2018 İdari Yargı Sınavı
-
kamuoyu bu konuda sağlam reaksiyon gösterdiği için mutlaka açıklama olacaktır. artık herkes hakim olabilecek algısını kıracak bir açıklama en azından, umarım.
-
bence de bi açıklama yapacaklar ki maddeyi yazarken tüm lisans mezunlarını düşünerek oluşturduklarını sanmıyorum. hukuk mezunları çıldırmış vaziyette . böyle olmasını tabiki mantıklı bulmuyorum ama hukukçuların asıl çıldırması gereken konu adli yargıya tamamen hukuk mezunlarından alım yapılmasına rağmen yargıya güven oranının % 12 olması .
-
@ladybug @paretowilffredo Ben ve benim gibi binlerce iibfli yıllardır bu sinava hazırlanıyorlar,ne olacak yıllardır süren çalışmamızın karşılığı haksizlik değil mi,hak yemek değil mi?Ilk alımda iibfli alınmayacak deseler ne yapacağız biz?Bu haksizlik karşısında ne yapacağız?
-
@ozgurdeniz61 ahh ahh..ne diyeyim hocam..
Cam kiriklari gibidir kelimeler sussam acitir konussam kanatir diyor ve Oguz Atay'i hatirlatiyorum.. -
Bu yil Kaymakamlik Hakimlik Sayistay üçünde de bir sıkıntı cikiyor sonumuz hayrolsun
-
Sınav ilanı gelirse bence khk da düzenlendiği gibi yazacaktır. Hukuk fakültesi mezunu olanlar ve 4 yıl yükseköğrenim görmüş olanlar başvurabilir diye açıklama yapılır. Herhangi bir sayı sınırlaması olacağını da düşünmüyorum.
-
Günaydın arkadaşlar, kaymakamlık sınavına girecek misiniz? Ordada durumlar belirsiz bende kararsız kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz
-
Arkadaşlar yeni haberleriniz yok mu umutsuz mu durum?
-
Dostlar durumu haber haline getirdik. Sosyal medyada yayılmasını sağlayabilirsiniz.
-
Konuyu gördükçe çıldırıyorum. Khk çıkaracak kadar yetkin var daha bir kanun nasıl yazılır haberleri yok arkadaş. Birisi de çıkıp demedi mi aga biz bu inisiyatifi adalet bakanlığına verince 1 tane bile hukuk dersi almayan kişilere bile idari hakimlik yolunu açıyoruz bu ne iştir diye ? Bu kadar da sorumsuzluk olmaz ki ya , o kadar mevki makama gelmişsiniz şu en basitinden olayı bile düşünemeyecek kadar bilginiz yok mudur ?
-
@sayıştay belki bilgisizlikten değil böyle olmasını istemişlerdir. Hiç bir çalışma yapılmadan 1 gecede hazırlandığını düşünmüyorum.
-
Bu yeni düzende Adalet bakanlığı yine eskisi gibi iibf ve hukuk mezunu haricinde alım ilanına çıkmasa bile böyle bir kanun yazılamaz , madde getirilemez. Kanun çıkarılışında hiçbir kurumun inisiyatifine bırakılamaz , kanun maddesi açık ve net olmalıdır , yoruma mahal vermemelidir , herhangi bir kurumun inisiyatifine bırakılmamalıdır.
Hiç mi hukuğa giriş dersi almadınız anlamadım ki ?
-
@ecem Zaten korkum da o , aceleye geldi hazırlarken gözümüzden kaçtı deseler her ne kadar kabul edilemez bile olsa da hatadır dersiniz tekrardan yeniler düzenlersiniz olur biter , ama böyle olmalarını istemeleri olayın altında farklı bir şeyler olduğuna dair insanı ister istemez düşündürüyor. 4 yıllık üniversite hayatı boyunca 1 tane bile diplomatik ilişkilere dair dersi olmayan insanlara aday meslek memurluğu açtıkları gibi (psikoloji bölümüne) , acaba şimdi de ilahiyat mezunu , veya bu tarz fen edebiyat mezunlarını alacaklar ?
-
Herkes kendi fikrini söylüyor ve yorumunu yapıyor.Bu sebeple yazısını beğenmediğimiz(!) arkadaşa ilkokul öğrencisi gibi laf sokmalı, iğnelemeli cümlelerden kaçınalım.Allah aşkına burayı forum memurlara çevirmeyelim.Ortada stresli bir kanun maddesi var; verilen emeklerin boşa gideceği düşüncesi, belirsizlik vs.. Bu durum hepimizi geriyor ancak bu durum sinirle etrafa saldırmamızı haklı kılmaz.
Hiç mi hukuka(hukuğa yazımı yanlıştır) giriş dersi almadınız? sorusunun üye arkadaşlara sorulması yanlış, sonuç olarak bu düzenlemeyi yapan üye arkadaşlar değil -
@ömerhayyam orada o soruyu arkadaşlara ben sormadım (evet yazım yanlış klavyenin azizliği) , bu sitenin kuruluş amacı çıkan maddeleri onaylamak değil , yanlışlar neyse onları ortaya çıkarmak ve el birliğiyle cimere , sosyal medyaya , haber kanallarına bu konu hakkındaki yanlış noktaları göstererek bir umut birilerinden açıklama beklemek elimizden gelen tek şey bu.
