2018 İdari Yargı Sınavı
-
Umit kaymak soylemis @ecem
-
Dersaneciler sınav yok der mi hiç? Sınav var diyecekler ki senetleri imzalatıp gerisini düşünmeyecekler. Pgm'den duyuru gelmedikçe kimseye inanmayın.
-
Bu justice idari hakimlik 2 cilt kitabını sınav olmayınca yenisini basmamışlar, yanına değişiklikleri içeren ek bir kitapla 2016 baskısı satıştaymış. Çözenler var mıdır? Ne dersiniz almalı mıyım,daha çok mu erken seneye için?
-
@kulfet justice bence basli basina cozulmesi hata bi kitap:) justice duyunca tuylerim diken diken oluyor hatta. Hakimlik sorulariyla uzaktan yakindan alakasi oldugunu dusunmuyorum o kitabin. Sevmeme sebebimde benim son 2 ay motivemi dusurup ben kazanamicam tedirginligine sokmasidir. Ogretici oldugunu da dusunmuyorum. Onu birakip kulliyat aldim, canim kulliyatpsikolojimi biraz topladi sinava 1 ay varken ama care olmadi iste. Tabi bunlar benim dusuncelerim. @kilici da justice seviyor mesela:) bana kalirsa hakimim bir numarali kitap sinava ben calisirken hakim olmus bir tanidik justice bakma, gereksiz zor,hakimimle kazandim ben demisti. Hakimime baktim cok basit geldi, aman ya dedim.bunlari biliyorum zaten diyip biraktim kitabi. Ama cok guzel ayrinti yakalatan sorular varmis sinav sonrasi gordum ne yazikki. Her neyse. Bizim hakimlik basliginda ne oluyor diye bi bakayim dedim yazdigini gorunce anilara gittim:) yinede sen bilirsin ama bence justice
-
Tabi sunu diyim, justicein anayasa ve idare hukuku kismi cok guzel. Kitabin hepsini harcamak en buyuk yanlis olur. Umit kaymak gercekten hakkiyla soru yaziyor. Onlarda sorun yok, hatta o kisimlar cok kaliteli. Ama medeni borclar ceza fila bence guzel degil. Vergi kismida serdar hocadan ders alan birisine gore cok basit. Ama almayan icin nasil olur bilemem. Tarihe bakmamistim zaten:) oyle.
Yani justice ile ilgili kotu anilarimin olmasi ayri bir olay ama justicein anayasa ve idare kisminin guzel olmasida baska yani:) -
Justice : Anayasa idare iyuk (Çok iyi)
Ceza :Orta
Medeni :Başlangıç kişiler aile çok iyi miras eşya orta
Vergi, Hmk, Borçlar :GereksizMonopol(referans) :Anayasa iyi/ idare orta/ iyuk orta /ceza çok iyi
Medeni Borçlar :Çok iyi
Hmk Vergi :Çok iyiHakimim :Anayasa çok iyi /İdare orta/İyuk orta/Ceza orta
Hmk yetersiz vergi iyi
Medeni çok iyi Borçlar çok iyi-Her ne kadar artık çıkmış tarzı gelmese de Konsensus adli idari çıkmışlar mutlaka çözülmeli
-Sınav için ideal kitabım MONOPOL (REFERANS).
-Mutlaka kanun okuyun
-Vergi tvs için vuktan direk 7 soru geliyor ezberleyin ve matrah vergi çıkmış soru kitabını ezberleyin %70 çıkmışlar geliyor.
-Karine ve külliyat pratik için iyi kitaplardır.
-
@kismetnasip justice i üst raflara koydum artık uzun bir süre inmeyecek sınav olmadığı için
-
@kilici minik çocuklar için tabure özelliğide oluyor üst üste koyunca
-
Çok teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.Ben de aralık sınavında hatamın justice çözmemek oldugunu düşünüyordum.Konsensus ve dönüşüm çok yetersiz gelmişti.Hele konsensus soru tekrarları ile bildigimi zannettirip ezber yaptırmış...Hakimim ve monopolü de degerlendirecegim.Hepinize kolaylıklar diliyorum...
-
Arkadaşlar peki sınavla ilgili bir öngörünüz var mı?
-
@ecem tahminim seneye bu zamanlar olacagi. Ama icimdeki bitmeyen bi dua var ilkbaharda gelmesi icin:( yinede yanlis dua etmemek lazim, en hayirli zamanda gelir insallah.ama onumuzdeki bir yil icin beklentim dusuk ne yazikki
-
Umarım o kadar geç olmaz beklemekten yorulduk bahara duyum alan yokmu ki
-
Baharda olsa da ufaktan çalışmaya başlasak. Serinleme süresini uzun tuttular bu sene.
-
Bahara duyum alan ben varım . Bir alım düşünülüyor ancak adli sınavının zamanına bağlı. Mayıs civarlarında bir adli alımı olursa yanında idari de olur. Eğer mayısa tekrar bir adli alımı düşünülmezse tek idari yargı sınavı açılmaz.
-
@ssk oo hocam sen aralikra idari gelmeyecek diyince hic inanmak istememistim ama dogru cikmisti:) bu duyuma sevindim, ne mutlu:)
Insallah gelirduyumuyla boyle seviniyosam, ilanin kendisi geldiginde mutlulugumu anlatmaya telefondaki emojiler yetmez galiba:)) -
@kismetnasip Keşke kesin Mayıs da olacak diyebilsem Ben aralıkta 800-100 arası adli dedim 950 düşünülüyor dendi pgm de. İlan da 1500 oldu sayı. O yüzden Ocak Şubatı görmeden kesin Mayıs diyemiyorum. Ama mezun idari alım düşünülüyor orası kesin.
-
@ssk hocam ya zaten 1500u duyunca benim umutlar baya baya tukendi. Ama bakalim ya, hakkimizda hayirlisi:(
-
Arkadaşlar alım olursa 100 mü olur 200 mü olur sizce @kismetnasip @SSK
-
Benim duyumum da 2018 Aralık için ama daha çok zaman var herşey değişebilir.Mayıs veya Haziranda olacaksa eğer Ocak şubat gibi sınavın açılıp açılmayacağı belli olur zaten pgm den duyuru gelir.
-
Bekir hoca sayfasında 100-100 şeklinde alımdan söz etmiş hatta 100 kişilik alımın Mart-Nisan ayında olacağından ..