Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
Sınav sürecinde çok fazla okuyamıyorduk ama kitap okuyunca ders çalışmanında daha verimli oluyor helede ilgi duyacağınız bir kitapsa aralarda insanın sıkıntısını stresini alıyor tek zor yanı kitabı bırakınca aklınız orda kalıyor.Ben en son Saatleri Ayarlama Enstitüsünü Okudum edebi bir haz arayanlara o dönemin yazarlarının uslubuna hayran olanlara tavsiye ederim.Insanların ele alınışı,benzetmeler çok iyi
-
@antimülakat, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
Sanırım Osmanlı öncesinden bugüne idari teşkilat yapımızın nasıl şekillendiği konusunda en iyi tasviri sunan kitaplardan biri İlber Ortaylı'nın Türkiye Teşkilat ve İdare Tarihi kitabıdır.
Kesinlikle
-
Bizim büyük çaresizliğimiz /Barış Bıçakçı
-
Mart Menekşeleri-Böğürtlen Kışı/Sarah Jıo çok akıcı bir dili var yazarın ama geçmiş ve gelecek arasında çok gidip gelindiği için ben not alarak okumuştum
-
1.Ahmet Turgut " Bozkırın Sırrı " bu kitabi uzun zaman önce okumuştum, olay örgüsüyle konusuyla ve yazarın tecrübesiyle birleşmiş bir eser. Okuduğumda çok hoşuma gitmişti.
2.Nazan Bekiroğlu " Nar Ağacı " kitap hacimce büyük olduğu için ilk başta gözüm korkmuş olmasına rağmen bittiği zaman üzüldüğüm bir kitaptir. Roman dediğin böyle olur diye içimden geçmişti biterken -
Türk Edebiyat Vakfı Yayınlarından çıkan "Devler Konuşuyor" : Cemil Meriç'ten Necip Fazıl'a Celal Bayar'dan Erol Güngör'e Osman Yüksel Serdengeçti'ye Yavuz Bülent Bakiler'e kadar büyük münevverlerin konuşmaları yer alıyor.
Mutlaka okunması gereken muazzam bir çalışma.
-
Dostoyevski-Yeraltından Notlar
-
Okusaniz ne olacak bu ülkede okuyan sürünüyor . Sanatçısı , sarkicisi, topçusu para kazanıyor. Okuyanlar da izliyor
-
Madem bircogumuz atandiktan sonra hayatimizin geri kalanina Ankara'da devam edicez(inşallah tabi), Ankara'yi anlatan şair ruhlu bir yazar Barış Bıçakcı'nin tüm kitaplarını tavsiye ederim ben de 'Herkes herkesle dostmuş gibi' ile başlanilabilir. Degil mi Râ ?@Leviathan
-
Son bitirdiğim kitap John Katzenbach - Sıradaki Sensin.
Korku-Gerilim içerikli bir eser, benim hoşuma gitti.
Bir gazetede muhabirin seri katille yaptığı telefon görüşmelerinden ve olayların şekillenmesinden bahsediyor.
-
@shady1
Günümüzde 'okul bitirmek' manasında okumak, marifet sayılabilecek bir şey değil malumunuz, her yanımızı üniversite sarmış. Topçu ya da popçu olmak da kurtarmıyor insanları, uzaktan hoş görünse de bazı şeyler, özü öyle değil siz de biliyorsunuz. Yani çok parayla da olmuyor. Onları yüceltip, servetlerine servet katmalarına neden olan da bizleriz, haklısınız. Bu da nitelik ayrımı yapamamaktan kaynaklanıyor. Peki bu ayrımı neden yapamıyoruz, neden bize dayatılan şeyleri sorgusuz özümsüyoruz? İnsanın kendini bilmemesinden, sırf yaşamış olmak için yaşamasından oluyor tüm bunlar. Okumayan insan kendini keşfedemez, başkaları tarafından yönetilmeye mahkum olur hayatı boyunca. İnsanın okuduğu her bir satır, ufkunu genişletir; iç dünyasıyla yüzleşmesine vesile olur ve dış dünyaya bakış açısını değiştirir. Basmakalıplıktan çıkıp, ayırt etmeden okumak da önemlidir. Ben şunu şunu okurum sadece dememeli, en olmayacak şeyleri dahi okumalısınız ki dünyaya geniş bir pencereden bakabilesiniz. Evet, içinde bulunduğumuz sistem, bizi bir girdabın içine atıyor ve buradan nasıl çıkarsan çık diyor. İşte tam da buradan çıkabilmek için, ardımızdan gelecekleri aydınlatmak ve bu silsileden kurtulmak için okumalıyız. Önce kitapları ve sonra insanları okumayı öğrenmeliyiz.Cemil Meriç'in 'Bu Ülke' isimli eserinden alıntı yaparak sözlerimi bitireyim:
...
