Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@2525 inşallah kardeşim birçok kişi ikiyüzlerde bir alım olacağını söylüyor.benimde duam o ikiyüz kişinin içinde olmaktan önce o ikiyüzü 300 e tamamlayanlardan olmak. ben bu sayının artabileceğini düşünüyorum bununda kurumun tercihinden ziyade biz öğrencilerin durumuna bağlı olduğunu düşünüyorum
-
@BCd Bu platform, yardımlaşmamız için var. Verdiğiniz bilgiler için ben de teşekkür ederim. Şuraya bırakayım tekrar notu da.
https:// yadi. sk /i/wW6neWag3Lpv8p
-
@fiscaldrag saol kardeşim
-
@BCd hadi inşallah hocam
-
bu meslek sadece maaşı için yapılır mı?
-
@jungss türkiye'de her iş maaşı için yapılır.
-
o değil de mülakat tarihleri ne zaman belli olur acaba? yazılı sınavın açıklanması fazla uzadı bu süreç uzamasa keşke.
-
Bu meslek maası icin yapilir kazanan listedeki isimlere bakın cogu guy veya tasra uzman denetmen niye geciyo saniyosunuz maas icin.En cok guydan bu meslege gecis var
-
@jungss ekseriyet maaş için yapar
-
@paretowilfredo 10 yıldan az vm için turne süresi 6 ay oldu diye duydum doğru mu?
-
@alanyetersiz2 Yönetmelikte öyle birşey görünmüyor hocam.
-
@kizilderili guy bir arkadaş dedi. Onların eğitiminde vmy için o 4 ay 6 aya çıkarıldı. İmza aşamasında demişler de.
-
@alanyetersiz2 müfettişin fazla olduğu grup başkanlıklarında turneye çıkmayan da oluyormuş. bir vmy ile konuştum konya'da. ben hiç çıkmadım dedi
-
@jungss şu mesleğe dair olumlu şeyler duymaz oldum, korkuyorum açıkçası.
Beni ders çalışmak korkutmuyor, ben ineğim zaten bana ders olsun yeter. Ama anlamadığım bu yeterlilik sınavında kalp krizi geçirenin olması falan. Ya düz memurluğa düş kardeşim, sağlığını kaybedene kadar haksız mıyım? Anlam veremiyorum nedense ben. Abartılıyor demek de istemiyorum da "aga sizin sıkıntınız ne?" Diyesim geliyor. Vmy zor diye ağlıyorlar ama vmyden de vazgeçmiyorlar. Biraz da siz konuşun çok bunaldım valla. Bu Ankara'da 4 ay falan mı durdu 9.promosyon? Sonra bir üstafın yanına verilmiş uygulamalı eğitim olmuş ya, o yanına verilen üstad Ankara dışında da olabilir mi? Bilginiz var mı ya da soracağınız 9.promosyondaki biri -
@alanyetersiz2 hocam denetmenliğe yerleştim. aslında aile babası olmak istiyorum ama kararsızım ben de.
kimisi diyor yeterlik sınavında dışarda ambulans bekliyor vs. yeterlik çok zor. son yetki sınavında %60'ı kaldı. benim konuştuğum vmy ben yetki sınavını 2 gün çalışarak geçtim, işin usulünü öğrenirsen kolay diyor. öbür vm ben memnunum kalanlar yetersiz demeye getiriyor. diğer vm. birleşmenin acısı bizlerden çıkarılıyor diyor.
beni vmy'den en çok uzaklaştıran şu rotasyon. abi yok yani yaşım 27. fakülteden mezun olduğum o heyecan olsa eyvallah ama yapamam heralde ben ya bizim yaş geçti. gençler ne düşünür bilmem
-
@alanyetersiz2 vmy şartlarına sahip vmy kadar alım yapan ve ingilizcede istemeyen başka kurum/meslek olmadığı için insanlar buraya yöneliyor doğal olarak ama şu süreçte göz korkutuyor doğrusu
-
@jungss turne olayı evli olanlar için kötü. Evli değilim ama tabi evleneceğiz bir gün. Bu meslekte evleneceksen eşinin de vmy olması şart sanırım. Kadınlar için daha sakat bir meslek.
-
@jungss siz güzel şeyler de duymuşsunuz en azından ben hiç güzel bir şey duymadım. Ambulans nedir kalp krizi nedir arkadaş ya tövbe tövbe. Benim de yaş 25 eylülde 26 olacak. SGK iyiymiş yalnız.
-
Arkadaşlar ben de birkac 1. ağizdan duyduğumu yazayim öyle şehir efsanesi niteliğinde değil tamamen gerçektir.
VMY de yardimcilik donemi boyunca tam bir sivil askeriye dönemi yaşiyorsunuz tabiri caizse bir robotsunuz,ne denilse yapiyorsunuz iradenizi,duygularinizi kimse umursamiyor.Eğitim aldiğiniz siniflarda üstatlar sizi herkesin icinde kucuk duşurecek şekilde azarliyorlar.Arkadaşim anlatilan konuyu anlamadigini soyleyince "zekanin herkeste bulunmamasina şasirmamali" diye laf sokmuşlar.Yine yardimcilik doneminde vasita ile is yerine gelmenize bile karisiyorlar diyor.işe 5 dk gec gelince hemen araniyorsunuz,ayrica hic unutmam arkadaşim şu ornegi vermisti burada 3K kurali gecerlidir.Karişma;Uzerine vazife olmayan her şeye tepki gosterme kafani eğ işine bak.Konuşma;Sana soru sorulmadikca asla konuşma hele ciddiyetsiz guleryuzlu asla konuşma.Kaytarma;Sakin cikan bir duzenlemeyi yonetmeligi kanunu kacirma hemen oğren.
