Navigasyon

TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • What is big data performance testing?

A

Big Data Performance Testing are the testing services that offer real-time systems, data warehousing, IoT assurance, and other service models. The data sets are analyzed using cloud networks. These services are offered by a testing company called Appsierra. They produce the best test results, including high security, monitoring, professional assistance, and many more.

DİĞER
    • Geceye bir söz bir şiir bırak :)

M

Guy il ilanı il seçimi derken gerildik.. Geceye bir söz bir şiir bırak içinde ne gelirse 📜📜

DİĞER
    • Gümüşhane'li forumdaşlar :)

M

Arkadaşlar merhaba. Forumda Gümüşhane'li olanlar bi burdayım der mi 🙂

DİĞER
    • ASKERLİK İŞLEMLERİ

M

Arkadaşlar merhaba. Benim merak ettiğim bir husus var. Son sınıftayım ve inşallah 2-3 ay sonra mezun olacağım. Sanırım mezun olunca tecil direkt bitiyormuş fakat gidip 2 yıl daha erteleyebiliyormussun askerliği. Bunun şartları var mı onu da bilmiyorum. Ben Kaymakamlık, KPSS vs. iş sınavlarına çalışacam fakat bunlarda başarılı olsam dahi sonrasında mülakat falan arada askerlik vs. karışacak diye tahmin ediyorum. Bu konu ile ilgili tecrübesi olanlar ne yaptıklarını yazabilir mi? Teşekkür ederim.

DİĞER
    • Hesap silme

F

Cevap: Yazılanları düzeltme ya da silme

Hesabımı silebilirseniz sevinirim. Kamu macerası benim için bitmiştir. Devam edenlere başarılar.

DİĞER
    • veraset ilamı için dilekçe örneği

A

arkadasşlar dedem vefat etti ve hattını kapatmak ıcın verasetname istiyorlar ben de yarın sulh hukuk mahkemesıne gıdıp verasetname cıkartıcam ve öğrendiğim kadarıyla mahkemeye dilekçe verecekmişiz acaba bu dilekçenin örneği mahkemede var mı yoksa internetten örneğini mi bulmalıyım ?

DİĞER
    • Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Değişti

M

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sn İsmail Yılmaz Bakanlık özel kaleminde görevlendirilmesi sebebiyle Başkanlık görevi sona erdi;

https://twitter.com/tercihiniyapnet/status/1432836310578905089

DİĞER
    • Ankara Dişçi Tavsiye

burcuburcu

Arkadaşlar Ankara'da diş hekimi veya diş hastanesi tavsiye edebilecek olan var mı acaba?

DİĞER
    • ...

W

Ileti kaldirilmistir.

DİĞER
    • Biontech ve Sinovac tercihi

onuktekin

İkisi birbirinden hem koruyuculuk bakımından hem de teknoloji bakımından farklı aşılar. Bu konuda neler biliyorsunuz? Hangisini seçeceksiniz?

DİĞER
    • Tercihiniyap.net Telegram Duyuru Kanalı ve Diğer Sosyal Medya Hesapları

P

Merhaba dostlar.
      Telegram üzerinde haberleri, gelişmeleri ve çalışmalarımızı anlık olarak takip edebilmeniz için kanalımızı oluşturduk.
      Hazırladığımız gündeme yönelik haberleri, çalışmaları ve analizleri anlık olarak Telegram üzerinde de paylaşacağız.

