Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@oruçreis Bilmukabele. Bu zorlu süreçte hepimiz çok yıprandık fakat güzel insanlarla da tanışma imkanı bulduk. Gönül isterdi ki herkesin adı o listede olsun. Ne kadar istesek de olmuyor maalesef. Bu sürece yaklaşık dört yılını vermiş bir insan olarak sabrın çok büyük bir nimet olduğunu bir kez daha görmüş oldum. Kitaba, deftere akıttığım gözyaşını bir Allah bilir, bir ben bilirim. Rabb'im bundan sonrası için hepimizin hakkında en hayırlısını nasip etsin.
-
Siyasi referans bulmadan kazanan varsa sadece onları tebrik ediyorum. Diğerleri ile ahirette görüşürüz, her gün itinayla da beddua edeceğim. Diğer yandan sgk müfettişlikteki aynı isimleri vdk'da görmek ilginç. Bu ülkede tek zeki (!)bunlar mı arkadaş, her mülakatta adları var. Neyse.
Ben sadece vicdanım rahat etsin diye itiraz dilekçesi yazmak istiyorum. Beklentim yok.
Fakslamam yeterli mi? Elden mi teslim etmeliyim? Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. -
@alanyetersiz2 haklisin en az 10 kisi saydim gelir uzmani olan tamam vmy daha iyi bir kadro maasi daha yüksek ama guy mulakatini gecememus burayi bekleyen tek caresi bura olan adami nasil almassin
-
Arkadaşlar ben size daha iyisini söylemek isterim guy mülakatından da elendim ve guydaki komisyon biz sana neden bunu kazandıralım ki ne de olsa vmyye gideceksin demişti tam olarak eğer beni guydam elemelerinin sebebi buysa bunun yükünü hayatları boyunca taşıyacaklar kazanan arkadaşlara hayatlarında başarılar dilerim
-
@adayadayadayı istanbul guyu kazanipda vmy yide kazanan toplam 20 kisi var hocam bu 20 kisi ayni zmnda sgk teftis vb kurumlarida kazandi.. siz vmy yi kazanack bilgi birikimine zaten sahipsniz duam en kisa surede daba iyisini elde etmeniz
-
Liste sayısı belli olsa da bu zorlu süreç sonunda herkes alınmalıydı çünküherkes gerçekten çok başarılıydı.. benim de oldu ama kurum dolayısıyla öyle dünyanın en mutlusu olamadım yaşanacaklar insanı korkutmuyor değil, hiç bir şekilde bir torpil arayışım dahi olmadı burası için, Allah kazanamayanlara sabır versin Emin’im ki daha iyi yer olacağı için olmamıştır bu birikim asla boşa sonuçlanmayacaktır
-
Bu kurumu kazanamayan arkadaşlar lütfen üzülmeyi bıraksın hatta sevinsin. İlerde anlayacaklarını düşünüyorum. Sadece sabır.
-
@fierce herkes referansla girdi demiyorum. Öngörüşmede seni kesin alacaklarını düşünüyorum denilip mülakatta 35 dk kalan biriyim. Verdiğim cevaplarda hepsi birbirine bakıp hoşlarına gitmişti. Ben komisyon başkanını mülakata girmeden gördüm tesadüf muhabbet ettik. Bana iki dakikada alim mi olacaksın bırak çalışmayı. Sen vmy ne iş yapar bunu bil dedi. Ben içerde vdk sitesinden vmy ne iş yapar'ı anlatınca çok hoşlarına gitti. Nerden bilebilirsin bunları dediler anlattım.
İki okulu dereceyle bitirdim üniversitede de o da çok hoşlarına gitmişti. Ama puanıma 52 vermişler. Sgk'yı kazananlar burayı da kazanmış. Bana kimse herkes alnının teriyle kazandı masalını okumasın, istisnalar hariç. Herkesi aynı tutmuyorum.
Ben mülakat zamanı hemen hemen herkese mesaj atmıştım ne sordular diye.
"Ya bana 3 soru sordular" diyeni yüzde 5'te, "ne olduğunu anlamadım 5 dk da çıktım" diyen başka biri de yüzde 95'te, asil kazandı. -
@alanyetersiz2
Biz mülakat sorularına göre almıyoruz. Vmy ne iş yapar bu işi yapabilir misin buna bakıyoruz
Bu cümle komisyon başkanının cümlesi.
Derece desen var, başarı desen var, 35 dk tutuyorsun içerde ne dersen cevaplıyorum.
Öngörüşmede müfettiş olumlu rapor yazıyor.
