RTÜK 60 uzman yardımcısı alıyor
-
@can06_ rekabet personel alım sürecini geç başlatmasına rağmen RTÜK'ten erken bitirdi, çok ağırdan aldılar sanırım süreci.
-
@burcuburcu kesinlikle. 7 Aralık’ta soruşturma belgelerinin Kurum’a geri döndüğünü öğrenmiştik. Aradan bir ay geçti ama hala arayınca “belge bekliyoruz” diye cevap alıyoruz. RTÜK’ü hızlı belledik, yavaş çıktı
-
‘Başbakanlık soruşturması’ diğer kurumlarda da oluyor mu yoksa üst kurul olduğu için mi böyle arkadaşlar? Sgk maliye gibi kurumlarda duymamıştım hiç
-
benim duyduğum listeler başbakanlık(mitte) oradan rtüke toplu halde gelecekmiş.
-
https://www.tercihiniyap.net/haber/kurum-sinavlari-mulakat-sonuclari-aylardir-aciklanmiyor
Yazıda sizlerin durumunu da habere taşıdık dostlar
-
İçerik şikayet nedeniyle kaldırılmıştır.
rtük kurumuna asaleten yerleşip başka kurumların da mülakat listelerinde görüyorum sürekli.
ayıptır yazıktır günahtır -
@galatasaray içerik şikayet nedeniyle kaldırılmıştır.
-
@valentinus hak yemenin, kadro yakmanın vebali büyük. işsizliğin hat safhada olduğu, kurum kontenjanlarının iyice azaldığı bu dönemde duyarlı olunmalı.
-
Kusura bakmayin da niye hak yemek vebale girmek oluyor bu? Insanları baskı altına mi alacaksınız aklınız sıra!
-
@ersagun Niye kardeş bu insan mitoz bölünüp iki işte birden mi çalışacak, ha daha iyi bir kurum olur merkez bankası gibi anlarım ama zaten güzel bir üst kurula yerleşip üstüne bir de 5-10 kişilik ilanları dolduruyorsa bencilce, bunun adı hak yemektir
-
Bir kurumun sınavını asil olarak kazanırsanız;
A) o kuruma atanmaya esas teşkil edecek evraklarınızı vermez ve gerekli işlemleri yapmazsanız sizin yerinize yedeklere sıra geçer ve o yedek kişi evraklarını verir ve artık atanmak için beklemeye başlar. Yani yedek mutlu olur.
B) siz hem kuruma evraklarınızı verir ve "Ben atanmaya hazırım." derseniz icrai hareketinizle; ama atanmayı beklerken de başka kurumların sözlü/yazılı sınavlarına girerseniz:
a)aslında bir kuruma yerleşmiş olduğunuz halde (her ne kadar güv. soruşturması vs. tamamlanmamış ve henüz atanamamış olsanız da süreç tamamlanınca atanmanız olağan olandır.) başka kurumda sınava girerseniz, o sınava girebilecek kişi sayısında "yer işgal ederek" azalmaya sebep olursunuz, siz girmeseydiniz bir kişi daha hayallerine (memur olmak) yaklaşabilecekken siz sınava girdiniz diye o "bir kişi" giremedi. Zira (inşallah) işiniz hazır olduğu halde, siz "iş arayanlar grubu"nun umut alanını daraltmış oldunuz.b)Hem de diyelim ki girdiğiniz bu 'fazladan' kurum sınavında başarılı olup tüm yaşamınızı bu kuruma göre değiştirdiniz. Ne olacak? O halde bu ikinci kurumla ilgili rekabete girdiğiniz "iş arayanlar grubu" na haksızlık etmiş olmayacaksınız. Zira istediğiniz iş için yarıştınız ve kazandınız. Tebrikler. Ama peki ya birinci kurum için rekabet ettikleriniz ne olacak? Siz asil olunca biri yedeğe düştü. Hani şu, siz asil olmasaydınız yedek olmayıp asil olacak olan ilk kişi. O kişilerin hakkı ne olacak? Belki siz kuruma geri dönüş yapıp atanma talebini vs geri çekerseniz o yedeğe de kurum dönüş yapar mııı..? Neden olmasın, yapar herhalde. Peki o yedeğin, kendini yedek sanarak, "ben yedeğim, bu kurumda çalışmam zor bir ihtimal, en iyisi başka kurumlara başvurayım." Başka kurumların sınavlarına çalış, mevzuatlarına çalış, kitap al, deneme çöz, otobüs bileti al hoppa kuruma git. Sınava gir. Uğraş babam uğraş, çalış babam çalış.
Yani insan karar verirken sadece kendi hayatına bir yön verdiğini düşünür ya, aslında her şey zincirleme bir reaksiyon. Sen, kendine birden fazla olanak oluşturayım derken başka birilerinin bir olanağa bile sahip olamamasına sebebiyet verebilirsin. Zira memur olmak için talep fazla, arz düşük. Rekabetimiz çok yoğun. Kendimiz için attığımız o fazladan fazladan adımlar; üç gün sonra fazladan fazladan vicdan azabı olarak dönebilir.
Kendimize karşı dürüst olalım. Hak yemek de var, kul hakkı da var, vicdan azabı da var bu işte. İşiniz hazırsa, başka kadroları bırakın da henüz iş bulamamış kardeşlerimiz alsın. Sonuçta sadece bir işte çalışıyor insan. Ve de üç günlük dünya. Allah herkese bir rızık kapısı açar inşallah. Helalinden açsın, kul hakkı üzerimize borç yazılmadan açsın inşallah.