Takip etmek isterseniz;

https://t.me/tercihiniyap

Bununla birlikte aktif olarak kullanımını sürdürdüğümüz diğer sosyal ağlarımızı da takip etmeye ve güncel gelişmeleri izlemeye başlamak için aşağıda yer alan yönlendirmeleri kullanabilirsiniz;

Tercihiniyap.net Twitter hesabımız;

https://twitter.com/tercihiniyapnet

Tercihiniyap.net Instagram hesabımız;

https://www.instagram.com/tercihiniyapnet/

Tercihiniyap TV Youtube Kanalımız;

https://www.youtube.com/channel/UC6-t_Dhi53nyiXpalsGIM3Q

Ayrıca şahsi olarak yönettiğim Wilfredo Pareto hesaplarına ise şu yönlendirmeler ile erişebilirsiniz;

Twitter;

https://twitter.com/TY_WilfPareto

Instagram;

https://www.instagram.com/typaretowilfredo/

DİĞER
    • BİTCOLOJİX TOKEN

B

silinmiştir

DİĞER
    • Hesap Silme

M

Sayın admin, hesabımın silinmesini istirham ediyorum teşekkürler.

DİĞER
    • Kitap Tavsiyem - Dorian Gray'in Portresi

Z

Dorian Gray’in Portresi kitabı Zaten klasikler arasına girmiş tam bir klasik ve harika bir kitap baştan belirteyim hala okumayan var ise çok şey kaçırıyor haberiniz olsun 🙂 Oldukça derli toplu hikayeden sapmayan derin edebi satırlarla özellikle yeni ve genç okurları sıkmayacak bir eser. Dorian Gray’in Portresi sansürlü ve sansürsüz olarak iki basım şeklinde sunuluyor okurlara aralarında nasıl bir fark var alt satırlarda değineceğim.

Dorian Gray’in Portresi konusu
      Dorian Gray genç bir beyefendidir. Onun özel yapan şey ise dış görünümünün çok güzel oluşudur. Sarı sırma saçları, mavi gözleri pürüzsüz gergin yüzü ile bakanları hayran bırakır. Bu güzelliği ona annesinden geçmiştir. Dorian Gray kendisin güzelliğinin farkındadır ve bununla gurur duyar. Basil Hallward oldukça ünlü bir ressamdır.

Yakın bir zamanda Doriian Gray’ın resimlerini çizmeye başlar Basil Hallward’a göre bu genç ve güzel adam onun başarısının resim yapmaktaki ilhamının tek kaynağıdır Kitabın sansürsüz olan kısımlarında Basil Hallward Dorian Gray’a aşıktır ve tabapcasına sever bu kısımlar oldukça açık anlatılsa da sansürlü basımda da biz okurlar bunu açıkça anlayabiliyoruz bu bağlamda sansürsüzü özellikle okumanıza gerek olmadığını düşünüyorum.

Dorian Gray’ın portresi yorumum
      Dorian Gray’ın portresini yapmaya başlayan Basil Hallward bu eserini en eşsiz çalışmam diye nitelendirir. Genç adam ise kımıldamadan ona poz vermektedir. Bu esnada ressamın bir arkadaşı olan Lord Henry gelir. Lord Henry oldukça zeki, kültürlü biraz piç bir karakterdir ama aforizmaları biz okurları çok etkiler, kitap boyunca onun söylediği her sözü sindirerek ve düşünerek okumak gerekir. Basil onunla Dorian’ın tanışmasını istemez çünkü bu genç adamı deli gibi kıskanır kimseyle paylaşmak istemez lakin tanışmaya engel olamaz. Kısa sürede Henry ve Dorian arasında güzel bir sohbet başlar Henry gençlik ve güzellik hakkında sözler söyler bu esnada portre bitmiştir ve 3 karakterde hayranlık içinde kalır. Bu esnada kitabın kırılma noktası yaşanır Dorian Gray bir dilek diler;

“Resim hep böyle genç kalacak ama ben yaşlanacağım, Keşke resim yaşlansa ve ben hep genç kalsam”

İpler bu andan sonra kopar Dorian Gray genç kalır ama yaptığı her kötülük resim üzerinde bir iz bırakır, resme sadece ruhu değil vicdanı da geçmiş bencil bir caniye dönüşmüştür. Sonrasını anlatmayacağım siz okuyun o zevki yaşayın.