“Okumak da bir dostluk kurmak”, diyor Proust. Diğer dostluklardan farkı samimiyetinde. Konusu bir ölü, bir uzaktaki. Bunun için de hasbî ve iç açıcı. Çirkinliğinden sıyrılmış bir dostluk. Saygı, şükran, bağlılık dediğimiz ve o kadar yalanla karıştırdığımız bütün o merasimler, bütün o nezaket gösterileri kısır ve yorucu. Dostluklarımız çok defa tesadüfün eseri. Bir sempati başlangıcı, düşünülmeden söylenmiş bir söz, yanlış anlaşılan bir iltifat, yazdığımız ilk mektuplar müebbeden çözemeyeceğimiz bir alışkanlıklar ağının ilk düğümleri. Okuma, dostluğu ilk saf hâline irca eder. Kitaplarda merasime ihtiyaç yok. İstersek akşamı onlarla geçiririz. İstersek… Çok defa istemeyerek ayrılırız onlardan: Hakkımızda ne düşünecekler? Acaba bir patavatsızlık yaptık mı? Hoşlandılar mı bizden? Falanı görünce bizi unutacaklar mı? gibi. Saf ve sakin bir dostluk. Ne alâyişe lüzum var, ne gevezeliğe. Sükût içinde bir kaynaşma. Bir kendi kendimizle baş başa kalış. Sükût, söz gibi kusurlarımızın, sırıtışlarımızın izini taşımaz. Yazarın düşüncesi ile kendi düşüncemiz arasına egoizmleri sokmaz, konuşmayı yabancı unsurlarla zehirlemez. Kitap sahiden kitapsa dili de saftır. Yazar yabancı cisimleri ayıklamış, düşüncesini olduğu gibi sunmuştur bize. Her cümlesi bir sonrakine benzer. Aynı ses, aynı perde. Yazarı aksettiren bir ayna.
Sevgiyle kalın.
-
Bana bi dostoyevski kitabi onerir misiniz arkadaslar ?
-
@alchemist Karamazov Kardeşler, pişman olmayacaksın
-
@islimbot umarım geç olmamıştır tavsiye için
-
Doğu Klasikleri de iyidir. Âmâk ı Hayal, Kelile ve Dimne, Mantıkut Tayr, vs.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü güzel bir deneyim olacaktır.
Devlet Ana keyifli ve heyecanlıdır.
İki Şehrin Hikâyesi, Madam Bovary tavsiye ederim. -
Murat Menteş Ruhi Mücerred ve Dublörün Dilemması akıcı ve eğlenceli kitaplardandır. Okumanızı tavsiye ederim.
-
@cinnamon ruhi mücerred ️ Gerçekten mükemmeldi
-
Jose Mauro De VASCONCELES- Şeker Portakalı. Günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü..
-
@islimbot kitabın yarısındayım teşekkür ederim yine de
-
"Boşuna mı okuduk?" Türkiye'de Beyaz Yakalı İşsizliği
Henüz mezun olmamışlara fikir, iş sahibi olanlara empati, araftakiler için cayır cayır bir kitap uyarmadı demeyin.