2018 İdari Yargı Sınavı
-
Dostlar kanunun metni açıkça diyor ki hukukçu olacak bu durumda bizlere geçmiş olsun...
Bir süredir bu söylenti vardı yaptılar sonunda -
@esrarengiz :)) heralde yazdigimi özensiz bi sekilde okudunuz. Dikkatle okusaydiniz “sinava kesin olrak giremeyecegiz” gibi bir seyi yazmadigmi gormus olmaniz lazimdi:)
-
@1umut aaa evet iki saattir aglayan benim sinava giremiycez diye
-
Dostlar ben genelde Kanun değişikliklerini neyin geldiğinden önce neyin gittiği ile yorumlamaktan yanayım. Bir kere şunu net bi şekilde anlamak lazım, İİBF kanun metninden çıkarıldı. Bu şu demek, artık sınavda kesin olarak varız demek mümkün değil. Bu mülakatlarda kullanılan inisyatiften daha olumsuz bi durum. Yani tamamen Bakanlığın inisiyatifine bağlı bu durum demek.
İkinci olarak gelen yeni metinde hangi alandan alınacağı bakanlığa bırakılmış durumda. Bu zaten İİBF'ye olumsuz bakan teşkilatta malesef aksi kulis olması ihtimalini bana yansıtıyor. Bu durumda da İİBF'nin her sınavda alınması çok olası değil gibi geliyor bana.
NTV'de durumu yorumlayanlar İİBF'nin metinde olmadığını gözden kaçırdığı, eski metne bir ek gibi yorumladığını gösterir bize.
Dediğim gibi durumun en sağlıklı yorumunu bakanlıktan bilgi alarak yapabiliriz.
Amaçsal bir yoruma ihtiyacımız var. Eğer İİBF'yi metinden çıkarmak asli amaçsa malesef ilerisi çok aydınlık değil. Ama yok başka bölümleri de bu yarışa katmak asli gaye ise o zaman kötünün iyisi diyebiliriz.
-
Ek olarak şunu da söyleyeyim, bugün bu ibare metinden çıkarıldıysa bu malesef bizim kabahatimiz dostlar. Halen birbirimize kızmakla birbirimizi örselemekle meşgulüz. Bu nedenle de malesef hak alacağımız yerde haklarımızı her gün biraz daha yitiriyoruz. Bu da sizlere sitemim olsun.
-
@aslan-reyiz
tam onu diyecektim :)) Diyetisyenlik okuyan arkadaşım var, keşke hukuk okusaydım diyordu geçenlerde. Gidip güzel haberi yetiştireyim böyle böyle bir ihtimal var diye :)) -
@esrarengiz yazilani o kadar anlamiyorsun ki.. ne yazsam caresiz. Tartismak istemiyorum, kolay gelsin
-
@1umut hadi canim ugurlar ola..
-
@paretowilfredo hocam bu ucu açık durumu aleyhimize işletmemek için yapabileceğimiz bir şey yok mu? Bu konuda kamuoyu oluşturamaz mıyız, sesimizi duyuramaz mıyız sizce? Madde metninden iibfli çıkarıldı ama açık kapı da bırakıldı? Böyle bıçak gibi kesip attılar mi şimdi bizi?
-
Avukatlık sınavının getirilmesi, hakim ve savcılar'ın 5 yıl görev yapma şartına bağlanması vb. konulardan sonra yapılan bu değişiklik ibf/sbf için iyi olmadı. Kotalı sistemde sınava gireceğimiz kesindi ve kurum kotayı dolduruyordu.Şimdi sınava girek miyiz belli değil.
-
Adalet akademiside kapatılmış. İlanda her şeyi görücez umarım lehimize bir düzenlemedir
-
NTV “hukuk ve iibf dışındakiler de İDARİ yargıda hakim ve SAVCI olabilecek.” demiş. Bu yorumu ne kadar ciddiye alabiliriz ki zaten.
-
Ohaaa bizimle değilsiniz mi diyolar simdi
-
Murat kaymak hocadan alıntıdır
Arkadaşlar kurum ilanları gibi düşünün,
Atıyorum 100 kişilik alımda,
50 hukuk
20 kamu yön, maliye, İktisat, vs
10 su ürünleri mezunu
10 çeki, istatistik
10 ilahiyat
şeklinde ilan çıkacaktır muhtemelen.. -
@ecem e eğitim olmayacak mı ne saçma
-
@aslan-reyiz Aynen bu şekilde ama iibf bölümlerine paylaştırılırken sayıyı kamu yönetimine daha fazla kadro ayırmasını bekliyorum ben de. 100 hukuk 50 kamu 30 iktisat, maliye, işletme gibi.
-
@aslan-reyiz hocam ilahiyat ne kadı mı alıyorlar
-
@aslan-reyiz Murat Kaymak biraz fazla zorlamış yoru işini. İİBF için bile kota uygulanan katı bir sistemde diğer bölümlerden alım yapılması ancak vdk daki alım gibi tek seferlik siyasi baskı sonucu olabilir. Kaldı ki idari yargıda sayıyı artırma gibi bir ihtiyaç da yok malumunuz. VDK da sayı azdı.
-
@aslan-reyiz su ürünlerinden alırlarmış bi de gerçekten :))))
-
@paretowilfredo Hocam üsluplar yanlış olunca tartışma da illa ki çıkıyor. Üsluba dikkat ederek, aşağılamadan herkes yorumunu yapsa güzel olacak ama bunu düşünemiyorlar.