Yazısını beğenmediğiniz insan diye de bir şey olamaz , bu konu hakkında iibflilerin görüşü tektir o yazısını beğenmediğiniz dedikleriniz yıllardan beri bizim idari hakimliğe girmememizi isteyen hukuk mezunları
-
@sayıştay Burada şahsi tartışmaya lüzum yok dostum.Ancak benim eleştirim yanlışlar neyse onları ortaya çıkarmak ve el birliğiyle cimere , sosyal medyaya , haber kanallarına bu konu hakkındaki yanlış noktaları göstererek bir umut birilerinden açıklama beklemek elimizden gelen tek şey bu. bu duruma değil.
Arkadaşımızın fikri üzerine söylediğin ''Hiç mi hukuğa giriş dersi almadınız anlamadım ki ?'' bu cümledir.( soruyu ben sormadım demişsiniz ama ben de sormadım kim sordu o zaman)
Ayrıca hukukçular, girmemizi istemeyenler vs. bunlar muğlak şeyler.Tabi bizi istemeyenler var ancak yazıyı yazan arkadaşın bunlardan biri olup olmadığını bilemezsiniz.
Sonuç olarak münakaşa etme niyetinde değilim 2 yıldır beklediğimiz bir sınav var ortada.Eleştirdiğim cümleniz hariç dedikleriniz doğrudur kanaatimce. -
@ömerhayyam Arkadaşım ben orada Hiç mi hukuka giriş dersi almadınız sorusunu üyeye sorduğumu nereden çıkardın sen ? Orada soruyu sorduğum yer bu khkyı çıkaranlar. Dil bilgisine bu kadar dikkat ediyorsunuz ama yazdığım yazıda çıkan soruyu kime sorduğumu anlayamıyor musunuz ?
Ne yazmışım
''Bu yeni düzende Adalet bakanlığı yine eskisi gibi iibf ve hukuk mezunu haricinde alım ilanına çıkmasa bile böyle bir kanun yazılamaz , madde getirilemez. Kanun çıkarılışında hiçbir kurumun inisiyatifine bırakılamaz , kanun maddesi açık ve net olmalıdır , yoruma mahal vermemelidir , herhangi bir kurumun inisiyatifine bırakılmamalıdır.
Hiç mi hukuğa giriş dersi almadınız anlamadım ki ?''
Bunun herhangi bir yerinde bu forumdan birisini hedef alan soru olduğunu nereden çıkarıyorsun ?
-
@sayıştay Eyvallah kardesim.Sen oyle diyorsan oyledir benim niyetim sahislar arasinda gereksiz tartismalar yasanmasin facebook ve memurlardaki gibi kahvehane tartismalari olmasindi.Allah yolunu acik etsin
-
Ah güzel ülkemin kendi güzel kafası birbirinden çok ama çok güzel insanları, değişikliği veterinerde idari hakim olabilecek diye algılayan mı dersin (bunlar hukukçu demiyorum, hukuk eğitimi görmüş veya hukukla haşır neşir olan kesim), amanın kota kalktı yardır kamilim çalışmalara devam deyip sevinen insanları mı dersin ; ne güzel artık eşitsizlik kalktı bak sınavda iyi alırsak bizde olabilecez hakim diyen mi dersin ; okudukça da gülermisin ağlarmısın bilemedim. Ben tekrar tekrar okudum, hukuk fakültesi veya yurtdışı denkliği olanlar diye bir güzel iibf yi de bal gibi çıkarmış sonra da İHTİYAÇ HALİNDE (ki o ihtiyaç asla ama asla olmayacak o ihtiyaç, devlette bir tane hakim kalmasın bir tane hukukçu kalmasın 500 tane hukuk fakültesi açarlar bir günde mezun ederler gene hukuk mezunu olmuş olursun) diye de bir güzel kılıfını hazırlanmış bizlerin de kimisi dershaneye yazılmış, kimisi kitap almış, kimisi kendini soyutlamış bu mesleğe adamış anaaaa lan ihtiyaç halinde su ürünleriylen at seyisliği bölümü bitirene oluyormuş çalışam bakam diyelim, hep iyiye yoralım hiç kötüyü görmeyelim zaten.
Alımlar bundan sonra açık ve net sadece ve sadece hukuk fakültesi mezunu olan kişiler arasından olacak zaten iibflileri ne kurumda ne de fiiliyatta istemiyorlardı kimse geçmiş olsun başka kapıya deyip atıverdiler ortaya, geçmişler olsun hakikaten yazık valla çok yazık... -
@casanova Güzel ülkemin kafası çalışan güzel insanı , bu ülkede Fen edebiyat fakültesinden mezun olanlara , hayatında 1 kere dahi diplomatik ilişkilerle ilgili kitap okumamış insanlara dış işleri bakanlığında aday meslek memurluğu ilanı açıldı (sonunda büyükelçi olabileceğin bir mesleğin giriş sınavı) , AÖFLE BERABER 1 MİLYON İİBFLİ İŞ BULAMAZKEN. HADİ AÖFÜ ATALIM ÜNİVERSİTELERDEN 400 BİNE YAKIN MEZUN OLAN İŞSİZ İNSAN VARKEN ve her yıl bu dağ gibi artarken
Biz iibflilerin elinden resmiyette alındı bu hak evet onu zaten biliyoruz , ama bu madde değişmediği müddetçe fen edebiyattan ilahiyattan idari hakim olanlar önümüzdeki ilanda olmazsa ondan sonraki ilanda olacak.