2018 İdari Yargı Sınavı
-
Bence olayin onunu kapatmakla alakasi yok. Normalde yuzde 20 lik bi hakkimiz varkende bizler icin ilan gelmemisti. Hukuktan yada avukatliktan alimlar olmusti. Simdi kota kalkti oh diyemiyoruz cunku o yuzde 20 lik hakkimiz oldugunda bile bize sira gelmiyodu. Simdi nasil olur bekleyip gorecegiz. Gece gunduz emek verilmesi gereken bi sinavken ihtimallerle calismak zor olacak. Diger seceneklerimizde belirsizlikle dolu..
-
@handefirat hocam idari hakimlik sınavı oldumu girebiliyorduk sınava ne demek sadece hukuk ve avukatlardan alıyorlardı.
-
@paretowilfredo Hocam kaymakamlık ve idari yargı ile ilgili durumdan bir yorum bekliyoruz.Gördüğünüz üzere ortam yangin yeri.
(Aslinda bu iletiyi size attigimi sanip baska ve sahte bir hesaba atmisim ondan ötürü tekrar yaziyorum.) -
kaymakamlıkta da idari hakimde de iibfyi harcadılar. olayın özü bu . kaymakamlık da 5 yıl şartı getirtilmiş.
-
Kanunun eski halinde "....hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde
alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında..." diyordu. Yani her dönem açılan idari yargı sınavında iibf de vardı. Degisen madde de bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği alanlarda aday alınacak diyor yani her sınavda alınmayabilir ve her iibf bölümüde alınmayabilir. Tamamiyle bakanlığın takdirine bırakmış orayı. Ha gidip ilahiyat iletisim mühendislik gibi hukukla ilgilisi alakası olmayan bir alana yönelmez diye düşünüyorum yine iibf olacaktır ama belki artık maliye kamu yönetimi siyasal bilimler iktisat bölümlerine ağırlık verebilir. -
@hakime01 vergi müfettişliğinde matematik bölümünden alım yapılmıştı. fen edebiyatçıların önü açılıp.
burada ise tamamen bakanlığın inisiyatifine bırakıldığı için her şey olabilir burası türkiye kilit cümle bu.
iibfnin her sınavda kesin olabilme konusu kaldırılması demek , bakanlığın içinde iibfyi sevmeyenlere gün doğdu demektir. zaten iibflilerden gelenleri bakanlık içinde de galiba sevmiyorlardı
-
Khk'nin ne demek istedigini anliyorum.Orada sıkıntı yok ama herkes baska baska yorumluyor..Pareto'nun yorumlarini dogru buluyorum...onun icin ondan birseyler bekliyorum...
-
Neden İİBF'liler harcamış olsunlar arkadaşlar. Ben hukukçuyum,mezun olduğum günden beri avukatlar için staj bitirme sınavı olması gerektiğini ve üniversite mezunu birinin iş tecrübesi olmadan hakimlik gibi bir makama gelmemesi gerektiğini savunuyorum. Bence hakimlik veya kaymakamlık için de uzun bir staj süresi olmalı veya iş tecrübesi aranmalıdır. Hemen karalar bağlanıyor. Zamanın ne getireceği belli olmaz. KPSS'yi önemseyin ve ihmal etmeyin. Çok fazla alım olacaktır yeni idari teşkilatlanma için. Biz hukukçu grup olarak sizden daha çok şansa sahibiz hakimlik için ama sizin kadar tek yola bel bağlamıyoruz arkadaşlar. İnanın bunu iyiliğiniz için söylüyorum. Az çok devlet tecrübem var. Ayrıca İİBF'liler ile de hiçbir sorunum yok, söylediklerim başka yöne çekilmesin lütfen.
