2018 İdari Yargı Sınavı
-
Arkadaşlar maliye için hangi kitabı aldınız nurettin bilici kamu maliyesi kitabi sizce nasıldır bilgisi olan?
-
@iibf hakimliğin iktisat ve maliye soruları için kpss kaynakları yeterli olur
-
Kpss kaynakları derken dershane yayınlarının notları yani
-
@mami1616
Yakın zamanlarda yeni bir duyum yok.Mezun hukukçuların sınavı kesin ancak diğer gruplar için (avukatlar ve İİBF) artık sadece ilanı bekleme aşamasındayız hocam. -
@çinkoçaydanlık Çok teşekkür ederim zahmet oldu size. Artık bekleyecegiz umarım güzel bir ilan olur bu kadar arkadaşımızın emekleri boşa gitmez.
-
Ahmet nohutcunun son baskı idare ve anayasa kitaplarını alan oldu mu?
-
@yourdreams ben aldim hocam
-
@wasp61 hocam nasıl kitap tavsiye eder misiniz?Gecen sinavda anayada idare iyuk kısmını fullemistim hocanin kitaplariyla.Simdi yanlisliklar olduğuna dair yorumlar okuyunca tereddütte kaldım.
-
@yourdreams yanlislik goremedim ama anayasa ve idareye calistim çok çok detayli yani bu kadar detay gereksiz gibi geliyor insana ama hangi noktalara caliscagini bilirsen güzel kitap. Kitabin hepsine calisayim dersen baya zorlanirsin çünkü baya detay yani
-
@yourdreams Ben idareyi aldım, yanlışlar var evet. Ufak tefek şeyler ama yine de almak için bekleyin derim. Ben beğenmedim açıkçası.
-
Kanunname nasil acaba?
-
Aynen kanunnameyi almayi düşünüyorum bende nasıl acaba çalışan var mi ?
-
Geçen sene 18 Ağustos'ta ilan gelmiş adli yargı için. Bu sene 10 günden fazla süre geçti hala netleşmiş bir şey yok. Bakanın sınavlar kasım ayı demesine rağmen.
-
@corleone Bi yil ki sinavin kasimda olacagini dusunmuyorum.
-
Bugün buradaki bir kursla görüştüm, Kasım ayında sınav beklemediklerini söylediler. Derslere başlamışlar Aralıkta bitirmeyi planlıyorlarmış. Duyumcu arkadaşlar yok mu bize verebileceğiniz bir haber?
-
@corleone Valla kpss'yi 31'inde açıklayacağini söyleyen ÖSYM bugün sonuçları açıkladı, VDK Vmy ilanı verip başvuruları aldı sonra sınavı erteledi, vs... Demem o ki bu ülkede her an herşeye hazırlıklı olmak lazım. Bakmışssin ilanı yapıştırmıs. Aman İİBF dahil ilan olsun da...
-
Arkadaşlar merhabalar. Biraz konu dışı olacak ama kusuruma bakmayın lütfen. Ben bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Şuan halihazırda bir büroda stajımı yapıyorum. Büro iş yoğunluğu olan bir büro, birşeyler öğreniyorum çok şükür. Ancak sınava işlerin yoğunluğundan çalışamıyorum. Stajımda eylül ayında bitecek. Yanında çalıştığım avukat beni sigortalı olarak çalıştırmak istediğini söyledi. Sınava hazırlanmak için ayrılsam mı yoksa işe devam mı etsem bilemedim. Hakimliği çok istiyorum, ama kazanacağımın garantisi yok, yazılıyı da mülakatı da, zira 2017 aralık sınavını 1 puanla kaybettim, ve uzun zamandır ders çalışmadığım için o sınav için çalıştıklarımı da unuttum. İşe devam etsem ne zamana kadar böyle devam ederim onu da bilmiyorum. İşten ayrılıp sınava çalışsam, daha sonra böyle bir büroyu zor bulurum yaşadığım şehir küçük olduğu için. Sınav olmazsa kendi büromu açsam hadi maddi kısmını halletsem tecrübe kısmını nasıl halledicem diye düşünüyorum. Bir de ruhsata sınavdan önce başvurmamanın herhangi bir eksisi var mı acaba? Eylülde staj bitiminde başvurmasam hakimlik sınavı olmazsa başvursam? Çünkü eylülde başvurduğum zaman hiçbir yerde çalışmıyor olucam sınavı tercih edersem. Bir fikir verebilirseniz çok çok minnettar olurum.
-
@meliss Ruhsatla hakimlik sınavının bir ilgisi yok. Staj yapmadan da girebilirsiniz yani sınava. Sınava girip girmeme konusuna gelirsek eğer çok istiyorsanız hakimliği bir kez daha deneyin derim ben. Avukatlık her zaman yaparsınız zaten. Bir kez daha hazırlanarak hem bilgileriniz pekişmiş olur eğer sonuç olumsuz olsa bile avukatlık yaptığınız sırada çok fazla çaba göstermeden sınavı kazanma seviyesine gelirsiniz. Şahsen yerinizde olsam böyle yapardım ben.
-
hocam inşallah aralık ayı sonuna doğru sınav tarihini belirleyerek bir ilana çıkarlarda bekleyen arkadaşlara güzel bir haber olur
-
@kilici çok teşekkür ederim öneriniz için. Benim korkum şuan çalıştığım bürodan sınava çalışmak için ayrıldığımda sınavı kazanamazsam tekrar bir büro bulabilir miyim, bulamazsam kendi büromu açsam tecrübem yok henüz, nasıl yaparım bilemiyorum. Bu konuda tereddütteyim. Onun dışında evet hakimliği çok istiyorum ve son büyük alım dedikleri için şuan işi kaybetmeyeyim diye bu sınavı gözardı etmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum.