üst kurullardaki ekonometri istatıstık ısrarı
-
lısans donemın de ıstatıstık veya ekonometrım hıc ıyı degıldı ben bu derslerı nasıl halledecegım bır fıkrı tavsıyesı olan varmı daha bu sene mezun oldum taze mezunum
-
@abd94 ekonometri çözmeden girilebiliyor hocam sıkmayın canınızı.
-
@aliveli abi nasıl gırılebılıyorkı rekabette ıstıyor takas bankta ıstıyor ekonomı hazınede ıstıyor yds gıbı bısey oldu benım bılmedıgım bı noktamı var acaba
-
Arkadaşlar oraya gelene kadar kpss var. kpss aşamasını geçtiğiniz zaman zaten bunlara çalışmak için yeterli zamanınız olur. takmayın bunları kafaya. kpss'yi geçtiyseniz size fırsat işte, daha sınavlar açılmadı. başlayın çalışmaya
-
@armindo üst kurullardaki ekonometri istatıstık ısrarı içinde söyledi:
Arkadaşlar oraya gelene kadar kpss var. kpss aşamasını geçtiğiniz zaman zaten bunlara çalışmak için yeterli zamanınız olur. takmayın bunları kafaya. kpss'yi geçtiyseniz size fırsat işte, daha sınavlar açılmadı. başlayın çalışmaya
abi ekonometrı dıger dersler gıbı degılkı hele bende hıc degıl hadı alan derslerını bırınden dınleyerek yaptık ekonometrıyı kımden dınleyeyım
-
@abd94 abi yukarıda bahsettiğimiz yerleri hedefliyorsanız ingilizcenizin olduğunu varsayıyorum. internette zibilyon tane video bulursunuz. onları da türkçe kitap ile desteklediniz mi olur bence yav zaten bi tcmb çook über ekonometri soruyor bildiğim kadarıyla. rekabet, hazine falan basic soruyodur. ekonomi bakanlığı sormuyor zaten.
-
@armindo her sey sırayla kardesm alandan sonra dıl hazırlanacagım ama ekonometrı benım canımı sıkıyor
-
@abd94 heh işte yav onu diyoruz. first things first alanı hallettikten sonra zorladın ekonometriyi baktın olmuyor; ya ekonometri dışındakileri fullemeye çalışıp girersin ya da üst kurul sevdasından vazgeçersin hocam. gıcık bir ders ama çalışınca yapılmayacak bir ders değildir muhtemelen.
Şimdi aklıma şöyle bir şey geldi. Belki şehrinde bir üniversitede bir şekilde ekonometri derslerine gidip girebilirsin her hafta. Bu da bi fikir. -
@armindo üst kurullardaki ekonometri istatıstık ısrarı içinde söyledi:
@abd94 heh işte yav onu diyoruz. first things first alanı hallettikten sonra zorladın ekonometriyi baktın olmuyor; ya ekonometri dışındakileri fullemeye çalışıp girersin ya da üst kurul sevdasından vazgeçersin hocam. gıcık bir ders ama çalışınca yapılmayacak bir ders değildir muhtemelen.
Şimdi aklıma şöyle bir şey geldi. Belki şehrinde bir üniversitede bir şekilde ekonometri derslerine gidip girebilirsin her hafta. Bu da bi fikir.verdıgın moral ıcın tenks unılere gıremem herhalde
-
@abd94 genellikle ya çok az soruluyor ya da seçmeli olarak sorulup alternatif sunuluyor.
-
@aliveli şeytan dıyo ekonometrıden yuksek lısans yap abı
-
@abd94 ekonometri ilerde değerlenir Türkiye trendi ne zaman yakalar Allah bilir tabi ki ama Avrupa, Amerika ve Hindistan için durum böyle.
-
Ekonometri bilmemek bana Merkez bankasına mal olacak iki gün sonra : ) yüksek kurum istiyorsanız kpss den sonra diliniz de varsa bakın arkadaşlar ben bakmadım boş kagit vericem.
-
@ceks74 üst kurullardaki ekonometri istatıstık ısrarı içinde söyledi:
Ekonometri bilmemek bana Merkez bankasına mal olacak iki gün sonra : ) yüksek kurum istiyorsanız kpss den sonra diliniz de varsa bakın arkadaşlar ben bakmadım boş kagit vericem.
ben iddia edıyorum kı ekonometrı muhasebeden ve ıktısattan daha zor o yuzden sadece kıtap okuyarak anlayabılır mıyım bılmıyorum
-
Sadece ekonometri ve istatistik problemi var olanlar, merkez bankası veya diğer kurumları düşünüyorsalar neden başından beri özel çalışma yapmıyorlar? Adli ve idari hakimlikteki hukuklara özel çalisma yapanlar gibi, kaymakamlikta kamu yönetimi derslerine özel çalışma yapanlar gibi.
-
@Antimülakat hocam baştan hiç kimsenin özel çalışma yapabileceğini zannetmiyorum ben sadece merkez bankası için yds yaptım ilk ama sonra baktım mb nin ne zaman ilan acacagi veya p1 yapsam mb dışında nereye başvurcam garantisi yok diyerek üst kurullara yöneldim ama onların da bir iki tanesi dışında ilan tarihleri rutin değil ve hepsinde ekonometri istatistik yok bu belirsizliktede o kadar dersin arasında ekonometri istatistik özel çalışma kimsenin yapacağını zannetmiyorum...ancak şöyle olur dediginiz derecen vardır kpss de artı dilin istediğin tek kurum vardır o da Ekon istatistik ister önceden çalışırsın ama bu da bu sistemde cok ütopik geliyor bana veya yapan varsa ben duymadim
-
@Nameless yani şimdi merkezde uzman veya teftişte olanlar var. Merkez Bankasına odaklananlar vs. özellikle eğitim dili yabancı dil olanların hep aklindadir. Öyle olunca özel çalışma yapan olur diye düşünmüştüm.
-
@Antimülakat hocam bunun için fazlaca idealist olmak lazım. minimum 1-2 seneyi gözden çıkarıp sadece ona yoğunlaşmak lazım. ama benim üstdüzey okullardan mezun olan arkadaşlarım bile okurken tcmb falan isterken mezun olunca bi işe gireyim artık diyerek pwc gibi şirketlere giriyorlar. türkiye'de idealist olamıyoruz maalesef çevre baskısı gibi sebepler yüzünden.
-
yani dostlar bu ekonometri istatistiği halledecek bir çözüm yok sanırım gujatarimi neydi demi o
-
@Antimülakat hocam üst kurullar için dört ders disinda özel çalışılan bir ders var evet ama bu ekonometri istatistik değil işletmedir..zaten ekonometri ist bunlar sınavlarda ya seçmeli soru oluyor ya çan yaparlar ya da puanlarken diğer derslerden o derse tamamlama yapıldığını düşünüyorum en basit mb sınavı 1.gruba soralım bu sinavi bekleyip ekonometri çalışıp giren bence 2-3 adam bile cikmaz