Uludağ Üniversitesi İİBF
-
Ulıdağ üniversitesi iibf hakkında bilgi vermek amaçlı yazıyorum.
- İngilizce öğretmek adına adına en ufak bir proje yoktur. Bana göre olmalı
- Sınıf sistemi yok bence eksiklik.
- Dersi alan 400 kişidir ama sınıf 85 kişiliktir yanlış.
- Kantin tekeldir. (Çoğu ünv de böyle aslında)
- Kitap defter kalem olmasına gerek yok Umut kırtasiyeden not alan dersi geçer. (Öğrenciyi köreltiyor)
- Bordo salonda yapılan seminerler reklam amaçlıdır.
- Bazı hocalar öğrenci bırakmak üzerine odaklıdır.
- 10.000 kişilik fakültenin bahçesi genelde boştur (Sınav haftası hariç)
- Sınıflar büyük, eski, soğuk ve insanı iten bir yanı vardır.
- Teknoloji altyapısı çok eksiktir.
- Sürekli biyerler inşaat halindedir.
- Öğrenci işleri başarısızdır.
Bana göre eğitimi kötüdür. Keşke çok öğrenci yerine nitelikli öğrenci alınsa. Güzide üniversitem keşke güzel olsa. Gereğinden fazla öğrenci alınmaması taraftarıyım.
Hiçmi iyi yanları yok ? Var. Çok kaliteli hocalarda mevcut fakültede.
Not: İmla ve noktalamalaradikkat etmedim, basit dil kullandım ve aklıma geldikçe yazımı güncelleyeceğim.
Güncelleme; (18.10.2016) eleştirimde ağır dil kullanmıştım biraz daha sadeleştimek istedim.
-
@atanayımyeter elinize sağlık hocam başarılı bir yazı olmuş
-
@atanayımyeter Açıkçası Uludağ Üniversitesi İİBF-İktisat 2007 mezunuyum ama söylediklerinin çoğuna katılmadığımı bildireyim.
-
İngilizce dil eğitimi dediğin (hazırlık bölümü dışında) sadece haftada 2 saatten oluşur.Zira hiç bilmeyenlere anlatılmak üzere,sıfırdan anlatıma başlanır.1 Senede haftada 2 saat ders görerek ne kadar İngilizce öğrenebilirsin ki? Bu süreç İngilizce Eğitim yapmayan veya hazırlık eğitimi olmayan tüm üniversitelerde aynıdır.Uludağ Üniversitesi'nde de aynı uygulama vardır. (İngilizce bilenler sene başında bu dersten muaf tutulur)
-
Sınıf olmaması daha iyi değil mi? Neredeyse tüm dersler geniş amfilerde yapılmaktadır ki bence bu uygulama bir üniversiteyi daha fazla üniversite kılıyor.Bütün sınıflardan öğrencilerin o derse girebilmesi uygulaması da bence yerinde bir uygulamadır.Şahsen ben kaçırdığım bir dersi başka bir bölümün dersine girip dinleyebiliyordum.Bu uygulama öğrenciler için kolaylık sağlıyor.Amfi soğuk oluyor demişsin,evet 400-500 kişilik amfilerde ders işlendiğinde zaman zaman soğuk olabiliyor ama bu dondurucu şekilde değil tabii ki.
3)Yoklama alınmamasının eğitimin kalitesine etkisini anlayamadım.Yoklama alınmaması da yerinde bir uygulama.Dersi dinlemeyen adam isterse gelmesin deniyor.Bunda ne sakınca var onu anlayamadım.Sen dersi dinlemek istiyorsan,gelir dinlersin.Başkalarının derse gelip gelmemesi bizi niye ilgilendirsin?
-
Şahsen ben de Umut Kırtasiye notu alıyordum ama İktisat'ın hocaları o notlardan hiç soru sormazdı.O notları alarak sadece nasıl soru gelebileceği üzerine fikir edinirdik. Eğer her Umut Kırtasiye notu alan dersi geçse ev arkadaşım 7 yılda mezun olmazdı.(7 yıl boyunca yaz okuluna da gitti)
-
Sertifika programları hakkında bilgi sahibimisiniz bilmiyorum ama benim de saçma bulduğum bu sertifikalı seminerler "aynı konseptte" tüm üniversitelerde faaliyet gösteriyorlar. Saçma konular ve saçma sertifikalar...Ama bu söylediğiniz Uludağ Üniversite ile ilgili değil.Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptım.Orda da bu tarz saçmalıklar vardı.
