Akademik personel maaş
-
Akademik personellerin maaşlarını kim veriyor? Yök mü, üni mi..
-
@kg üniversite bütçesinden karşılanır
-
Üniversitelere verilen bütçeden veriliyor. Bu yaz okulunda her öğrencinin yatırdığı ücretin bir kısmı akademisyenlere veriliyordu, bütler geldiğinden beri nasıl uygulanıyor bu işler?
-
2019 yılında göreve başlayan bir araştırma görevlisi 5000 liradan fazla alacak. Türkiye şartlarında tartışmasız en iyi meslek.
-
@balakhan Ahmet Davutoğlu sağolsun maaşları artırdı! talep çoğaldı. İsteyen istemeyen herkes bu alana yöneldi.
-
@balakhan hocam şuanda istanbulda araştirma gorevlisi maasi 5500tl. Ocakta 6000 i gecer tahminen. Doguda bu maas daha fazla.
-
@balakhan şu an göreve yeni başlayan polis maaşı 5 bin TL civarında terör parası, taltif gibi bir sürü ek olanağı mevcut. Bilim üretmesi beklenen kişiye verilen bu maaş bana az gibi geliyor.
-
@kml hocam çok da doğru bir karşılaştırma değil bu, yani polis bu kadar aliyor o da şu kadar alsın demeye gerek yok. Kaynak olsun hepsi daha fazla alsın, polisin işi de zor (görevini hakkıyla yerine getirenleri kastediyorum) bilim üreten insanın işi de zor. Zaten enflasyon ile beraber düşününce iki maaş da bir şeye benzemiyor.
-
@agor işin zorluğuna göre maaş verilmesi gibi bir uygulama doğru değil. Bu hesaba göre en yüksek maaş madencilere verilmeli en zor iş onlarınki ama gel gör ki ya asgari ücret ya az daha fazlası.
YKS hazırlığında kafası çalışan bir çok öğrenci biliyorum neden çalışayım ki diyor polis alıyor 5 bin tl üniversite derdi yok, kafamda saç kalmayacak 6 bin TL maaş alacağım. Bilimle uğraşan kişileri toplumda daha saygın ve kıymetli bir hale getirmek makul olan. Gelişmiş ülkelerdeki gibi...
-
@kml hocam madenci de çok alsin manasında konuştum zaten, iş zorluğu da önemli, bilimsel katkı da diye düşünüyorum ben. Burada asıl problem maaş odaklı bakmanın yanlışlığı en başta. Bilim üretme arzusunda olan insan için para öncelikli olmamalı. Zaten benim tek derdim para bu yüzden polis olurum keyfime bakarım diyor ise bir insan bence o bilim üretebilecek bir insan değildir.
Dediğim gibi gönül ister ki madenciden profesöre herkesin geliri insanca yaşayacak düzeyde olsun. -
@agor insan 18-19 yaşında bir tercih yapıyor ve hayatını buna göre yaşıyor. O günlerde verdiğiniz karar ise genelde basit şeylere göre para, şan, şöhret gibi bu yüzden kuzey avrupa, kanada, amerika gibi ülkeler hangi sektörü geliştirmek istiyorsa zeki çocuklara o alanı ve meslekleri cazip gösteriyor.
Finlandiya eğitim bakanının dediği gibi öğretmenlere çok maaş verdik en zeki çocuklarımız öğretmen oldu ve iyi bir eğitim sistemine sahip olduk. Bizim ülkemizde de bu etkiyi görebilirsiniz doktor maaşları yüksektir, bunun sonucu sağlık sektörü gelişmiş ve sağlık turizm artmıştır.
Yani lise mezunu bir insan bilim üretmek arzusuyla tercih yapmaz hocam.
-
@kml hocam eğitim sistemi ile ilgili ne güzel demissiniz. Çocuk yasta neyi niye tercih etmesi gerektiğine yönelik bir altyapı oluşturarak olur bu işler. Bir çocuğun karar vermesinde sadece kendi arzuları, düşünceleri etkili değildir, aile ve hoca yönlendirmesi, toplumun değer yargıları gibi birçok dış etken de bu karara etki eder. Para bir ölçüt olabilir fakat para endeksli kurarsanız o sistemi zaten çöküş kaçınılmaz olur. Verdiğiniz ornek veya verilebilecek pek çok örnek için sadece maaşları iyileştirdik o yüzden insanlar bu alana yöneldi gibi bir açıklama eksik kalır. Para önemlidir ama para her şeymiş gibi bir algı yanlış yerlere sürükler insanları.
Ayrıca 19 yaşındaki tercihlerden bahsediyoruz, o yaşta yapılan tercih ile bilim üretilmiyor sadece, öncesinde ve sonrasında alınan eğitim ve olgunlaşma sonucu bilim üretmeye karar veren bireyler ortaya çıkıyor, benim kastettiğim dönem bu dönemdi, 19 yaşında çok para kazanırım diye hukuk veya mühendislik bölümleri tercih edebilir genç bir insan fakat 24 25 yaşına geldiğinde pek ala bu alanlarda bilim üretmek isteyebilir. Koşul para ise bu dediğimizin gerçekleşmesi zor olur, özetle bunu demeye çalışıyorum. -
Güncel akademik personel maaşları 2019 listesi bulurum diye geldim konu farklı yere gitmiş Ben bildiklerimi paylaşayım araştırma görevlisi maaşı 2019 ocak 6.000 civarında olur çünkü iyi bir ocak zammı bekliyoruz. Doçent maaşı muhtemelen 8 bin düzeyine çıkacaktır. Profesör maaşları ne kadar bilmiyorum ama doçent ve üstü kadroların güzelliği proje hazırlayıp ek para kazanabilmeleri veya özel üniversite ders verme imkanı iyi kazanıyorlar diye düşünüyorum.
-
@hgrotius hocam araştırma görevlisi maaşları o kadar yüksek mi? uzun zamandır ilanları takip ediyorum gerçi bir süre ilan yoktu ama neyse, ben en son 4800 5 bin lira civarında alıyorlar diye biliyordum, dediğiniz gibi ise istanbulu bile tercih edebilirim eğer ilan gelirse, bir de bilginz var mı özel ünilerde de ücretler böyle mi?
-
@birbilmeyen ocak zammıyla demiş hocam, yani 2018 aralık için bilginiz doğru.
-
@kml Neye göre maaş verilsin isterdiniz işin zorluğu önemli değilse ?
-
@evandro hocam %25 zam mı bekleniyor
-
son yapılanlar değişikliker ile amcanız dayınız yoksa ne yazıkki hoca olma ihtimaliniz kalmadı gibi duruyor
-
@birbilmeyen asgari ücrete yapılan zamdan sonra bekleniyor hocam.
-
Güzel forumumuzda akademik personel olan yok mu, net maaş bilgisini paylaşabilecek olan?