Sosyal hayatiniza da ciddi anlamda mudahale oluyor.Sosyal medya hesaplarimiz takip ediliyor,uygunsuz paylasimda hemen idare kafaniza cokuyor.Sizden sosyal hayatta da kurumsal ve kanun dili kullanmaniz tavsiye ediliyor.Kurum evliliginize de mudahale edebiliyor tavsiye niteliginde olsa da. Yardimciligi gecmeden evlenmeyin sizin zararina olur diyorlar.
Üstatlarin odasina bireysel degerlendirmeye gittiginizde sizi yerden yere vuruyorlar bircok kiz arkadasim aglayarak ciktigini anlatir.Eve gidip cocugunu bile agiz tadiyla sevemedigini soyluyor gunun bitiminde.Şimdilerde VDK nin GIB e baglanacagi gibi bir konu da konusuluyor ve herkes sunu dusunuyor biz GUYlarla ayni kefede olamayiz,bu kurumda calisilmaz oldu artik deniliyor.Rotasyona gelince kurum hic acimiyor 23 yillik ustadi calistigi yerden 500-600 km oteye vermisler.
Anladigim kadariyla kurum ego vererek iş sizin her şeyiniz gibi göstererek sizi her şey sandiginiz o şeyle korkutuyor.Düşünün performans yetki sinavi vs oldugunda ne zaman aciklanacak diye sordugunuzda size bulundugunuz konum hatirlatiliyor.
AMA yine de bütün bunlara rağmen yardimcilik doneminde 2 yil gecirmis arkadasim ozel sektore cok guzel maaşla gecmis hem de firmaya kendi şartlarini koşarak.Size verilen vergi egitimi 1.sinif bir egitim ve ulkemizde 2 egitim ozelde is yapar.Birincisi vdk nin digeri sgk teftişin eğitimi.
Güzel yanlari da var tabi;
Mufettis olunca Gittiginiz her yerde saygi ve itibar gorursunuz.Denetim süre sinirlari icersinde olmak kaydiyla mesai kavrami olmadan calisirsiniz istediginiz zaman denetimi yarida keser gidersiniz kimse gik diyemez.Gittiginiz yerde soylediginiz kelimelerim agirligi olur.Faturalari isteyince,kasayi acalim deyince makaminizdan dolayi kostura kostura is yaptirirsiniz.Ulkemizde geleneksellesmis bir uygulamadir butun mufettisler denetlenecek firma tarafindan misafir edilir,ozenle konaklama yerine yerlestirilir,size denetim suresi boyunca istediginiz seyler sorulur(beslenme tercihleri,turistik mekan gezintiler vs)Turneye aile ile giden arkadaslarim var ciddi anlamda gezip sosyallesme imkani bulduklarini söyler.
Kurum sizi kendi icinde ezse de disariya karsi size leke kondurmaz,en ufak bir uyusmazlikta sizi korur sahiplenir.Cekişmeli bir konu oldugunda mukellefin uzerine basar sizi yukari tasir.
Sizin ihtiyaclarinizi gozetilir mumkun oldugunca.Kuruma ilk girişte şunu soylemisler arkadaslar Ankarada kalma sorunu olan varsa cozelim gerekirse yeterli talep olursa size ozel lojman yaptiralim kafaniz maddi acidan rahat olsun kimseye kendinizi ricaci konuma dusurmeyin siz bizim gozbebegimizsiniz.Yarin birgün bir bakanlik kurulur idari bir kadro boşalirsa sizleri tavsiye edecegiz(ki yapiliyor gercekten) biz size burada disiplini egitimi ve burokrasiyi ogretiyoruz gibi gogsunuzu kabartacak cumleler duyuyormuşsunuz.
Elimden geldigince, dilim döndüğünce anlatmaya calistim kimseyi sogutmak gibi bir amacim yok.Sadece biraz da olsa merak eden arkadaslara yardimci olmaya calistim.Mülakata kalan arkadaşlara başarilar dilerim.Allah herkesin gönlündekini hayirlisina cevirip nasip eylesin.Hayirli geceler.
-
@Serkan01 Teşekkürler, babam asker zaten askeri disiplinle büyütüldüğüm için işin disiplin kısmı da ders çalışma kısmı da beni korkutmuyor açıkçası. Tek korkutan bu yeterlilik kabusu. Yeterliliği ya verirsin ya veremezsin ama bu kalp krizi, intihar, ambulans vs olayları ürkütüyor. Bir de evlendiğimiz zaman turne olayı, maalesef çocuk sahibi olunca kadın için turne çok kötü.
Teşekkürler yine de az çok fikir sahibi olduk sayenizde.