Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
Iki eser gerçekten çok başkadır:
Biri 1984 ikincisi de Tutunamayanlar. -
Bu kadar geç okuduğum için üzgün olduğum eser:
Beyaz Zambaklar Ülkesinde/ Grigory PetrovAyrıca bilmeyenler için de ekleyeyim, kitap Atatürk’ün askeri okulların müfredatına konulmasını emrettiği kitapmış.
-
@antimülakat Kardeşim ben kitapları sobada yakacağım, sen yakıp yakmadığımı kontrol et, bir arkadaş da senin benim yakıp yakmadığımı kontrol edip etmediğini kontrol etsin.
-
@paretowilfredo neden yakiyorsun, kitap yakılır mı? Gelip alayım ben.
-
@antimülakat Görüyorum ki okuduğum belki yüz binlere varan sayfalarda yazan şeyler hayatımızda bir yer işgal etmiyor. Bilemiyorum, bulamıyorum.
-
@paretowilfredo iştigal etse değerli olur mu dostum. Boşver kendine mahfuz kalsın.
-
@antimülakat Haklısın kardeşim. Ama yine de şunu şuraya bırakayım ruh halimin yansıması olarak. https://www.youtube.com/watch?v=x9xgyh2-_1Q
-
Ben de,Dostoyevski 'den Öteki adlı kitabın okunmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir insanın kendi içindeki diğer kendisine ulaşmasını, kendiyle iç yolculuğunu hem eleştirel hem de umut doluca bir dille kaleme almış. Müthiş farkındalığınıza ses getireceğinden eminim.
-
Franz Kafka - Dava
Yitirilmisliğin yazarı (Kafka) Bazı kitaplar insanı yerle bir eder işte bu da o kitaplardan mutlaka okunmali:) -
@elisa Kafka geleceğe ışık tutmuş yine. Kitap korku ile insanların hayatlarının nasıl kusatildigini ve toplumun nasıl sersemlestirildigini anlatmaktadır.
-
Oytun Erbaş - Psikiyatrinin Kara Kitabı
-
arkadaşlar özelden tayfun er- erguvanileri kitabını atabilirim isteyene.
-
Arkadaslar merhaba 'Pembe fili düşünme' kitabini okuyan var mi nasil bir kitap?
-
+Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla(Leo Huberman); iktisadı sevenlerin, ilgi duyanların okuması gereken bir kitap.
+Küresel Minotauros(Yanis Varufakis); 2008 krizini daha iyi anlamak isteyenlerin okuması gereken bir kitap.
+Türkiye'de Devlet ve Sınıflar; Çağlar Keyder'in yazdığı, Türkiye'de burjuva sınıfının oluşmasında müteşebbis ve devletin rolünü anlatan güzel bir kitap.
+Kısa Türkiye Tarihi; Sina Akşin hocanın yazdığı, okuyucuyu ayrıntıya boğmadan cumhuriyet öncesi ve sonrasının anlatıldığı sıkıcı olmayan bir eser.
+Sanayileşmenin Gizli Tarihi; Güney Koreli ekonomist Ha Joon Chang'ın gelişmiş ülkelerin korumacılıkla nasıl geliştiklerini ve gelişmekte olan ülkelerin gelişme çabasını nasıl baltaladıklarını anlattığı güzel bir kitap.
+Farklılıklar İmparatorluğu(Karen Barkey); Osmanlı İmparatorluğuna yabancı gözle bir bakış.
+Türkiye İktisat Tarihi; Korkut Boratav hocanın (bence) klasikleşmiş kitabı. Okumayan iktisat öğrencileri eksik kalmıştır.
+Yirminci Yüzyıl Avrupa İktisat Tarihi ( Ivan T. Brend); Avrupa ekonomisini sayısal verilerle sıkmadan anlatan, bi çırpıda biten bir kitap.
Aklıma geldikçe (inşallah) listeyi genişletir ve güncellerim.
-
@paretowilfredo @Antimülakat
Oku evladım dedi babası Ümit Meriç'e oku evladım.. Rahmeti bol olası güzel insan Cemil Meriç şöyle sorar ; Hayat denen mülakata niçin geldin ? Kendi kendine şu yanıtı verir : Bu kitabı yazmak için geldim (Bu Ülke)
Eğer bir insan Cemil Meriç i okumadan göçerse şu hayattan eksiktir yarımdır.. Bütün aradıkları cevapsız kalmıştır bir parça..