Bu kitap Oscar Wilde tek romanıdır. Oscar Wilde ölmeden önce yazdığı bir mektup da yaratmış olduğu 3 ana karakteri şöyle anlatır.

“Basil Hallward, ben olduğumu sandığım kişidir; Lord Henry dünyanın ben sandığı kişidir; Dorian ise benim olmak istediğim kişidir, belki başka bir çağda…”

DİĞER
    • Hesap kapatma

U

Tüm iletilerimi silip hesabımı kapatır mısınız, teşekkürler.

DİĞER
    • 2019 Ramazan Ayı Herkese Hayırlı Olsun

A

Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Oruç tutan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Hepimiz içinde huzur ile geçecek bi ay olur umarım.....

DİĞER
    • Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil

M

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar dilerim. 2019 yılında lisans mezunu olduktan sonra iki tecil oldum. 14.06.2021 tarihine kadar tecilliyim. Fakat bu süreç içerisinde bir firma kurduğum ve halı hazırda faaliyet gösterdiğim için askerliği ertelemek istiyorum. 2021 Haziran'da bitecek olan tecilimi 2021 güz dönemi yüksek lisans ile uzatmak istiyorum. Çeşitli forumlarda benzer yazılar gördüm , kimi 30 eylüle kadar başvuru yaparsın , kimi 31 ağustosa kadar yaparsın demiş. Sanırım 2019 sonrası bakaya durumunda olan kişiler yüksek lisans yapamıyor. Bir de yüksek lisans sonrası bedelli askerlik hakkı var mı ? Şimdiden teşekkürler.

DİĞER
    • Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı

Antimülakat

Arkadaşlar kitap okumaya vakit ayıramayacak kadar yoğun olduğunuzu biliyorum. Dizi ve futbol maçı izleme, arkadaşlarla takılma/sohbet etme, tatil yapma, bilgisayar oyunları oynama vs. gibi aktiveteler varken okumaya vakit bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Mezuniyet sonrası kpss ve sınav için gerekli kitaplar dışında kaç kitap okumuş olabiliriz ki... Sanırım çoğumuz için bu rakam oldukça düşüktür. Kötü hissettiriyor dimi bu açıdan bakınca? Ama ne yaparsınız ki, bu kirli KPSS süreci böyledir, her şeyden önce kitaplardan soğutur insanı. Eee öyleyse ne yapmalı, nasıl yapmalı, kim el atmalı bu meseleye şeklinde sorulara gazla da olsa biz şeklinde cevap verdik. Film öneri tavsiye başlığında olan etki umarım burada da devam eder. Ben seviyorum bu başlıkları ve dikkate de alıyorum. Varsa el atmak isteyen, öneri/tavsiye almak isteriz. Kitaplarla dolsun bu başlık umuduyla...

DİĞER

Ilk maaş❤

DİĞER
    77
    174
    26143
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • kismetnasip
      kismetnasip Yasaklı Son düzenleyen:

Herkesin bir hayali vardır ilk maaşa dair:) hatta bazılarımızın hayali için birkaç maaş daha çalışmak gerekebilir☺️

Sizler ilk maaşla ne yaptınız veya ne yapmayı hayal ediyorsunuz:)
      Benim bir öğretmenlik serüvenim olmuştu, ilk maaşı ordan almıştım, onları biriktirip kardeşime telefon hediye almıştım🙄ah bu ablalık:)
      Ama devlette işe girdiğimde bana zorlu süreclerimde yardimci olan yakinlarimi tatile götürecegim💓insallah nasip olur.

Sizlerin hayalleriniz neler ya da nelerdi de yaptiniz? 😇

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 10
      • Harun Resid
        Harun Resid Son düzenleyen:

Saç ektirmeyi planlıyorum. 😂

Allah has better for me.

