2018 İdari Yargı Sınavı
-
Hukuk Yargılama Usulü kismi için
HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU yeterli mi arkadaslar ? -
@olursaolur iibf derken iktisat fakültesini de kapsıyor dimi ?
-
maliye ve iktisattan kaç soru gelecek arkadaşlar birde hangi konuları dahil maliye ile ekonominin bilen var mı ?
-
@ryan iktisat&maliye totalde 7 soru dağılımı 4-3seklinde olur konu sınırlaması yok ama iktisat mikro makro politika ağırlıklı geliyor maliye icin ağırlıklı surdan gelir diyemiyorum
-
Sadece İdari Yargı sınavına katılacak adaylar, saat 11,15’te sınava başlayacaklardır. Bu adaylara önce Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinin soru kitapçığı verilecektir. Bu test için verilen cevaplama süresi tamamlandıktan sonra testin soru kitapçıkları adaylardan toplanacaktır. Daha sonra adaylara İdari Yargı Testinin soru kitapçığı verilecektir. İdari Yargı Testinin cevaplama süresi saat 12.45’te başlayacaktır.
-
ben istanbul da yaşamıyorum artık transkripti nasıl alabilirim
-
dostlar isletme fakultesi mezunuyum iibf kontenjanindan mi girebiliyorum yoksa isletme fakultesi mezunlari alinmayacak mi? net bir bilgi var mi?
-
üstadlar kolay gelsin sorum biraz alakasız ama bilgisi olanlar yanıtlarsa müteşekkir olurum. Bedelli askerlik başvurusu ve celp tarihi sırası muallaklığı hepimizin malumu bu durumda sınava başvuruda bu durum bi sıkıntı yaratır mı? izlememiz gerekli prosedürler nelerdir?
-
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testi: Tüm adaylar için ortak ve zorunlu testlerden oluşur.
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularıyla ilgili sorulardan,
Ortak Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü ve Medeni Hukuk
İdari Yargı Testi: Bu test, İdari Yargı Sınavına başvuran adaylar içindir.
İdari Yargı Testi: Borçlar Hukuku (Genel Hükümler), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku, Maliye-Ekonomi konularıyla ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşur.
-
@ryan
iktisat 4
maliye 3 -
Merhaba arkadaşlar,
iktisat fakültesi- siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunuyum.Aldığım hukuk dersleri şunlar :Hukukun temel kavramları
Anayasa hukuku
Borçlar hukuku
Uluslararası hukuk
insan hakları
Bu tabloya göre sınava girmemde her hangi bir sakınca görmediğimden çalışmalarıma devam ediyorum.Aksi yönde düşüncesi olan gerekçesiyle birlikte açıklama yaparsa sevinirim. -
Selâmün Aleyküm
Arkadaşlar bu transkript ve mezuniyet belgesini daha önce gönderenler somut bir şekilde açıklayabilir mi? Bizzat biz postalasak oluyor mu? Fotokopileri mi olacak?
Size zahmet... -
@mgg ben daha önceki başvuruda aslını yollamıştım. sanırım aslını göndermeseniz dahi onların görmesi gerekiyor.adliye de bi kaç işlem yapmışlardı şu an hatıtlmaıyorum. zatrn daha sonra evrakları biz aps ile yollayacağız
-
Benım anlamadıgım bırıncısı hukukcular ıdarı hakımlıgı cok tercıh ederler mı ? Ikıncısı bızım bu sınavı kazanma olasılıgımız yuksek mı? Girmeye deger mi yani
-
@iibf iktisat mezunuyum hukukla alakalı olarak sadece hukuka giriş dersini almıştım bir önceki sınava girdim.
-
e-devlet'ten alınan mezuniyet belgesinin aslı gibidir hükmünde olduğuna dair yök kararı var. geçerli mi burada? @paretowilfredo @can-mavi
-
@james-buchanan e devletten transkript alabiliyormuyuz hocam
-
@toranj e devlette sadece 2 üniversiteden mezun olanların transkripti gözüküyor.Hoca ahmet yesevi ve bayburt üniversiteleri.
-
@olursaolur teşekkürler
-
@james-buchanan aynı sorun bende de var okuldan mezuniyet belgesi alıp onaylatsak olur mu acaba