Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
@giantsbane sen neden ulasmiyorsun?
-
Bu aksam aciklanmasina dair tamamen dayanaksiz bir umudum var. Umarim gerceklesir ..
-
Vallahi yazık günah hepimize, 2 ay olacak daha sınav sonucu bile belli değil.
-
Yahu bir de bu sınav vardı doğru ya. Alt tarafı değerlendirilecek 70 civarı klasik sınav var, neden bu kadar vakit aldı anlamak güç. Açıklanmasının devamında gelecek olası mülakat süreci ve sonrasında sonuç ilanı bekleme sürecini düşünmek bile istemiyorum...
-
Guvenlik sorusturmasi yuzunden hemen aciklanmaz uzun surer bu sene demislerdi. Olay nedir yani adamin sinavina mi mudahale edilecek. Okuyun kagitlari sorusturun sonra. Ha bi de sonrasinda da sorustururlar yetmez bu.
-
@vanbismarckth çok haklısınız kusuruma bakmayın biraz yeniyim ve yabancıyım kurumsal ilişkilere. açık konuşmak gerekirse Dışişleri'ne odaklandığımdan çok umursamadım bu ilanı zaten gördüğüm kadarıyla sınava girenlerin kahir ekseriyetinin de pek umrunda değil artık. bir de tekrar incelediğimde sınav ile ilgili bilgi edinmek amacıyla iletişim kurabileceğimiz ne bir e-mail ne bir telefon numarası paylaşılmış, tek bildiğim Bakanlığın internet sitesindeki halkla ilişkiler numarası ki bu da zannediyorum gümrükte malı kalan bir vatandaştan tutun başka her türlü derdi olan insanların başvurduğu numara. Belki bakanlık içinde bir tanıdığı vs. olan varsa daha sağlıklı bilgi alabilecektir diye düşündüğümden yazmıştım zira doğru kişiye telefondan ulaşıp sorduğumda da sen bekle açıklanır minvalinde bir cevap alacağımı düşünüyorum. Saygılar
-
Sınav esnasında gösterilen kurumsal nezaket ile aylardır sayısı yüze bile varmayan kişinin sınav kağıdını okuyamayan nezaketsiz ve profesyonellik dışı tutum birbirine uymuyor. Cidden bu kadar da olmaz; tek bir kişi bile okusa şu ana kadar üç dört kere baştan okumuştu kağıtları.
Hani mülakat süreci böyle uzun olsa, güvenlik soruşturması vb deyip anlarım ama sınav kağıdı aylardır okunmuyor, tek bir mantıklı açıklaması kalmadı bu işin.
-
Arkadaşlar internette tesadüfen Bakanlığın AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün numarasına ulaştım. (0312 449 27 00) aradığımda karşımdaki hanımefendinin tek bildiği hiçbir şey bilmediğiydi diyebilirim açıkçası artık sınavın unutulduğundan endişe etmiştim ama neyse ki unutulmamış "filiz hanım ilgileniyor" dedi ama hani ne aşamadadır güvenlik soruşturmasında mıyız hâlâ kağıt mı okunuyor gibi sorular yönettiğimde "ay ben de hiç bilmiyorum ki burası sekreterlik ben hiç bilmiyorum" dedi. Benim anladığım şu an yegâne bilgi alabileceğimiz kişi her kimse bu Filiz Hanım'dır. Yine de şansını denemek isteyen olursa yukarıda yazdığım numarayı arayabilir tabii.
-
Her ne kadar işe girmiş olsam da Ankara kışında bir çarşamba sabahı yazılı sınava katılan 62 kişi arasından mülakata kalacak ilk 20'ye girip girmediğimi çok merak ediyorum...
-
@odtüsbky ben de cok cok merak ediyorum. Ne zaman acaba! Artik gercekten aciklanmali. Alti ustu sinav daha bu
-
Bu kadar uzadığına göre ellerinde olmayan sebeplerdendir. Hala güvenlik soruşturmasını bekliyorlar demek ki. Belki böylesi daha iyidir. Mülakatlar ve sonrasında bu kadar sancılı bir süreç olmaz, kısa sürede belli olur kimlerin kazandığı. Mülakat sonucunu beklemek sınavı beklemekten daha zor bence.