Hakikatleri pervasızca çağımızın suratına haykıracak güçte olmalıyız.. Düsturu buydu.. Rahatsız ediciydi O. Uykuları kaçıran bir havası vardı. O hava ki kirli bir Ankara gecesini aralar misafir olurdu soluğunuza..Okumayı bilmek lazım
Okumadan önce düşünmeyi öğrenmek lazım
Düşünmeyi düşünmek lazım..
İnsanlığın en eski ata sporudur düşünmekBu cevelan böyle giderse heyhat...
-
@zümrüdanka Katkın için var olasın dostum. Ben de bir iki cümle edeyim haddim hududunda.
Hayata ve insana en büyük zararı fikri ipotekli insanlar verir dostum. Başkalarının zinciri altında olmayı ve bir kaç metre kare içerisinde bir damlalık hareket alanını ruhuna özgürlük diye yutturur üstelik. Bunu öyle ustalıkla yapar ki kendisine tekrar ettiği yalanlara inanır ve herkesi, özellikle de avlayabildiği herkesi buna ikna etmeye çalışır. Çoğu kez eder de üstelik. Hüsnü zânımız gaflete düşer, gözlerimiz perdelenir zaman zaman. Bunu tetikleyen muhakkak ki sesini kısmamakta direndiğimiz yüreğimizdir. Ancak bizim yolumuzu ışıtacak en temel düstur düşünmektir. Biz bununla tam da Ali Şeriati'nin dediği gibi 'rahatsız etmeye geldik.' Meclisimizdeyiz, bizle olan baki kalacaktır. Gidenlere ise sığ suların iskeleleri açıktır, istedikleri yerden atlayıp, okyanus sandıkları vahaya çakılabilirler.
Düşündüğümüz takdirde dostumuz da dengimiz olur, düşmanımız da dengimiz olacaktır. Daha aşağılara bir aldanıştan uzak tutar akıl bizi. Aklımızın gücü ölçüsünde bir fırtına merkezi gibi çeviririz dünyayı çevremizde. İkra emri ile başlayan derin bir zihin. Onun şemsiyesi altında gelişen insan yüreği ve kanatları semaya sığmayacak özgürlüğe sahip bir ruh inşa eder, insan oluruz tam anlamıyla.
Fikrin temelinde 'kelam' vardır. Kelam edebilmek için de düşünmek gerek. Eski Ahid'den son kutsi kelam Kuran'a dek her öğreti aklı, düşünmeyi, okumayı, anlamayı öğütler. Bunu reddeden herkes kendisine karşı en büyük ihanetin içerisindedir. Kendisine ihanet edeni, zaman affetmez.
-
@paretowilfredo Düşündüğümüz takdirde dostumuz da dengimiz olur, düşmanımız da dengimiz olacaktır.
Ardına baktıran bir söz. Harikulade..
Aslında bu forum bir şahlansa çok güzel projelere imza atar. Hep içimden geçer ; burası çok güzel âdemler barındırıyor.. -
Ez cümle, bu da vakt-i seherin müdavimlerine gelsin..
-
“Bakın,yağmur yağarken saray yerine bir tavuk kümesi görsem, ıslanmamak için belki kümese girerim.Fakat kümes beni yağmurdan korudu diye, şükran borcumu ödemek için kümese saray gözüyle bakamam.Bana gülecek, hatta böyle bir durumda sarayla kümes arasında fark olmadığını söyleyeceksiniz.Evet, hayatta tek gayemiz ıslanmamak olsaydı, dediğiniz doğruydu diye cevap veririm bende.”
Yeraltından Notlar
-
Bülbüller bizi eglendirmek için şarkı söylemek dışında bir şey yapmaz. insanların bahcelerindeki bitkileri yemezler, mısır ambarlarina yuvalanmazlar, tek yaptıkları is bize içlerini dökmektir. Iste bu yüzden Bülbülleri öldürmek günahtır.
"Bülbülü öldürmek - Harper Lee"