Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
anladığım kadarıyla her konudan soru gelebilir mülakatta bütün derslere hakim olmak gerekli hangi bölüm bitirdiğimiz pek belirleyici olmuyor mülakattaki sorular anlamında ?
-
On görüşme için ne zaman çağrıliriz tahmini olarak ?
-
Ön görüşme çagrisi nasil yapiliyor?Geçen seneki duyurulara baktim VDK'nin sitesinden boyle bir duyuru goremedim.Acaba e-mail telefon vb iletisim araclariyla mi gerceklesiyor on gorusme ?
-
@paretowilfredo hocam performans sistemi kaldırıldı mı?
-
mülakat tarihleri belli değil henüz. mülakattan 1 hafta-10 gün önce ön görüşmeye çağırıyorlar. ön görüşmeyi yapacak müfettiş telefonla arıyor. bu hafta mülakat tarihleri belli olur inşallah yazılı sınav süreci uzun oldu mülakatlar bari çok sonraya kalmasa.
-
-
@paretowilfredo kalkmış
-
@ali-lukunku mülakat tarihlerinin bu hafta belli olacağını nerden biliyorsunuz acaba hocam
-
@ali-lukunku pardon inşallahtan sonra virgül olmadığından sadece bir temenni olduğunu anlayamadım. İnşallah hocam ️
-
Sözlü sınav ilanı ne zaman gelecek bıktım
-
@joeblack16 hocam vmy arkadaşınızla görüşme yapamadınız mı?
-
@jungss Bayrama kaldı kardeşim ancak telefonda görüştüğüm kadarıyla ifade edeyim .Eğitim döneminin hayli zorlu ve stresli olması dolayısıyla , elinde başka bir imkan varsa eğer (işteftiş,sgk teftiş vb) buralara yönelmem gerektiğini ifade etti. 3 yıl boyunca hayatın zindan olacağına diğer teftişlerde rahat etmenin en mantıklısı olduğunu söyledi.
-
@joeblack16 bunlari telefonda mi soylediler yani hocam
-
@Mimar Evet kardeşim . Bu süreci yeni atlatan bir VM arkadaşımın bana söyledikleri kısaca bunlardı. Gerçekten yılmış kendisi..
-
Arkadaşımla yaptığım 1,5 saatlik görüşme özetle :
Yardımcılık döneminin ağır, gereksiz baskılarla karşılaşıldığı. Eğitim birimindekilerin bile "kravatını dahi düzelt diyebileceği" sınavlarda sanki kıymetli bir olaymışçasına ambülansların kapıda bekletildiği yaptırımları gerçekten ağır olan bir yer. Alternatifli olan arkadaşlar kesin gelmesin diyor.
Yine yardımcılık döneminde "evlilik, çocuk yapma gibi meselelere bile rahatça düşünenler düşünmesin diyebilecek kadar despot bir ortam.
Sınav sonuçlarına itiraz edenlerin özellikle zorlandığını, bilgi alma hakkının neredeyse "sıfıra" yakın olduğunu ifade etti. Tabi güzel tarafı "saygınlıkları" kurum içinde değilse de dışarıdan afili olduğunu söylüyor. Yeterli maaş ama düzensiz bir aile yaşamından bahsediyor.Ama ne olur ise olsun sıkıya alışmış bizler için zor olsa da yapılamayacak bir meslek olmadığı .
"Statü olarak yakın alternatifi olanın kesin gelmemesi gereken bir meslek" diyip noktaladık.
Sayıştay dan sonra en çok istediğim meslekti denilen şeyler soğutmaya yetiyor malesef:( -
Meslek ile alakalı iyi niyetli arkadaşlarımızın süreçle ilgili "sıkıntılı ve bizi hayli düşündüren" yorumlarıyla karşılaştık" ve yeterince bilgi sahibi olduk.Birazda şu 3 yıl sonraki süreçten bahsetsek?
-nasip olurda atanırsak 3 yıl sonra bizleri neler bekliyor? -
Vmy ve guy mülakatına gireceğim birde sgk denetmen yardımcılığı var ama insan genede ya biride olmazsa diye korkmuyor değil.Ortada yüksek puanlıları guya almıyorlar söylentileri dolanıyor.nekadar etkisi olur gercekten guyda puan yüksek diye almayıp vmy de de yeterli görülmeyip mülakattan elenme gibi bir durum olabilirmi.veya guy kazanmışsak nekadar vmy ye kabul edilmeyeceğimiz anlamına gelir bu konularda görüşleriniz neler arkadaşlar
-
@BCd Kardeşim bu tarz spekülasyonları boş ver. Ben 2015 Kasım ayında guya girmiştim. P 35 im 80 di o zamanlar. Ankarayı yazmak istemiştim ama aynı yıl giren bir arkadaşım Ankara yazma, bu puana gelmez ayrıca kurum sınavı yüksek kapatır dedi ve korkup İstanbul yazdım. Sonuçta Ankara 79 KPSS ile kapadı ve kurum sınavı taban puanı da İstanbul'la 1 puan oynadı. Çok üzülmüştüm. Yine o arkadaş torpilsiz olmaz bu işler dedi ve kendisi bizzat kurum içinden çok sağlam torpil yaptırıp yedeklerde sonlara doğru girdi. Az kalsın giremiyordu. Yine o arkadaş dedi ki şansımız yüksek puanımız düşük kurum 85 üstleri direk eliyor dedi ve son konuşmamızda dedi ki "kurumda en düşük benim ya, milletin puanı 90 üstü." Kısacası kimseye kulak asma. Ayrıca aynı hataya yine düşüp arkadaşımın arkadaşının arkadaşı olan vmy lere mesleği sordurdum. Sohbet VMY zor zor zor ... Yeterlilik zor zor zor... gibi devam etti. Moralim cidden bozulmuştu. Hayattan soğudum. Batsın memurluk falan dedim. Gençliğimizin baharında bir sürü sınavla uğraşıp duruyoruz falan diye isyan ettim. Bütün gün ders çalışamadım. Ama dün sabah 9 da süpermarkete ekmek almaya gittiğimde gördüğüm kasiyer kızı akşam 10 da süpermarketi kapatırken gördüm ve o zaman tüm guyu aşağılayanları ve vdk ya zor diyenleri unuttum. Kolay gelsin.
-
@srdrplt sana '' kasiyer kız'' dan daha iyi hayat yaşadığını düşündüren şey nedir?
-
@srdrplt kardeşim bu dedklerinde haklısın ama ben zaten bunlara aldırış etmiyorum ama kurumun durmayacağını iki ay sonra gideceğini düşündükleri birini işe alacağını düşünmüyorum benim endişelenmemin sebebi guy vmy den önce mülakat yapıyor sistem böyle karmaşık. Önce zor olanlar sonra nispi olarak daha kolay olanların mülakatı yapılsa bukadar sorun olmazdı endişemin diğer bir sebebide mülakatların liyakati ölçemediğini düşünüyorum önceki sgk mülakatında bunu gördüm.kurumlar kendi arasında personel alımı konularında ciddi bir bilgi alış verişi yapmyolarsa bu korkularım gerçekleşecek gibi görünüyor