K D kismetnasip 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 25
        • Fabrizio
          Fabrizio Son düzenleyen:

Ablam ve ben varız iki kardeşiz. aramızda 1 buçuk yaş var beraber büyüdük biz. Aynı okul aynı lise aynı üniversite. Haliyle eğitim masralarımızda fazla oluyordu. neyse konuya geleyim babam inşaat işçisi annem ev hanımı. haliyle çok rahat bi yaşantımız yok. Babam bize çok bağlıdır harçlığımızı hiç eksik etmez başkalarından aşağı olmayalım diyede var gücü ile çalışır. Bize zaman zaman sorar canınız ne diliyosa söyleyin alayım. yada bayram seyran olsun alışverişe gidince der, canınız ne diliyosa alın parası benden. Hatta ek kredi kartı bizdedir der bize canınız ne dilerse alın ben öderim kredi kartını borcunu. Benimde ilk maaşımla hayalim annemi babamı alıp, ''canınız ne diliyorsa alın parasını ben öderim'' demek 🙂 Guy milakatına gireceklere selamlar.

kismetnasip 1 davetsiz Y 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 37
          • K
            keynesbaba @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid ilk maaşla yapacaklarımdan biri benimde sınav surecinde kafada saç kalmadı 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
            • Z
              zenginmemur Son düzenleyen:

Ilk maasin yarisi istanbul icin yaziyorum kiraya gitcek

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • D
                deepblue @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid ektirmezsin kardeşim calıştıgın işyerine 1 yıl boyunca ekilmiş saçlamı gitcen.baya sacma bir görüntü oluyor

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • kismetnasip
                  kismetnasip Yasaklı @Harun Resid Son düzenleyen:

@Harun-Resid hahah hocam😅😅var olanlar icin bir tavsiye vereyim, hindistan cevizi yagi🙄 Gercekten cok iyi geliyor aklinizda olsun:)

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • kismetnasip
                    kismetnasip Yasaklı @Fabrizio Son düzenleyen:

@Fabrizio 😢😢insallah nasip olur hocam🙏🙏

• 1
                      1903bjk Son düzenleyen:

Ben ilk maaşımla
                      1.Babama en güzelinden bi takım elbise alıcam:) ilk bayramda giysin:)

2.Yeğenim var 3 yaşında, kreşe baslicak.Benden tavşanlı çanta istedi onu alicam:)

3.Arkadaslarima yemek sözüm var bi de onlara guzel bi yemek ismarlicam:)

Maasim bitti😃 kalanlar 2.maasa artik😃

"Eskiden yaşansa dokuz köyü ateşe vereceğin şeylere zamanla kibrit bile yakmıyorsun."

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 7
                      • 1
                        1903bjk @Fabrizio Son düzenleyen: 1903bjk

@Fabrizio
                        Allah razi olsun babandan🙏
                        Babam da emekli işçi, kiyamam 1 tane takim elbisesi var bayramlarda onu giyer. Biz en guzel kiyafetleri giyerken o biz alalim diye almaz.Ben de ilk maasimda en guzel magazadan takim alicam ona:)) Elleri opulesi,sirtta tasinasi anne ve babalarimiz ( hayatta olmayanlara rahmet diliyorum ) varken biz alnimizin akiyla bu surecin ustesinden gelicez insallah💪
                        Allah büyük, verdigimiz emegi de goruyo duamizi da biliyo🙏

"Eskiden yaşansa dokuz köyü ateşe vereceğin şeylere zamanla kibrit bile yakmıyorsun."

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 12
                        • M
                          magduriibfli Son düzenleyen:

Benim ilk maaşımla yapacaklarım bir hayli fazla. O yüzden ilk maaşım bi 15 20 bin olsa hic fena olmaz 😄 anca kurtarıyo zaten 😄

Hep denedin, hep yenildin. Olsun ! Yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil..*

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                          • Z
                            zenginmemur Son düzenleyen:

Her seye ragmen para kazanmak güzel bir sey.Tasra uzman denetmenlere verilen maaslari ne kadar elestirsemde 3500 tl guzel bi para birde giderin olmazsa