-
Yani arkadaşlar bakıyorum da herkes bir karamsarlığa düşmüş, hatta resmen birbirine girilip laf dalaşmaları olmuş. Evet takdir yetkisi artık bakanlıkta. Bunu ilan açılınca da yapmış olabilirlerdi değil mi? O daha acı olurdu emin olun. Kimse de sizin moralinizi bozmaktan zevk almıyor. Benim şahsi düşüncem bu karardan sonra alım ilanı çok gecikmez. Ben 9 tane kurum mülakatından elenip en sonunda MB uzmanı olan insan biliyorum. Neyin aceleciliği bu? Neyin sabırsızlığı? Biraz nasip deyip oturup çalışmak gerekiyor. Velhasıl şükürsüzlük etmeyiniz efenim. Şu süreçlerde kulak tıkayıp çalışmak en iyisidir. Birbirimizi kırmayalım sıralarda ne olur
-
@sayıştay o konuda haklısınız matematik bölümü mezunu müfettiş oluyor. Hatta daha abesi var mühendislik mezunlarına dışişleri bakanlığının aday meslek memurluğu sınavının önünü açmışlardı. Burası türkiye herşey olabilir aslında çok şaşırmamak lazım. Bakalım inşallah verdigimiz emekler umutlar boşa cıkmaz hakkımız yenmezde ilk gelen ilanda bizede yer verirler.
-
@mühlet hocam o noktada haklisiniz fakat soyle bi belirsizlik durumu cok can sıkıcı...sonucta bircok kisi bunu istiyor ve ayni zamanda alternatifleri de var.Ama idari bir baska..herhalde artik ilan gelene kadar konusmamak ve bu durumu unutmak lazim
-
@fc-real-gdp alimlarda iibf diye belirtilmesinden bahsetmistim
-
önceden ne diyordu kanun iibflilere uygulanan yüzde 20 kota olmasına rağmen , hukuk ve iibfliler haricinde hiçbir bölüm mezununu alamıyordu.
şimdi iibfnin oradan kaldırılması demek , demekki iibf içinden gelenleri hakim yapmak istemiyorlar ki bunu net bir şekilde kanunda yazmasından çıkartıp böyle bakanlığın inisiyatifine veriyorlar demektir.
hem inisiyatifine veriyorlar hemde hukuk dışı olarak bölüm ayrımını da ortadan kaldırıyorlar. biz bunu daha önce müfettişlik kadrolarında , aday meslek memurluğu kadrolarında gördük , psikoloji okuyan adama , matematik okuyan adama bu müfettişliklerin yolu açıldı.
şimdi de büyük ihtimal böyle bir şey olacak üstüne üstlük normalde iibf mezunu diyorlardı ya onda da büyük ihtimal bir sınırlama gelebilir kamu yönetimine ağırlık verebilirler.
-
@sayıştay Ben kanun metnini gayet iyi anladığımı düşünüyorum. Bakan hukuk fakültesi mezunu arkadaşlar, sizce Hukuk-İİBF dışından başka meslek gruplarının sıfır hukuk bilgisi ile idari yargı hakimi olmasını uygun bulur mu?
-
-
@mühlet ilahiyat..
-
@mühlet mesele sıfır hukuk bilgisi değil ki , sen atıyorum edebiyatçı bir adama hukukun önünü açarsan ki o adamlar deli gibi ezber yapıyor , ezberlediği osmanlıcasından tut şiirine kadar ezberi iyi olan bir adama bunun önünün açılması demek , o adam 2 yıl içinde sınava hazırlandığında iibflilerden bile daha hazır olarak önümüze gelebilir ben bunu bahsediyorum.
ben bu gibi işlerde bakan hukuk mezunuymuş , alanında uzmanmış gibi işlere baktığını düşünmüyorum. o yüzden uygun bulabilir ki bunu size söylüyorum biz bunu daha önce yaşadık
Psikoloji okuyan bir insanın , üniversite hayatı boyunca diplomatik ilişkilere dair herhangi bir kitap okumamış adama aday meslek memurluğu , müfettişlik yolu açıldıysa bu neden olmasın ?
-
Ayrıca müfettişlikler ile karıştırmayın hakimliği, oradaki hesap kitap işlerinin altından mühendisler ve matematikçiler çok iyi kalktı. Hakimlik mesleği tamamen hukuk zeminine oturmuş bir meslek doğası gereği
-
Ders çalışıp çalışmamak konusunda kararsızım. Siz ne yapacaksınız?
-
@ladybug O kadar umutsuz olmayın. KPSS'ye az kaldı, bırakmayın.