Mülakata 52 veriyorlar. Dediğinde haklıymış mülakata göre almıyorlarmış cidden. Ben iki dkda çıkarsa iki kazık soruyla bu kadar üzülmezdim gerçekten. Mülakattan çıkarken de heyecan yaptığına değdi mi bak? Biz dışarda sohbet ettik de demişti komisyona komisyon başkanı.
Benimle dalga mı geçilmiş ben anlamıyorum ve hazmedemiyorum -
-
@adayadayadayı kardesim buyuk gecmis olsun eger yazdigin bu sebebten elendiysen.Git o komisyonu bul eger Ankaradaysan vdkda olacaklardir.Git icini dok.Bak listede bn en az 10 diyordum 20 sayan bile var guy sgk denetmen yardimcisi olup kazanan.
-
Müfettişlik sınavları için neden mülakat yapılır anlamam bence yapılmaması lazım. Aç kardeşim ilanı 200 kişi 5 katı yazılıya girsin ilk 200 sıra müf yrd kazansın bunun da ilk 10 kişisi %5 lik dilimde yer alsın bcç grubu olarak
-
@alanyetersiz2 kardesim aynı duygulardan muzdaribiz. On gorusmem tam 1 saat 55 dk surdu. Gorusme de mufettisin istedigi tum cevaplari verdim gerek is etiği gerek guncel gerek benle alakalı.gorusme sonunda benim icin hersey olumlu hakkında olumlu rapor yazicam ins birlikte calismakta nasip olur hakkinda hayirlisi diyerek guzel bi on gorusmeden cikmistim.mulakatimda 25 30 soru soruldu gerekli gereksiz ama orta sekerliydi hatta bir kac soruya fazla ayrinti verdim onlarda sasirip internetten bakmislardi tam mulakat bitimi dediklerin dogrumuyus dediler tebrik ettiler. Sonuc 52.5 vermisler sonucu gorunce yıkıldım.girdigim 9. sinav 2. Vmy son kalan sgk mulakatim onunda zaten sonucu belli (her zamanki gibi)
-
@saviola ben bugün dilekçe yazıp yarın yollayacağım şu saatten sonra kazanma ümidim yok ve bir daha vdk'ya da başvuru yapmayacağım zaten. Ne olduğunu gördüm. Sadece yazılı puanlarım açıklansın ve neden elendiğimi açıklarlarsa şayet açıklasınlar, o kadar. İçim rahat etsin diye yazacağım. Geçmiş olsun. Siyasi bir referans sayesinde vmy olan kesime bu lafım, sizden mahşer meydanında hakkımı alacağım. İki elim yakanızda olacak, allah şahidim olsun. Gerisine meslek hayatında başarılar.
-
@alanyetersiz2 bunca emeğimizi bunca beklentimizi hiçe sayanlar itirazımızı kalıplaşmış bir metinden oteye gecip elle tutulur bir cevap vereceklerini sanmiyorum.sadece bir hak ama ici bos. Neye itiraz edicez ki komisyon karsisinda ki ucup giden kaydi olmayan cumlelerimize mi? Hakkimizi aramayalim demiyorum sadece bi hakkimiz yok demek istiyorum anlayana..
-
Kazananları tebrik ederim , kazanamayan arkadaşlar geçmiş olsun inşallah daha iyi yerler nasip olur.
Kazananlardan süreci bırakan arkadaşlar duyarlı davranıp sgk müfettişliğe başvurunuz varsa geri çekmeniz birçok insan için bir kapı açar meslek hayatınızda başarılar -
Bilgi edinme hakkımızida kullanamıyoruz arkadaş sistem güncelleniyor bilmem ne bahanesiyle kesin buda kurumun kastidir
-
@brzezinski Çok teşekkür ederim kardeşim. Darısı başına inşallah..
-
@fierce vmy olmuşsun ama "herkes" kelimesini hala "herkez" yazanlardansın şaka bir yana bundan sonraki yazışmalarına bu kelimeyi yazarken ben aklına geleyim de "herkes" yaz artık. mesleğininde çok başarılı yıllar geçirmen dileğiyle:)
-
VDK itiraz dilekçesini PTT'den iadeli taahhütlü istiyor yazmak isteyenlere...
Bilgi edinme boş. Ben ordan 2 kez sordum yazılı puanlarım açıklanmadı. Bir de bunu deneyip peşini bırakacağım. Kpss'ye gir bir daha dene tesellisini de çoluk çocuğa anlatın belki onlar yer ben yemem. Son bir hamle bu dilekçe, sonra zaten yoluma devam edeceğim.