-
Uludağ'daki hocaların sınavlarının zor olduğu aşikar.Fakat öğrenciler çok mu yetkin.Hiç unutmuyorum Zeynel Dinler'in Mikro İktisat dersiydi.Arkadan biri seslendi amfi'de.Hocam 7 yıldır bu dersi alıyorum halen geçemiyorum.Ne önerirsiniz?
Zeynel Hoca çocuğa şöyle dedi: Kitabımı kaç kere okudun?
Çocuğun cevap: Bütün kitabı mı?
Uzun lafın kısası her iyi not aldığımız kendimizi övmek,her düşük not aldığımızda hocaya beddua okumak, bir üniversite öğrencisinin temel motto'su olmuştur..
- Fakülte;Öğrencilerin %90'nının yaşadığı Görükle'ye 5 dakika mesafede olduğu için;herkes Görükle'de vakit geçiriyor.Bu arada Görükle'de Madrid gibi bir yer.Onu da belirteyim.Hiçbir üniversitede öyle bir ortam yoktur.
8)Öğrenci İşleri her üniversitede öyle.Sen Marmara'daki öğrenci işlerini görsen Uludağ'ı mumla ararsın
- Ben de okulu 4 yılda bitirdim,sadece 1 dersten kaldım ve 4.sınıfta verdim onu ve yaz okuluna hiç gitmedim.Senin aksine bütün "ders kitaplarını" aldım ve fotokopiden hiç ders çalışmadım.
Uludağ Üniversitesi biter bitmez yüksek lisansa başvurdum Marmara Üniversitesine.Mülakatta bana mülakat kurulundan bir Prof.Dr; İktisadın beşiğinden geliyorsun,sizin üniversitede tez de var;tezin ne üzerineydi dedi, epey bir soru sordular ve hiçbir hazırlık yapmama rağmen cevapladım soruları.1.sıradan alındım yüksek lisansa. Bu arada GANO:2,65'ti. Sakın çok inek zannetme beni
Üniversite bitti,aradan 9 yıl geçti ve 9 yıl aradan sonra KPSS'ye hazırlandım.Puanlarımı daha önce belirttiğim için burada tekrar yazmayacağım ama senin aksine Ben Uludağ İİBF - İktisat bölümünü herkese öneririm.
Zeynel Dinler'den Mikro İktisat ve Güncel Konular dersi alınan;Ercan Dülgeroğlu'nun Kalkınma-Sanayi Ekonomisi dersi verdiği,Makro İktisat'ı Metin Özdemir'in anlattığı; İktisadi Düşünceler Tarihi'ne Nalan Ölmezoğulları'nın girdiği;Uluslararası Ticaret dersini Halil Seyidoğlu'nun verdiği bir üniversite.ve bölümden bahsediyoruz
-
-
@escobar_p Sayılı üniversiteler hariç ilk sırada benim gözümde uludağ ikinci olarak da konya geliyor.(Kocaeli Üni. mezunu olarak)
-
@escobar_p feridun hocayıda unutmayalım. İktisadi düşünceler için, bu tarz hocalar ender bulunur.
-
@tarziktisat Yalçın Acar var daha.Yoklama almadığı halde bütün amfiyi dolduran tek hocadır
-
@escobar_p kendim eskısehır mezunuyum, ara sıra arkadaşlarla derslere girerdim "keşke burda okusaydım" diye defalarca söylemişimdir. Çok ama çok kaliteli hocalar mevcut.Arkadaş biraz haksızlık etmiş.
-
Hocam üniversite ilkokul değil ki sizi zorla derse soksun, size İngilizce öğretsin veya sizi bölümünüzdekilerle aynı sınıfa koysun ki arkadaş edinin. Okulla ilgili hiçbir tecrübem olmadığı için yorum yapmam hiç doğru değil fakat üniversite eğitimi çok bireysel bir süreç bence. Okulunuzu kendi tecrübelerinizden yola çıkarak böyle kötülemeniz oradan fayda sağlayacak birisine engel olabilir.
