15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
Sürekli olarak ingilizcesi olmayan başvurmasın diyen arkadaşlar için şunu söylemek istiyorum, benim ingilizcem sıfır değil fakat iyi hiç değil ama ingilizce sınavını geçemeyecek olsam bile zorluk derecesini görmek adına sınava başvuru yapacağım. Şimdi beni topa tutacak arkadaşlar olacaktır ama canları sağolsun. Sonuçta bende bu puanı sınavlara girmek adına aldım kendime tecrübe kazandırmak adına aldım. Başkasının hakkına girdiğimi düşünmüyorum çünkü ben zaten sınava girme hakkımı kullanıyorum.
-
İngilizce sınavı testti, açıkça bana YDS'den de zor gelmişti, 80 almıştım, İngilizcesine güvenmeyen ama yüksek KPSS puanı olduğu için sınava girme hakkı olduğunu düşünenler için, tabiki girmeye hakkınız var ama kabul olmayacak duaya amin demek gibi bir durum. O yüzden iyi düşünün derim. Herşey puan demek değildir, üst kurul sınavına girip İngilizce oturumuna girmeyen kişiler vardı. Bu ne kadar mantıklı hala anlamıyorum. Sınavın tarzını çıkmış sorulardan anlayabilirsiniz.
-
İngilizcem olmadığından p15 94.55 le başvurmuyorum. Hayırlı olsun
-
arkadaşlar belirli bir hedefe kilitlenip kalan yerleri önemsememe gibi kötü bir huyum var. acaba rekabet nasıl bir kurum ? kariyer olarak,olanaklar olarak( yurt dışı master,maaş vb.) doyurucu bir kurum mudur ? internetten birkaç şey okudum tabi ki ama tatmin edici olmadı.
ayrıca sınav nasıl olur ? normalde çoğu kurum alan bazlı alım yapıyor fakat burada hukuk işletme vsvs. demiş. ben bugünlerde iktisatın yanına ekonometriyi bile zor koyarım diye düşünüyorken tekrar hukuk çalışmak biraz gözümde büyüdü açıkçası. bir de ingilizce var tabii ki. yds puanım var ama ingilizce çalışmayalı 1 sene oldu paslanmış olabilirim biraz,çeviri yaptırırlar mı ? yoksa saçma bir sınav yapıp i.... going diye verip ortaya ne gelir mi derler ? : )
ya da en iyisi her şeyi boşverip hayallerimi süsleyen ekonomi bakanlığı ya da hazine sınav açacak diye beklemeye devam mı etmeliyim ? : )
-
@ceks74 https://www.tercihiniyap.net/haber/rekabet-uzmanligi-nedir böyle bir tanıtım yazısı yazılmış zamanında.
-
Şahsi fikrim İngilizce sınavı yds den biraz kolay..geçen sene bir arkadaş yds puanızın üstüne 10-15 puan ekleyin o puanlarda yapabilirsinz demişti dedği giibde olmuştu benm hiç çalışmadan girmiştim..Ancak çok kolay bir sınav değil dediğim gibi yds den bir tık kolay sadece öğleden sonraki oturumda yapmışlardı..test oluyor formatı yds deki gibi önce kelime soruları vs 50 soru vardı süreyi hatrlamıyorm ama hayli hayli yetiyor..başarılar herkese..
-
İlanda
"Sınavda başarılı sayılabilmek için alan bilgisi konularının her
birinden en az 65 puan almak kaydıyla ortalama en az 70 puan almak gerekir." bu ibare geçiyor ve sınav konularına baktığımızda "Sınav Konuları: Alan bilgisi ve yabancı dil bilgisi sorularından oluşur ve aşağıdaki konuları kapsar" diyor .
Yani yabancı dil baraja tabi değil mi arkadaşlar ? Yoksa ben mi yanlış anladım ? -
@cemcantal yönetmeliğe göre İngilizcede alan sınavını oluşturuyor. Yani ondanda en az 65 alınması gerekiyor.
-
Sanayi iktisadi, ekonometri, istatistik falan var korkuc degil mi ya:( nasil ve nerden calismayi dusunuyosunuz bu derslere arkadaslar? Daha once sinava giren var mi?
-
@burcuburcu teşekkür ederim tatmin edici oldu. : )
-
Cikmis sorular sayfanin en altinda arkadaslar
http://www.rekabet.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Sinav-Duyurulari -
Geçilmeyecek bir sınav değil arkadaşlar sorular çok zor olmuyor. Rekabet Kurumu olduğu için piyasalar ilgili soru gelir. Bir tek işletme alanı sıkıntı olabilir onada biraz bakılırsa geçilir.
-
Arkadaşlar bu konulardan elinde not, pdf olan var mı?
İŞLETME: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Üretim ve Pazarlama.
-
@Keymarsh +Sanayi iktisadı?
-
@Keymarsh Murat dershanesinin el kitapçığı var orada işletme iyi anlatılıyor. Muhasebe ve Finans zaten muhasebe. Konulara internetten bakılabilir genel bir bilgi edinebilir çok ayrıntı gelebileceğini zannetmiyorum .
-
@armindo aynen hocam o da var
-
@arya el kitapçığını nerden edinebiliriz hocam? dershaneye gidip istemek mi gerekiyor
-
@arya eyw hocam.. ona bakalım o zaman.. teşekkür ettim
-
@armindo Ben iki sene önce dershanede kayıt olurken almıştım. Şimdi satıyorlar mı bilmiyorum. İşletmeye oradan çalışıyorum sınavlarda. Ama varsa verirler sonuçta parası ile:)
-
@Keymarsh rica ederim