-
@ErTuGS Katılmıyorum hocam. Yani böylesi bir gecikmeye, "ellerinde olmayan sebepler" demem mümkün değil. En iyi ihtimalle "öngörüsüzlük, kurumsallaşamama" derim. Yani her geç açıklamada mazeret gerekçesini bile bizim üretmemiz bekleniyor farkındaysanız. Karşı tarafı insan yerine koyup en ufak bir açıklama yapmak çok zor olmasa gerek. "Elimizde olmayan sebeplerden dolayı bir gecikme oldu" desinler, canımı yesinler. Ama aradığımızda bile hâlâ net bir cevap veremeyen, kem küm eden, iki ayda altmış kağıt okuyamayan kurum hiçbir şekilde nezaketi ya da hoşgörüyü hak etmiyordur. Kalitesizliğini ve beceriksizliğini gösteriyordur. Durum bundan ibaret.
-
Benim dusuncem de sinav sonucu beklemenin de kolay olmadigi. Bana gore en mantikli surec Kalkinma Bakanliginda isliyor. Sinav sonucu hemen aciklandi ama mulakat tarihleri aciklanmadi. Zaten belirli sure beklenecekse bu en makulu geliyor bana.
-
Bence en mantıklı sistem bu güne kadar Dışişleri'nin yapageldiği ve bu yıl Yurtdışı Türkler'in benzerini yaptığı sistemdir, o da şu ki: Yazılı sınav makul bir sürede açıklanır ve kazanan adaylar yine makul bir süre (makulden kastım 1 aydan az) içinde mülakata çağrılır bunun akabinde güvenlik soruşturması yapılır ve nihai sonuçlar belli olur. Böylece sınav stresi minimum kurumun sınavlarına odaklanma maksimum olur. Şahsen ben artık bu gümrük'ün sınavında ne yazdığımı bile unuttum bence de izah edilecek bir yanı kalmadı artık.
Bir dipnot olarak şunu belirteyim, yanılmıyorsam bu sınava girmeye hak kazananların listesi 25 Kasım'da yayınlanmıştı. Güvenlik soruşturmanın bu tarihte başlatıldığını anlıyorum bu başlık altında yazılanların birinden (yanlış hatırlıyor olabilirim) bu durumda tam da bugün 3 ay doluyor dolayısıyla bugün açıklanmasını bekliyorum ama eğer bugün de açıklanmazsa bu durum keyfiyetten başka bir şey değildir.
-
Arkadaşlar selamlar, buraya aradığımı söylediğim zamandan beri aramamıştım kurumu şimdi tekrar arayayım dedim ama ilginç bir olay yaşadım.
Kurumsal numaraya bakan hanımefendi direkt "efendim" diye açtı telefonu meramımı kısaca anlatırken daha "yaaaaaaa onu burdan öğrenemezsiniiiiiiiz" diyerek sözümü kesti ve peki nereden öğrenebilirim dediğimde telefonu suratıma kapattı şimdi tekrar anlattığımda biraz komik geliyor ama ben büyük bir şok geçirdim inanamadım, bunun üzerine de bir kez daha aramam mümkün değil elbette. başlığı tekrar aktive ederek sizde bir gelişme oldu heyecanı yaratmamak için yazmayacaktım aslında ama sonradan düşündüm acaba ben mi hatalıyım yani aramamak mı gerekiyor kurumları ben mi terbiyesizlik yaptım diye düşündüm ve yorumlarınızı merak ettim.
-
@giantsbane sizin bir terbiyesizlik etmediğiniz muhakkak. Biraz rahatları kaçıyor sadece diye düşünüyorum.Hatta insan kendinde bu azmi görürse tekrar arayıp neden telefonu suratıma kapattınız insanca bir şey soruyorum diyebilir:)
-
@leyla haklısınız belki de ama açıkçası kalbim kırıldı gerçekten telefonu surata kapatma olayını kolay unutmayacağım, tekrar arayıp da polemiğe girmek istemiyorum o insanla.
-
................
-
@giantsbane hocam telefonlara bakanlar memur olmasına rağmen belirli nedenler dolayısıyla sekreter yapılanlardan olur. Onlarda genel olarak çok kaprisli insanlardır. Mesele bundan ibaret, o bayan gün içerisinde neye gerildi bilemiyorum ama olay biraz size sıçramış hepsi bundan ibaret.
-
AFAD 2015 Aralık'ta yaptığı mülakat sonucunu 2016 Aralık'ta açıklamıştı diye düşünüyorum. Bu sınavın da sürecinin güvenlik soruşturması nedeniyle fazla uzaması pek de sürpriz olmaz. Kurumların tamamının alım süreci yavaşladı malumunuz.