-
Uludağ İibf nin eğitimin kötü olduğunu, öğrencilerin büyük kısmı , derse giren hocalar, bursadaki sivil toplum örgütleri belirTiyor. Olaya duygusal bakmayın. Evet özellikle belirttim çok değerli hocalar var ama genellemeye vurduğumuzda Uludağ İibf BENCE kötü. Sadece benim dediklerime bakmasınlar tabi iyice araştırıp öyle gitsinler. Ben olumsuz eleştiriye ağırlık vererek yazdım.
-
@atanayımyeter hocam biz mezun olmadan önce gönüllü olarak hocalarımıza görüşlerimizi bildirdik ki öğrenci olarak nerelerde zorlandığımızı veya neyi daha faydalı hale getirebileceklerini gördüler ve dikkate alıp ellerinden gelen değişiklikleri yapmaya çalıştılar. (Tabiki bunu yapabilmemizde hocaların ve bölüm başkanının açık fikirliliğinin etkisi çok büyük.) Belki böyle adımlar atmak daha faydalı olabilir.
Üniversite eğitiminin niteliksizleşmesi inanın benim de canımı çok fazla sıkan bir konu. Mezun olduğunuz okul dört yıl sonra ayrıldığınız bir yer olmuyor ne yazık ki elli yaşına da gelseniz sorulduğunda o okulun bir parçası oluyorsunuz. Bu dileklerinizi yakın bulduğunuz bir hocaya iletirseniz en azından üstünüze düşeni yapmış olursunuz. -
@atanayımyeter Hocam eğitimi kötü dediğin yerin İİBF'sinden KPSS sınavıyla atanan yüzlerce kişi var.Okulda 2-3 yıl öncesine kadar Hukuk fakültesi yoktu ama öğrenciler arasından İdari hakimlik sınavını kazanan çıkıyordu.Bence senin hayalinde farklı bir üniversite algısı varmış.
Derse giren hocaları Sivil Toplum Örgütleri nasıl belirler yapma gözünü seveyim.Nalan Ölmezoğulları Marksist,Metin Özdemir-Zeynel Dinler Ulusalcı,Yalçın Acar Kemalist,Ercan Dülgeroğlu liberal...Hepsi farklı görüşten ve sivil toplum örgütleri ile işi olmaz.
Ben Ergenekon döneminde içeri alınan "Yılın en iyi rektörü" Mustafa Yurtkuran döneminde okudum Uludağ'da.O gördüğün fakültelerin inşaatlarının hepsini o yaptı.Tıp fakültesi uzay çağına çıktı.
Bence sen Uludağ İİBF'den çık ve Marmara Üniversitesi kampüsüne gir,bir derslere gir bakalım.Ben Marmara'da yüksek lisanstayken kendimi köy okulunda gibi hissediyordum,ilkokul sıralarında ders işliyorsun.Öğretim elemanları yetersiz.
Uludağ'ın kampüsü bile devasaydı.Bu arada bu 2 okulda benim okulum.O yüzden tarafsız bir değerlendirme yapıyorum.
-
@escobar_p ''Belirtiyor'' yazdım. Belirleme diye bişey tabiki olamaz. @vanim hocam oturduk konuştuk, kapasitenin çok üstünde öğrenci alınması eğitimi düşürüyor.
-
bir uludağ mezunu olarak diyebilirim ki evet gereğinden fazla öğrenci alıyorlar.ama öğretim üyelerinin kalitesi oldukça iyidir.tüm bölümleri bilmiyorum ama kamu yönetimi hocaları oldukça iyidir. özellikle ali yaşar sarıbay,derda küçükalp,zahid sobacı gibi hocalar alanında çok yetkin isimlerdir.ayrıca escobar'ın da söylediği gibi uludağ iibf mezunu sayısız uzman ve müfettiş vardır.okul yaklaşık 40 kadar kaymakam çıkartmıştır.
-
kırtasiye notları olayına gelecek olursak evet o notlardan da kullandım ders kitaplarını da aldım.okuldan dereceyle mezun oldum.ganomun en yüksek olduğu dönemlerde bile yatay geçişi düşünmedim.çünkü çok iyi zannedilen okulların da o kadar iyi olmadığını biliyorum.ama uludağda iibf biraz üvey evlat gibidir.en fazla para yaz okuluyla bu fakülteden toplanır ama başka yerlere harcanır.yani uludağ çok iyi olmasa da iyidir iyi
-
uludağın sitesinde iibf mezunlar bölümünü incelemenizi tavsiye ederim.