrıca sınıflar 6 kişilik falan olduğu için hocalara soru sormada beklemiyorsun. Ha birde eksik olduğun konularda bire bir etüt alabiliyorsun buda çok güzel
-
@esinseda merhaba ben de yenimahalle de oturuyorum da acaba hangi kurumdan bahsediyorsunuz yardımcı olursanız çok sevinirim