Dikkat etmek lazım.
Asilken de yedek gibi düşünebilmeli insan. -
Kurum’u “asil” olarak kazanmalarına rağmen farklı ilanlara da başvurarak, insanların önüne geçenler, diğerlerinin hakkına girmeyi göze alıyorlar mı acaba?
şahsen, geçen sene girmeyi çok istediğim (ki bölümden beri hedeflerimin arasında olan) fakat çok ufak puan farklarıyla kaçırdığım Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı bu sene de alım yaptı. İlanlar yayınlandığında Kurum’u kazandığım hali hazırda açıklanmıştı. Yakın çevremin, arkadaşlarımın “en azından sınavına gir, gör” demesine rağmen “insanların hakkını” gasp etmemek adına iki ilana da başvurmadım.
Yukarıda Allah var.
-
İnsanların hayatlarına dair hiçbir şey bilmeden buradan ifşa edip kul hakkı yiyorlar diye tatava yapan arkadaşlara benim lafım. İsmini ifşa ettiğiniz arkadaşı listeden buldum, mühendislik mezunu bir arkadaş. Belki feragat etti, belki alanı ile alakalı bir şey yapmak istiyor. Burada insanları ifşa edip “x kul hakkı yiyor” diyen kişi en çok kul hakkı yiyordur.
Kimse merak etmesin, arkasında kimse olmayıp sınavda başarmış olanlar kimsenin hakkını yemez. Yönetmeliklere aykırı sınava çıkan kurumların niye öyle çıktığını bir sorgulayın önce, taşeron yasasından önce kadro verileceğini bilenlerin ev hanımlarını dahi taşeron işçi statüsünde işe başlatıp kadroya girişlerine itiraz edin. Eğer birilerine peskes çekilmeye hazır ve nazır bir kadro olduğunu sezersem, sırf peskes çekileceklerden birisi listeye giremesin diye koşa koşa başvururum. Kimse de baskı altına almaya çalışmasın kimseyi!
En büyük kul hakkı insanlara iftira atmaktır. İfşa edilen kardeşim kim ise, hakkını ilk sizin gibi “kul hakkı” adıyla başkalarının hakkını yiyenden öbür tarafta soracaktır.
Gerisi laf-ı güzaf...
-
Bir kaç sorum da bu “kul hakkı” diyerek ortalığa attığınız hususa ilişkin:
-
2 tane lisans diplomam var, bu sene hukuk fakültesini kazandım. Kul hakkı yedim ve yiyor muyum? Nihayetinde hukuk okumak isteyen birisinin yerine yerleşmiş oldum.
-
Yüksek lisans yapıyorum. Askerliğim tecil edildi. Bu dönem derslerimi verdim, tez konumu bile belirledim. Ancak kayıtlı bir sürü adam var programda ve sırf askerlik tecili için gelmişler. Bunlar kul hakkı yemedi mi? Kul hakkı diyen sizler askerlik tecili icin yüksek lisansa başvurursanız “kul hakkı” meselesini bir düşünün. Kul hakkı yok derseniz de işinize nasıl geliyorsa öyle yorumluyorsunuz demektir.
-
-
Şöyle bir durum olabiliyor: Kısa aralıklarla gelen ilanlara başvuruyorsun. Mülakat tarihleri de birbirine yakın oluyor. Hiçbir şey kesinleşmediği için mülakatına girmeye hak kazandıklarının mülakatlarına giriyorsun ve bekliyorsun. Örneğin Rtük önce sonuç açıklıyor sonra soruşturma yapıyor. İsmin orada oluyor. Daha sonra diğer kurumlarda da ismin olabiliyor. Bu durumda yapacak bir şey yok maalesef. Fakat asil olarak kazandığını öğrendikten sonra da açılan her ilana ego tatmini için başvuru yapmayı ben de doğru bulmuyorum.
-
@ysfsr ego tatmini için yapan kişileri Allah’a havale ettik zaten Hocam. Ben bir isim vererek ifşa edilip “kul hakkı” denilmesine karşıyım. Kimin ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Asıl kul hakkı yiyen adamlar zaten birilerini bağlamış, yerleşmiştir. Birkaç yere başvuran adamlar -en azından- arkası olmayan adamlardır. Bariz bir şekilde kul hakkı yiyenler var iken insanlari zan altında bırakıp ifşa etmek ayıptır.
-
@ysfsr rtük 02 Ekim 2017 tarihinde açıklandı hocam. ulaştırma bk. yeni ilan açtı örneğin. ersagun 1. yedeksin anladık
-
Seviyeniz bu işte. 1. Yedekmişiz anlamış. Hep bana hep bana sorarlarsa kul hakkı. Kardeşim ben iibf’den girdim, asilim. Merak etme. Tutarlı ol ki ciddiye alınasın.
-
Valla bizi şu duruma düşürenler utansın ne diyeyim
-
@valentinus hiç tanımadığınız bir insanı birisi başka listelerde de olduğu gerekçesiyle kul hakkı yiyen birisi ilan ediyor. Siz de ben buna itiraz ettiğim için bana cevap veriyorsunuz. Ve bu tutumun sorumluluğunu başkalarına atıyorsunuz. Pes.