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • aliveli
                              aliveli Yasaklı Son düzenleyen:

İlk maaş her ne kadar gelmeden bitse de hepimizin en sevdiği 😍❤️

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                              • T
                                Tolgahan Ayyıldız Yasaklı Son düzenleyen:

Zürafa mahallesinde yiyeceğim 😂 şaka şaka genelde elime geçen para saniyesinde ya da dakikasında uçup gidiyor babamın saçmalıklarına

• bombiksmori
                                  bombiksmori Son düzenleyen:

Farkettim ki ilk maaşla ilgili hiç hayal kurmamışım. Bi düşünüp geliyom. Az bekleyin:)

Gemi olsaydık şayet, yükümüzün ağırlığı değil limanın vefasızlığı batırırdı bizi.

bombiksmori 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                  • P
                                    Phoenix Son düzenleyen:

Başlığı görünce nasıl mutlu oldum anlatamam. Çok güzelsiniz tercihiniyap ailesi!

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 5
                                    • bombiksmori
                                      bombiksmori @bombiksmori Son düzenleyen:

@bombiksmori ewet ilk maaşımla en çok ne yapmak istiyorum diye kendi kendime sordum. Ve şu sonuca ulaştım. Kpss ya da başka bi sınava girecek olan bir ya da birkaç kişinin sınav ücretini ödeyeceğim. Yüzlerinde ki o mutluluğu görmek istiyorum:) Çünkü bu hususta para istemenin ne denli zor olduğunu iyi bilirim..

Gemi olsaydık şayet, yükümüzün ağırlığı değil limanın vefasızlığı batırırdı bizi.

kismetnasip 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                                      • fiscaldrag
                                        fiscaldrag Son düzenleyen:

Benim de bir adağım var, Allah nasip ederse onu yerine getireceğim öncelikle 😊 Ardından, annem için yapmak istediklerim var. Sokaktaki canlar için hayallerim var. Rabb'im duysun gönül sesimizi.

...

yürümek, ayakkabımızı eskitmek değildir emelimiz.
                                        emelimiz, varmaktır.

-yunus emre

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                        • davetsiz
                                          davetsiz @Fabrizio Son düzenleyen:

@Fabrizio Ilk maaş❤ içinde söyledi:

Ablam ve ben varız iki kardeşiz. aramızda 1 buçuk yaş var beraber büyüdük biz. Aynı okul aynı lise aynı üniversite. Haliyle eğitim masralarımızda fazla oluyordu. neyse konuya geleyim babam inşaat işçisi annem ev hanımı. haliyle çok rahat bi yaşantımız yok. Babam bize çok bağlıdır harçlığımızı hiç eksik etmez başkalarından aşağı olmayalım diyede var gücü ile çalışır. Bize zaman zaman sorar canınız ne diliyosa söyleyin alayım. yada bayram seyran olsun alışverişe gidince der, canınız ne diliyosa alın parası benden. Hatta ek kredi kartı bizdedir der bize canınız ne dilerse alın ben öderim kredi kartını borcunu. Benimde ilk maaşımla hayalim annemi babamı alıp, ''canınız ne diliyorsa alın parasını ben öderim'' demek 🙂 Guy milakatına gireceklere selamlar.

Ben de guy bekliyorum hatta son guydan elendim mulakatta. 2.5 yildir da sürecin içindeyim. Herkesin kendine göre derdi, planı var evet ama senin gibi arkadaşları görünce "benden daha fazla hak etmişse bana nasip olacaksa ona olsun Allahim" diye dua ediyorum içimden. Allah yolunu açık etsin, insallah olur.

Gelir Uzman Yardımcısı 2019 - Sakarya

Fabrizio 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • L
                                            luthor Son düzenleyen:

İlk maaşımla değil ama artık maaşımın olmasının verdiği rahatlıkla bir tek taş alıcam.

kismetnasip 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 4
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 1 / 9
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti
                                            Tercihini Yap | Devlet Kredileri